Jump to content
Българският форум за музиканти

На шапка


RockoBG

Recommended Posts

Пичове понеже тва си е лайв и се печели по някой път споделете споменчета разни. Кой, къде и прочие е свирил на улицата. Споменчета и такива работи.

Как избирате място и т.н.

 

Ето аз си спомням една командировка в Бургас дето ме бяха заебали без командировъчни за уикенда. Но си носех кухарката и видех некъв пич с китарка и за 2 часа делнахме по 10 кинта. За справка - командировъчните у нас са по 12 кинта на ден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 8-9 години , на улица Ана нещо си в Бургас...аз, още един китарист който пееше и един кавалджия и фен клуб от филоложки :headbang:)), седим свирим разни неща, опитваме фламенко хармонии....не става..така лиии ..я една 11 минутна версия на МОрен сокол пие и подобни ..и понеже аз песните не ги знам , другия китарист е обърнат към мен и аз гледам и свиря...после схванах трите акорда които се въртят и давай....събрахме 11 лева което за бедните студентски години беше мноого..ама дойдоха полицай..пречели сме били....какво да кажа - куки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сега си чета глупостите имам предвид на колко човека им се е случвало а не кви пари се вадят - б.а :headbang::):););):P;)

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирех на китара някъде през Палеозоя :) и седим в един парк с едно приятелче и свирим с кухарките For Whom The Bell Tolls....и минават група пенсионери (разбирай 20-30) погледнаха ни укорително измърмориха там нещо и си продължиха :headbang: ...след 2 минути се връща една баба и "Ето деца за по една фафла " и ни даде 20 ст......хаха голям купон...първите ми пари изкарани от музика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е как иначе? :bravo: В Старата Загора обаче, в София - не.

 

едит: мястото - на "стъргалото" :bravo:

Редактирано от qbodp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди много години...

 

Варна, Морската Градина. След репетиция на един театрално-музикален спектакъл с акустичен Soundtrack, вървим с инструментите(3-4 човека) + някои от артистите и на една алея виждаме малко странна гледка.Възрастен мъж с леко необичаен вид и облекло(доста "Арт") свири на китара,пее на странен език(много прилича на Италиански),а край него се виждат още бузуки и мандолина.Естествено спряхме и установихме контакт.Човекът поясни, с помощта на Гръко-Англо-Италианско ръкомахане,че е от Гърция и че пътува из Европа,като посвирва "на шапка",но това е предимно,за да си прекарва добре,а не for living.Той,на свой ред ни запита:"А вие музиканти ли сте...? Ами сядайте тогава тука,да свирим!" .....Последва около 1ч. чуден хепънинг с музика и танци(от актьорите)...Много забавен момент беше,че следвахме репертуара на колегата,без да имаме и най малка представа от парчетата и през цялото време той,всъщност пееше с думи хармонията,за да ни насочва ..."Соооол Маджорееее....Рееее Минорееее......" и.т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ох, пустааа младооостт... 4 години подред във Варна - беше страхотно. Свирихме в подлеза на гарата, пред операта, в подлеза пред църквата... Запознавахме се с невероятни хора всеки ден.. А станахме ужасно добри в свиренето, пеенето и импровизациите. Наистина най-умното нещо, което ми е хрумвало да направя.

Свирил съм и в София, но не толкоз много. И винаги с приятели. А понякога и с бутилчица....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз съм свирил само в Прага на улицата и за един час изкарвах по около 20-30 лв.

Иначе тука не виждам смисъл от такива практики, щото на уличните музиканти малко или много се гледа с презрение, което е безкрайно глупаво, ама кой може да промени обществото?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най-яката случка беше преди няколко години - свирехме с Бо Ян на Графа с две кухарки и един чичко ни даде 5лв., за да спрем да свирим докато отмине хахахахах

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега си чета глупостите имам предвид на колко човека им се е случвало а не кви пари се вадят - б.а :):):):):D:godbless::metalist:

Не се праЙ,майна,до там ли го докара,да свириш по улиците.. :):D:godbless:

Иначе си спомням как в Созопол в края на 80-те дрънчахме хипарии до "Пъци бар"-пияни деца-кво да ни праиш,и събрахме шапка пари,преди да ни откара "милицията"-кво да ги праиш.. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.