niki123bg Публикувано Декември 27, 2004 Публикувано Декември 27, 2004 Звучи като заглавие от в 24ч Та въпросът ми е следният: Какво мислите за audigy 2 и защо всички и лепят етикети от сорта на "геймърска карта", "чалгаджийска карта" и т.н. Какви алтернативи имаме, имайки в предвид и цената и наличието на такива карти в България? Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 алтернативи са почти цялата серия Delta на M-Audio... Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 (Редактирано) Хвърлих едно око на страницата на M-Audio и по-конкректно на Delta 44. Изглежда на прилична цена - 199USD, въпросът ми е с какво е по-добра от audigy 2. В същност май въпросът ми е зададен неправилно, т.е. извън контекста. В моят случай не ми трябва карта която да записва от много източници едновременно. Може би единствено ме вълнува по-ниска латентност и разбира се качеството на звука при запис. Редактирано Декември 27, 2004 от niki123bg Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 Конверторите, zero-latency, вътрешното DSP... ...MAaudio е проектирана и създадена за рекординг... Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 В същност поне на теория Audigy 2 трябва да има латентност 2ms @ 16bit/48kHz. Иначе като гледам EMU (creative) изглежда също имат нещо приемливо - EMU 0404. За 99USD изглежда, че не е никак лош вариант. Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 мтака е ЕМУ имат добри интерфейси. За 0404 не знам, защото сигурно е нещо ново? Не съм казал че МАудио са панацея разбира се - има къде къде по-добри карти (интерфейси) и от тях .... Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 първото нещо което почуватвах когато замених creative с м-аудио е по-чистия звук ако щете, после вече като пуснах музикалните програми ми стана ясно що има такива и онакива карти. сега пак се върнах на креатив но професионалната серия сиреч е-му е съвсем друго е. за аудиджито ми разправяха че силно се доближава обаче 24/192 карта или 24/96. не съм чувал аудиджи затова не искам да приказвам на изуст но запитайте се защо има криейтив и е-му Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 Не съм имал в предвид, че audigy 2 е карта за записи. Просто не виждам защо я плюят толкова. Карта като карта, да не коментираме разни вградени по дънните платки бози. Има оригинални ASIO драйвери, сравнително безшумна е и за 50 USD си е жива далваера В интерес на истината исках да си взема EMU 0404, но за съжаление май не се продава в БГ, или поне аз не можах да го намеря. Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 абе знаеш че един пич беше взел две карти 1212 и 0404 тука от софия щото не те знам къде си ако се интересуваш аз 1212 я взех ама му остана другата ако не я е продал нема проблеми разбирате се а др вариант ти е алмар Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 В София съм. Откъде ги е взел тези карти? Не съм ги виждал в нито една ценова листа. Цитирай
peshoy2k Отговорено Декември 27, 2004 Отговорено Декември 27, 2004 от германия са вече трябва да са на 3 седмици хаха мойта си бачка без проблем ми то нали знаеш хардуеър или може би трябва да кажа железария щото ако видиш какъв спор се е заформил във форума за чуждите думи ум да ти заебе ми пича се казва адриан георгиев и тела му е 0888929839. кажи му ако искаш че съм оня с м-аудиото озон и го питай за ему-то ако не го е продал. той има две студия даже и е представител на динакорд и ........... абе прави курсове за работа с компютър и тн. др ти вариант е сашо марков от алмар неговия е 0888638942 ми това е опа май не му е тука мястото да пиша такива офтопик ше ме бият. ми тва е за др информация ако искаш пиши ми съобщения. айде със здраве Цитирай
niki123bg Отговорено Декември 27, 2004 Автор Отговорено Декември 27, 2004 Много благодаря за информацията, ще ги потърся като намеря малко време, че напоследък се събраха много deadlines по проектите. Определено е по-добре такива неща да си ги кореспондираме през PM Цитирай
jFog Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Само лекичко да запитам...(не ми се пуска тема по въпроса,пък и на другите ще им е интересно вярвам) Какво толкова не мога да запиша от сигнала на китарата идващ от процесора с моята проста Звукова карта,което ще мога да запиша със една натруфена 100-еврова звукова такава ? Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Само лекичко да запитам...(не ми се пуска тема по въпроса,пък и на другите ще им е интересно вярвам)Какво толкова не мога да запиша от сигнала на китарата идващ от процесора с моята проста Звукова карта,което ще мога да запиша със една натруфена 100-еврова звукова такава ? Нищо. Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Само лекичко да запитам...(не ми се пуска тема по въпроса,пък и на другите ще им е интересно вярвам)Какво толкова не мога да запиша от сигнала на китарата идващ от процесора с моята проста Звукова карта,което ще мога да запиша със една натруфена 100-еврова звукова такава ? Нищо. Хахах як отговор ОБАЧЕ ако се замислиш на по-скъпите карти има по няколко лайна Така че не можеш да запишеш две неща едновременно приемрно ххахахах Цитирай
Recommended Posts