Vacheto Публикувано Юни 1, 2011 Share Публикувано Юни 1, 2011 Здравейте, Имам чест да ви представя първия изцяло Български вокален семпъл продукт "Vox De Bulgaria" който включва високо качествени фолклорни соло вокални фрази, дуа, триа и хорове на България. Продукта е в S.A.G.E формат за Stylus RMX. Това е една малка изненада за пазара тъй като Stylus RMX е предимно друм машина и не е замислена като музикален семплер. Въпреки това, той е уникален в по-малко известния си "groove mode", където товари всички семпли в рамта и можеш да свириш музикално както с Kontakt, EXS и др. Тук предимството е че можеш да свириш във всякакви темпа, и луповете/грувовете да са в синхронизация с хост апликациата. Mапването на семплите в "groove mode" е фабрично програмирано за друм саунди от самите Spectrasonics и се определя от броя на елементите включени в даден сюит. Според този закон, мапа започва или от C1 или от C3. Именно това условие затруднява програмирането на "музикални" пакети за Stylus. Българското решение на проблема е просто - всички сюити в пакета "Vox De Bulgaria" имат специална абривиация към самото име указвайки "условно транспониране" което да зададеш в хост апликацията на дадения трак. Ако проявявате интерес към този продукт, моля посетете новия сайт (по долу), в който ще откриете пълна информация и Demo Video в което са показани различни методи на композиране и използване на продукта. В коментара на видеото говоря на Английски, но ако някой не разбира дадена сцена или техническа ситуация, моля да попита тук в тази тема. Поздрави www.audiogrocery.com 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Юни 1, 2011 Share Отговорено Юни 1, 2011 Страхотно! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 Това също е ваше нали ? И тази идея е много яка! На пръв поглед ми се струва идеална да се ползва и за самоучител за певци. Супер. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 Английският направо ме отчая, а Калиманку Денку не знам дали от пичването, обаче хич не прилича на оригинала на Янка Рупкина http://vbox7.com/play:e4522b10. "динги-динги"-то накрая е единственото, което ми допадна. Похвално е, че някой е пробвал да направи нещо такова, въпроса е, че не съм сигурен дали се е получило добре. Поздрави и успех! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 оригинала на Янка Рупкина Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 оригинала на Янка Рупкина Чий е първият запис на песента тогава? И да, песента е народна, но е станала известна в нейно изпълнение. Не мога да разбера какъв е проблема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Юни 2, 2011 Автор Share Отговорено Юни 2, 2011 Чий е първият запис на песента тогава? Много се извинявам, но някак се чувства негативизам във вашия пост - по стар Български обичай! Главната идеа да побликувам тази новина не бе в такава насока! Отностно г-жа Рупкина, мога да да ви доверя датайли че лично нейния менажер и Английския композитор и продуцент заправиха допитване към мен преди около година, за да им направя специално пре-издание на бъдещия проект "Bulgarian Voices - Multiformat pack Kontakt, EXS, Apple Loops и т.н, но аз отказах поради понятни причини. Отностно изпълнението на соло трака в демо видеото мога да ви дам детайли, че тази вокалистка е един млад Български глас и талант който много добре се смесва в модерни аранжементи. Именно това накара известният Холандски DJ Tiesto да дойде в България и да ме покани да запиша соунд траци за неговата микс продукция 2004-2005. За мен беше чест да работя в тандем с неговия соунд инженеринг екип. Епилог: Tiesto беше слушал изпълнението на Г-жа Рупкина предварително, но предпочете млад глас или гласове 15-20г, в сравнение с над 40те. Мисля че това а правилния избор - младите гласове имат в пъти повече брилянтни хармоници и много добре се смесват с масивни аранжименти! Напълно разбирам вашата "компетентност" че сте чували за "Калиманку Денку", Г-жа Рупкина и т.н, но времената се менят и реката тече не от дулу нагоре... Искрени поздрави A.G 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Юни 2, 2011 Автор Share Отговорено Юни 2, 2011 Това също е ваше нали ? Да. Основах "Folk Factory Self Teaching Tools" през 2001г. От 1989 до към 2000 работех като инструктор и специалист по Бълканска музика и струнни инструменти предимно на семинари и Майсторски класове в чужбина заедно с именити Фолк Виртуози като Петър Ралчев, Валери Димчев, Недялко Недялков, Ангел Димитров, Пейо Трендафилов и т.н. Успеха на тъкъв екип от професионалисти беше не съмнен, но имаше винаги един малък не офицялен намек от чужденците: "Вие Българите сте голяма работа, но никога няма да се организирате"... Именно това ни даде "хъс" да преодолеем тази бариера организираики семинарите "The Masters 2007-2008". Аз лично започнах тази кампаня с разработване на " Self-Teaching" сайта много преди това осъзнаваики че ако не го направя ще го направят Американците, Западна Европа и т.н. Там има организации които наброяват над 1000 човека които се интересуват от Бълкански фолклор, свирят на гъдулки, тамбори и т.н. Най унизителната история е че напоследак си каният техен "Expert" и инструктор по Българска музика - кавал, гъдулка, вокал и т.н Искрено се надявам всички тук да разберете на къде отиват нещата? Ако не се крепим сме кръгла 0 !!! Това е отговора за вас мила Г/це, Г/жа, но и е продъжение на главната тама за "Виртуалните BG семпъл проекти" Ако не го направим ние, ще го направят други чужди сампъл компании, и те го правят в момента вмъквайки 3-4 Bulgarian Voices сампъла в мега "Ethnic Packs" в комбинация с други от цял свят. Това е "евтиния" им проект вземайки от улицата 2-3 емигрирали певици или музиканти, но могат да си позволят и повече... ! Поздрави 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 Ами моята "компетентност" ми позволява да го коментирам. Занимавал съм се доста и се занимавам с народна музика и обичам традиционните неща. Относно проекта ви с Тиесто, само заслужава адмирации, жалко че не е достатъчно популярен, а пък той сега мина на сврехкомерс (това е друга тема). Относно Янка Рупкина - аз съм ЗА да се налагат млади хора, то е ясно, аз също съм такъв. Проблемът е, че не мога да кажа на черното - бяло, слушам вашия запис и другото изпълнения и ........ изпълнението на Рупкина е много по-истинско (да не казвам по-силни думи), на това от Стайлус сте му сложили ефекти, които можеше да не ги слагате, а да оставите на всеки продуцент да ги слага (ако сте ги добавили допълнително се извинявам, ако обаче е записано по този начин и ефекта не може да се махне, става трудно използваемо). Английският просто ме изтормози, докато го слушах, съжалявам ........ Опитвам се да съм градивен в своята критика, стремя се да съм конкретен - това, което сте направили е похвално, просто може да се усъвършенства по мое мнение. (ако получавате само бравота и плюсчета, мисля че няма да ви е от особена полза) Може да съм малко груб с критиката ми, но не съм хейтър и ви желая успех в начинанието и още успешни проекти. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 Това също е ваше нали ? Да. Основах "Folk Factory Self Teaching Tools" през 2001г. От 1989 до към 2000 работех като инструктор и специалист по Бълканска музика и струнни инструменти предимно на семинари и Майсторски класове в чужбина заедно с именити Фолк Виртуози като Петър Ралчев, Валери Димчев, Недялко Недялков, Ангел Димитров, Пейо Трендафилов и т.н. Успеха на тъкъв екип от професионалисти беше не съмнен, но имаше винаги един малък не офицялен намек от чужденците: "Вие Българите сте голяма работа, но никога няма да се организирате"... Именно това ни даде "хъс" да преодолеем тази бариера организираики семинарите "The Masters 2007-2008". Аз лично започнах тази кампаня с разработване на " Self-Teaching" сайта много преди това осъзнаваики че ако не го направя ще го направят Американците, Западна Европа и т.н. Там има организации които наброяват над 1000 човека които се интересуват от Бълкански фолклор, свирят на гъдулки, тамбори и т.н. Най унизителната история е че напоследак си каният техен "Expert" и инструктор по Българска музика - кавал, гъдулка, вокал и т.н Искрено се надявам всички тук да разберете на къде отиват нещата? Ако не се крепим сме кръгла 0 !!! Това е отговора за вас мила Г/це, Г/жа, но и е продъжение на главната тама за "Виртуалните BG семпъл проекти" Ако не го направим ние, ще го направят други чужди сампъл компании, и те го правят в момента вмъквайки 3-4 Bulgarian Voices сампъла в мега "Ethnic Packs" в комбинация с други от цял свят. Това е "евтиния" им проект вземайки от улицата 2-3 емигрирали певици или музиканти, но могат да си позволят и повече... ! Поздрави Тук съм абсолютно съгласен с вас!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Юни 2, 2011 Автор Share Отговорено Юни 2, 2011 Опитвам се да съм градивен в своята критика, стремя се да съм конкретен - това, което сте направили е похвално, просто може да се усъвършенства по мое мнение. (ако получавате само бравота и плюсчета, мисля че няма да ви е от особена полза) Благодаря ви за искреният пост! Какво може да се "усъвършенства" за Stylus S.A.G.E фромата за който говорим в момента? Тук ви компрометирам и трябва да сте на 100% на "вие" с всички Stylus опции, входни REX формати, тестове с вокали в Rex, възможности за самия Stylus за "Музикален мапинг" и др. Самите "Spectrasonics" не са на ясно каква бомба съм/сме им приготвили от България, и честно казано програмистите им ще мислият цяло лято имайки прeдвид новия Български Миди Едитор "RMX Power Control" за Logic Pro който сам им спретнал... Като цяло всички разумни идеи и предложения са "Welcome" и ще опитам да направя всичко за Булгарскя Интелект и Култура ! Поздрави. A.G 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viara Ivanova Отговорено Юни 2, 2011 Share Отговорено Юни 2, 2011 (Редактирано) Чий е първият запис на песента тогава? Сигурна съм, че правиш разлика между значението на думата "оригинал" и "първи запис". Ако отидеш в странджанско ще чуеш същата песен да се изпълнява малко по-различно от варианта на Кюркчийски. Ако оставим разликите между народната песен и обработката настрана има и разлика между гласовете на обучените певици и народните жени дето пеят. На теб кое точно не ти е "като оригиналът"? Негодуваш примерно, че мелодията, орнаментиката или произношението са променени спрямо това, което считаш за оригинал? Или спорът е защо гласът е на друга певица? Възможно е обработката да ти харесва повече(на мен също) като комбинация от мелодия, украшения, регистър и специфичният глас на г-жа Рупкина, но това не значи, че това е оригиналът. Господин Ковачев, адмирации за FolkFactory и за Vox de Bulgaria, както и за народните инструменти, които подготвяте за пускане. Преди години се бях свързала с диригентката на българския хор в Лондон, която беше издала диск самоучител по народно пеене. За жалост се беше изчерпал, а тя нямаше намерение да го преиздава и от тогава търся нещо подобно на това, което сте направили с колегите Ви. Също така ако възнамерявате да организирате друг семинар или ако подготвяте диск-самоучител по пеене (с по-подробно описани особености на орнаментиката и произношението в различните области примерно) ще е супер ако пуснете информация и тук. Мерси. Редактирано Юни 2, 2011 от Viara Ivanova Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Юни 2, 2011 Автор Share Отговорено Юни 2, 2011 (Редактирано) P.S тук се получи дубал на моя отговор по непонятни причини - моля администрирайте го! Редактирано Юни 2, 2011 от Vacheto Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vacheto Отговорено Юни 2, 2011 Автор Share Отговорено Юни 2, 2011 Преди години се бях свързала с диригентката на българския хор в Лондон, Да, познавам лично Десислава Стефанова - диригентката на "London Choir" и съм работил с нея (миналия месец бяхме в Швейцария като лектори на един семинар). Ще и предам лични адмирации от вас... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vane Отговорено Юни 3, 2011 Share Отговорено Юни 3, 2011 Не съм толкова навътре в Стайлус и неговия процесинг за съжаление, моите забележки бяха конкретно по видеото и използваните семпли. А относно Калиманку Денку - да Вяра - орнаментиката ме притеснява - момичето се е опитало да изпее на всяка цена орнаментикато, но ми звучи изкуствено - не й идва от вътре, липсва динамика на изпълнението, липсва й чувство, не е едно цяло с песента. Като слушам Янка Рупкина и изтръпвам, като слушам това - не е същото в лошия смисъл на "не е същото". Според мен трябва да гоним възможно по-автентично звучене, там е силата на българската народна музика. Колкото повече обработка - и в двата смисъла (композиторски и музикално-продуцентска), толкова повече рискуваме да се загуби силата й ........ Накрая пак да кажа, "динги-динги"-то обаче ми хареса Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts