trektor Публикувано Април 21, 2006 Публикувано Април 21, 2006 (Редактирано) Всеки от нас в един или друг момент се е сблъсквал с проблема на нежеланите шумове които излизат от китарата и за това реших да ви попитам кой как ги разкарва. Аз например ако ще записвам отивам в друга стая където всякакви телефони колони ,телвизори и други са изключени от мрежата (за целта имам един кабел дето мога да си опаша къщата). Но ако само ще си репетирам е достатъчно да се дръпна на 3/4 метра в страни от монитора на компа и от колоните и готово или понякога като ме мързи да се дигна от стола само се обръщам с гръб. Интересно ми е още, дали някой от Майсторите на Домашната Спойка ( или направи си сам по схеми в интернет и не само ) е пробвал ето тези методи: http://www.neelyguitars.com/Pickups.html ......... П.С.: ако някой вече е пускал темата за обсъждане моля да ме извините... Редактирано Април 21, 2006 от trektor Цитирай
LOE Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 При мене китарата е прихващала шум от монитора ако масата на контакта не е замасена, всичките тия шумове които идват от монитора си отиват ако всичко е добре замасено и занулено.... шум може да ти се появи и ако си вклучил китарата в вход с ниско входно съпротивление като например аудио карта... китарата работи добре включена в нещо с повече от 500 килоома входен импеданс... Ако тия двете условия са спазени шумовете са много слаби и могат да се отстранят напълно с помоща на съвсем лек нойс редукшън без да ти се изяжда част от полезния сигнал, дори и при много екстремни настройки като ползване на дистри и компресори... Всичко започва с добрата маса, инъче може и радио да хванеш с китарата Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Ами аз не ги разкарвам. Много си ги харесвам даже - със 3 сингъл коила съм и никога почти не ползвам 2ра и 4та позиция които не шумят, след това дистер и лампов усилвател с гейн до дупка, мастер до 4-5 и става леле мале иначе ще взема да забравя че е включен усилватела ако няма мноого брум, а да забравяте лампов усилвател ей така часове наред износва лампите, плюс това като има брум не трябва да се спира да се свири, за да го няма и това ми помага да не се разсейвам, защото спра ли да свиря веднага почват едни шумове силни колкото е бил звука преди малко Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Аз не съм имал особено прлбс с шумовете.. от монитора на компа пък хич... нахй вече от шумните ми евтинки адаптери идва.. особено като пусна дистъра.... и на бридж коил-а шуми яко.. Има някво "ваксане на адаптерите.." така нареченото "сготвяне" за което имаше тема скоро.. но това ми се струва доста екстремно. Както каза колегата колкото по замасено и занулено е всичко толкова по-малко шумове ще имате.. а освен това добре стабилизирани трафопостове.. за захранване на камиончетата. Аз за разлика от колегата много си харесвам 4-та бленда... ( нек + мидъл ) Не толкова щото не шуми ами.. просто има много особена интонация. Който иска да не му шуми... да оди в музея Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 е яка е 4та бленда, но за джангър не става. Аз съм си "ваксал" адаптерите, но това само им подобрява звука, не отнема шума Цитирай
LOE Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Аз не съм имал особено прлбс с шумовете.. от монитора на компа пък хич... нахй вече от шумните ми евтинки адаптери идва.. особено като пусна дистъра.... и на бридж коил-а шуми яко.. Има някво "ваксане на адаптерите.." така нареченото "сготвяне" за което имаше тема скоро.. но това ми се струва доста екстремно. Както каза колегата колкото по замасено и занулено е всичко толкова по-малко шумове ще имате.. а освен това добре стабилизирани трафопостове.. за захранване на камиончетата. Аз за разлика от колегата много си харесвам 4-та бленда... ( нек + мидъл ) Не толкова щото не шуми ами.. просто има много особена интонация. Който иска да не му шуми... да оди в музея нек+мидъл ако са сингъл койл дава доста итнересен звук, малко поизяжда ниските, добро е за свирене на чисти неща, или на такива с лек драйв, но много лек Цитирай
Telerig Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Нек - Бридж, както е при телекастрите също рулира. Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Нек - Бридж, както е при телекастрите също рулира. ахъм рулира абсолутно, ама ако може дайте отговор на човека, че явно му пречи шума Цитирай
Telerig Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Ами кво да му кажа...имаше такава тема за екранирането на отвора на гърба на китарата и капака с фолио, но аз като гледам китарите на всички известни китаристи даже са с махнати капаци отзад повечето...така че отговора е качествен инструмент+качествен амп+качествена периферия от ефекти+качествени кабели..и няма проблеми. Цитирай
stratocaster Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 нойз гейт на босс. на минимални настройки за да не яде от състейна. и е приказка просто Цитирай
Overdrive Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 Ами кво да му кажа...имаше такава тема за екранирането на отвора на гърба на китарата и капака с фолио и тва не помага особено, а от екраниране на капака на тремолото няма никакъв смисъл ако е екранирана кухината където са адаптерите. Май най-добро си остава нойс гейта Цитирай
DaftFunk Отговорено Април 21, 2006 Отговорено Април 21, 2006 е яка е 4та бленда, но за джангър не става. Аз съм си "ваксал" адаптерите, но това само им подобрява звука, не отнема шума Е аз .. не свиря джангъри колега Както каза за чисти неща .. особено нещо по джази ако искаш да докараш е трепач. Цитирай
Recommended Posts