Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте! ЗНачи интересно ми е какви колони да избера за живо свирене. Става въпрос за не много голяма зала.По скоро ми се иска да имат що годе нормален звук ( басите да са си баси,високите високи и т.н. ) Може да не са най-мощните, а и имам един усилвател и ми е интересно дали ще може да захрани такъв тип колони. 120 вата му е мощността

Отговорено

Не че много разбирам, ама предполагам ще е добре да дадеш малко по-подробна информация. Като например - какво ще рече не много голяма зала, с какъв бюджет разполагаш, с каква друга техника разполагаш, защото само колони и усилвател не свирят сами на живо. 120 вата на канал ако има усилвателя, малко като чели ми се вижда.

Отговорено (Редактирано)

Има още инструменти ,микрофони и миксер. По скоро ме интересува дали с този усилвател ще може да се захранят примерно тези колони. Сега се сещам за още един въпрос; Каква е разликата между пасивни и активни колони ?

Редактирано от emo_tion1
Отговорено

Колоните от линка са активни. Активни - имат вграден усилвател в тях, пасивни - само кутия и говорители. Следователно, вторите за да свирят, искат и усилвател, а на активните подаваш сигнал направо от пулта. С тия 200 вата и 8 инчов мидбас може да направиш купон в класна стая, иначе са слабички.

Поразгледай нета за неща втора употреба. Специално в този сайт изпадат често добри неща. На 24 май ходих в едно училище и 2 киловата се справиха що-годе добре. Обаче на 40 метра вече бяха слабички.

Отговорено (Редактирано)

В твоя случаи, ако ще използваш тези колони от линка, усилвател не ти трябва(защото са активни, усилвателът е вътре в тях).Можеш направо да ги вържеш към изходите на пулта.Лошото е, че с този 8" драйвер може да не дадат задоволителен резултат, ако използваш само тях.

едит:Изпревариха ме.

Редактирано от SviStyle
  • 1 month later...
Отговорено

Пьрвото нещо с което трябва да си на ясно е - искаш ли да озвучаваш барабани или не, ако не ги озвучаваш ти стигат 2 по 200вата, за около 50квадратни метра помечтение, ако озвучаваш барабани минимум - 2 по 800вата за бас колоните и 2 по 300вата за топовете, срязани задьлжително с кросовер и миксер който нов цената му в магазина е поне 2000лв, това е най-общо казано за да се получи желания ефект иначе няма смисьл да озвучаваш нищо.