Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте ,вълнува ме един въпрос през последните няколко дена .

Чудя се например в нашата поп-фолк музика или така наречената "чалга"

някои от инструмените от живи музиканти ли се записват в студиото или това са

някакви висококачествени семпли или VST-та . Поправете ме ако греша но от това

което съм чул ,като че ли най реални библиотеки от звуци съм срещал в NI Kontakt .

Разбира се почти във всяка песен чувам и звуци някои от които даже съм ги срещал

като готови Preset-и , но специално за тези които са доминантни за този стил

акордеон, саксофон ,флейта и други не съм срещал подобни с такова качество като

на песните които излизат като готов продукт .

Отговорено

Щом от цял форум с музиканти или поне хора които активно се интересуват от това не дава отговор

мисля че трябва да причислим тази тема към графа "Конспиративни" . :drummer:

Отговорено (Редактирано)

Здрасти!Не се занимавам с тази музика,но най-добрия ми приятел прави аранжименти за Пайнер и реботеше доста време там като тонрежисьор.Мога да ти кажа,че за жалост не използват "живи" музиканти за запис,а предимно VST инструменти,като изключим някои китари.Това е приятелю!Машините избутват истинските музиканти,и за това песните им звучат като на умрял диаграмата (супер не динамично),пък то и в тая музика ква динамика...!!! :girl_cray2:

Редактирано от Andrioman
Отговорено

Както вече един колега е написал, може би не задаваш въпроса си в правилния форум. :D

Като кларинетист, който свири и на саксофон, мога да ти кажа, че кларинетите и саксофоните в записите са живи. Колкото и да ги семплират, не могат да ги пресъздадат като живи инструменти. Всичко останало се прави, но духовите инструменти - не.

Отговорено

Благодаря на всички които взеха участие в темата , общо взето с вашите мнения

затвърдихте и моето . Не ме разбирайте погрешно аз не отричам нито работата на живите музиканти

нито пък на новите технологии , просто ми беше любопитно .

Отговорено

Също така в доста чалга парчета има и истинска цигулка. Пример песните на Цветелина Янева с цигулката на Георги Янев; Галена с цигулката на "мравчо"...

Отговорено

Бях дръпнал един техен пакет за всякакви инструменти (като Хиперсоника), 40 ГБ. Най-безсмисления даунлоуд в живота ми, ужасно не ми хареса... :(

Отговорено

^ ех, само да ги имаше ewql в торентите, еееее.... :girl_cray2:

:rolleyes::whistle:

Бях дръпнал един техен пакет за всякакви инструменти (като Хиперсоника), 40 ГБ. Най-безсмисления даунлоуд в живота ми, ужасно не ми хареса... :(

EW Symphonic Platinum на 64 bit е добър вариант. :thumbs_up:

Отговорено

бе има някои техни неща, ама баш това, дето ми хареса на мене (едни за циганска музика, с най-реалистичните китара и цигулка, дето бях чувал, както и едни женски гласове) не ги намерих, като ги търсих...