gEEEtar Potato Публикувано Май 25, 2011 Публикувано Май 25, 2011 Занчи тази песен (M16 на Sodom) я уча от не много време, но преди седмица разбрах, че съм я учила грешно (не ходя на уроци)... Успях да поправя част от грешките си, но не мога да разбера на едно място табулацията (уча по таб) http://www.youtube.com/watch?v=Y9yd0aUpNck от 0:10 до 0:15. Принципно съм все още начинаеща и не мога добре да се оправям по слух и ако някой ми каже кои са точно табовете там ще съм му много благодарна Гледах най-различни клипчета, но пак не успях да го разгадая За сега само това успях да направя |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-----3---2---------3---2--------| |-1------------1-------------------| В интернет не успях да открия правилен таб (дори с guitar pro) Цитирай
jkolarov Отговорено Май 25, 2011 Отговорено Май 25, 2011 http://www.songsterr.com/a/wsa/sodom-m-16-guitar-tab-s54026t0 В този сайт по-принцип са читави... Цитирай
gEEEtar Potato Отговорено Май 25, 2011 Автор Отговорено Май 25, 2011 http://www.songsterr.com/a/wsa/sodom-m-16-guitar-tab-s54026t0 В този сайт по-принцип са читави... Това е едно към едно с guitar pro. Принципно тези две петици (на 5то прагче демек) не ми се връзват в песента.. пък и като гледам този клип (човечеца е научил песента по слух) виждам, че дори не се доближава до 5то прагче (а песента е направо перфектно изпълнена). Точно тези последни ноти не мога да видя какви са.. пробвах се по слух ама нещо пак не мога да го нацеля Цитирай
MrDeath Отговорено Май 26, 2011 Отговорено Май 26, 2011 DeathUnlimited, премести си ръчичката 2 позиции нагоре и изсвири същата (т.е. почти същата фигура) Не мога да пиша табове, ама е нещо такова (ползва твоето за основа) |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-----------------------------------| |-------5----5---3-------------| |-3--3----3-------------------------| нещо такова ще е, нямам китара в ръцете си, но съм почти сигурен, че трябва да е нещо такова. Цитирай
gEEEtar Potato Отговорено Май 26, 2011 Автор Отговорено Май 26, 2011 Тези петици (|-------5----5---3-------------|) не ми звучат някак правилно.. или просто имам ужасен слух Благодаря все пак Цитирай
MrDeath Отговорено Май 27, 2011 Отговорено Май 27, 2011 Бе чак ужасно , пробвай тогава вместо 5 -3, 3 - 2, така свири този от клипчето. Тези дни на репетиция ако не забравя ще видя как е. Цитирай
Flame Отговорено Май 27, 2011 Отговорено Май 27, 2011 (Редактирано) Говорите за табове, обаче никой не казва чия китара в какъв строй е Настроих моята в drop D, т.е. последната струна е D (ре) вместо E (ми) В таква ситуация пичът свири от началото до към 0:18 следното (на последните две струни): A -------------------------------------------------------------------|------1-0---1-0-------1-0---1-0 D -0--7-8--5-7--3-5--1-0--7-8--5-7------0--7-8--5-7--3-5--3-|1-1-1-----1-----3-3-3-----3---- И после пак началния риф. Ако китарата е настроена в Ре, т.е. вместо А (ла) е G (сол) се получава G ----2-3--0-2------------2-3--0-2---------2-3--0-2--------|-------3-2---3-2-------3-2---3-2 D -0------------3-5--1-0----------------0------------3-5--3-|1-1-1------1-----3-3-3-----3---- Частта, която те интересува, е след "|", струва ми се. Това е. ПС: Тук табове се пишат трудно, надявам се, че се вижда както трябва. ППС: Е**си, за 4ти път променям поста вече. Редактирано Май 27, 2011 от Flame Цитирай
gEEEtar Potato Отговорено Май 27, 2011 Автор Отговорено Май 27, 2011 Аааа, благодаря много, сега вече всичко ми се изясни и ми съвпада (извинете за големия пропуск с настройката който направих) От мен имате по биричка Цитирай
Recommended Posts