Styless Публикувано Юни 1, 2011 Публикувано Юни 1, 2011 Здравейте ,вълнува ме един въпрос през последните няколко дена . Чудя се например в нашата поп-фолк музика или така наречената "чалга" някои от инструмените от живи музиканти ли се записват в студиото или това са някакви висококачествени семпли или VST-та . Поправете ме ако греша но от това което съм чул ,като че ли най реални библиотеки от звуци съм срещал в NI Kontakt . Разбира се почти във всяка песен чувам и звуци някои от които даже съм ги срещал като готови Preset-и , но специално за тези които са доминантни за този стил акордеон, саксофон ,флейта и други не съм срещал подобни с такова качество като на песните които излизат като готов продукт . Цитирай
Styless Отговорено Юни 2, 2011 Автор Отговорено Юни 2, 2011 Никой ли няма идея как стават тези неща Цитирай
Styless Отговорено Юни 3, 2011 Автор Отговорено Юни 3, 2011 Щом от цял форум с музиканти или поне хора които активно се интересуват от това не дава отговор мисля че трябва да причислим тази тема към графа "Конспиративни" . Цитирай
Styless Отговорено Юни 8, 2011 Автор Отговорено Юни 8, 2011 Продължавам да си питам :girl_cray2: Цитирай
misterj Отговорено Юни 9, 2011 Отговорено Юни 9, 2011 Аз пък се питам дали не задаваш въпросът си в неправилен форум. Със сигурност отговорът се крие някъде тук. Цитирай
Styless Отговорено Юни 15, 2011 Автор Отговорено Юни 15, 2011 Въпросът беше принципен , не ме интересува тази жанр музика като цяло . Цитирай
Andrioman Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 (Редактирано) Здрасти!Не се занимавам с тази музика,но най-добрия ми приятел прави аранжименти за Пайнер и реботеше доста време там като тонрежисьор.Мога да ти кажа,че за жалост не използват "живи" музиканти за запис,а предимно VST инструменти,като изключим някои китари.Това е приятелю!Машините избутват истинските музиканти,и за това песните им звучат като на умрял диаграмата (супер не динамично),пък то и в тая музика ква динамика...!!! Редактирано Юни 15, 2011 от Andrioman Цитирай
Мартин87 Отговорено Юни 15, 2011 Отговорено Юни 15, 2011 Както вече един колега е написал, може би не задаваш въпроса си в правилния форум. Като кларинетист, който свири и на саксофон, мога да ти кажа, че кларинетите и саксофоните в записите са живи. Колкото и да ги семплират, не могат да ги пресъздадат като живи инструменти. Всичко останало се прави, но духовите инструменти - не. Цитирай
Styless Отговорено Юни 17, 2011 Автор Отговорено Юни 17, 2011 Благодаря на всички които взеха участие в темата , общо взето с вашите мнения затвърдихте и моето . Не ме разбирайте погрешно аз не отричам нито работата на живите музиканти нито пък на новите технологии , просто ми беше любопитно . Цитирай
emco83 Отговорено Юни 18, 2011 Отговорено Юни 18, 2011 Също така в доста чалга парчета има и истинска цигулка. Пример песните на Цветелина Янева с цигулката на Георги Янев; Галена с цигулката на "мравчо"... Цитирай
trendkiller Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 EastWest/Quantum Leap, Vienna Symphonic Library, LA Scoring Strings, Best Service, Project Sam Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 (Редактирано) ^ ех, само да ги имаше ewql в торентите, еееее.... Редактирано Юни 24, 2011 от Fallenblood Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 Бях дръпнал един техен пакет за всякакви инструменти (като Хиперсоника), 40 ГБ. Най-безсмисления даунлоуд в живота ми, ужасно не ми хареса... Цитирай
trendkiller Отговорено Юни 24, 2011 Отговорено Юни 24, 2011 ^ ех, само да ги имаше ewql в торентите, еееее.... Бях дръпнал един техен пакет за всякакви инструменти (като Хиперсоника), 40 ГБ. Най-безсмисления даунлоуд в живота ми, ужасно не ми хареса... EW Symphonic Platinum на 64 bit е добър вариант. Цитирай
Fallenblood Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 бе има някои техни неща, ама баш това, дето ми хареса на мене (едни за циганска музика, с най-реалистичните китара и цигулка, дето бях чувал, както и едни женски гласове) не ги намерих, като ги търсих... Цитирай
Recommended Posts