Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти, имам японски jackson и не мога да намеря нито едно място на което мога да го идентифицирам по сериен номер

идеята ми е ако някой има някаква представа как мога да си помогна да сподели ;) номера е 99090006 .

http://imageshack.us/photo/my-images/62/photo00044x.jpg/ ето и снимка на китарата.

мерси предварително. ще съдействам с каквото мога а при успешна идентификация черпя бира ;)

Отговорено

ако нищо не намериш винаги можеш да пишеш един емайл на съборта на жаксън, се ще отговорят ;)

Успех

Отговорено (Редактирано)

Модела е Jackson Dinky DX10d.

:offtopic-001: Чак пък JCF Online. Съветите Ви към човека са все едно не иска да идентифицира един от най-стандартните модели на Jackson а е поръчков от 80-те години. Да не говорим, че хора като мен са запознати с повечето модели на марката. :offtopic-001:

Редактирано от horsefucker
Отговорено (Редактирано)

Проблема е ,че Джаксън пазят архив със серийните номера само на американските модели.

http://audiozone.dk/...rofessional.htm

А тук не мога да намеря информация за моделите след 95та година

Единствено този модел http://audiozone.dk/...kson_Dinky_RVS/ отговаря по спецификации(с изключение на HH конфигурацията спрямо твоята HSS) на твоето Динки,но той е от 1995та година

Правен е от липа(като X серията), адаптери Джаксън и тремоло Джаксън JT580LP.Но има надпис на главата ,характерен за японските Джаксъни от този период

Пусни повече и по-подробни снимки на твоята китара ?

Редактирано от Lord Shredulous
Отговорено (Редактирано)

^ X сериите са с 2 Duncan Designed хъмбъкъра и тремолото не е черно:no:

HSS конфигурация е срещана при индийските JS23 и някои японските DK2, но не и с oбърнатата глава.

Отговорено (Редактирано)

Нещо не ми се връзва в този Джаксън...

Може ли да видим снимки, вместо рисунка с темперни бои?

Редактирано от Valserp
Отговорено (Редактирано)

^ Може , но авторът да каже как я е купил(ако той не е първият собственик е напълно възможно да е сборен инструмент) А според серийния номер е 99та година произведена.

Отговорено (Редактирано)

Според мен китарата ти е JD-R Pro Dinky :)

Може и това да е, но неговата китара няма инлей на 24-то прагче(а JD-R има)

Другото, което ми дразни е, че волум-потенциометърът на всички Динкита в HSS формат, е малко по-към бридж адаптера, а не толкова ниско. Или поне всички, които успях да намеря в нета.

А и по адаптрите нищо не пише, а в повечето случаи има "Jackson" на тях.

Може би китарата е Франкенщайн, като тялото изобщо не е Джаксънско. Или е по-стар и рядък модел, който не мога да издиря. При всички случаи го причислявам към класа на "JS30" сериите.

Edit: На този neckplate не трябва ли да пише нещо повече от един сериен номер? Мисля, че дори на най-евтините модели пише Jackson отзад.

Редактирано от Valserp