RockoBG Публикувано Април 21, 2006 Share Публикувано Април 21, 2006 Пичове понеже тва си е лайв и се печели по някой път споделете споменчета разни. Кой, къде и прочие е свирил на улицата. Споменчета и такива работи. Как избирате място и т.н. Ето аз си спомням една командировка в Бургас дето ме бяха заебали без командировъчни за уикенда. Но си носех кухарката и видех некъв пич с китарка и за 2 часа делнахме по 10 кинта. За справка - командировъчните у нас са по 12 кинта на ден. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
PlamenM Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 Преди 8-9 години , на улица Ана нещо си в Бургас...аз, още един китарист който пееше и един кавалджия и фен клуб от филоложки )), седим свирим разни неща, опитваме фламенко хармонии....не става..така лиии ..я една 11 минутна версия на МОрен сокол пие и подобни ..и понеже аз песните не ги знам , другия китарист е обърнат към мен и аз гледам и свиря...после схванах трите акорда които се въртят и давай....събрахме 11 лева което за бедните студентски години беше мноого..ама дойдоха полицай..пречели сме били....какво да кажа - куки... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RockoBG Отговорено Април 21, 2006 Автор Share Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Сега си чета глупостите имам предвид на колко човека им се е случвало а не кви пари се вадят - б.а Редактирано Април 21, 2006 от RockoBG Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tupoto kopele Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 Свирех на китара някъде през Палеозоя и седим в един парк с едно приятелче и свирим с кухарките For Whom The Bell Tolls....и минават група пенсионери (разбирай 20-30) погледнаха ни укорително измърмориха там нещо и си продължиха ...след 2 минути се връща една баба и "Ето деца за по една фафла " и ни даде 20 ст......хаха голям купон...първите ми пари изкарани от музика Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ronia Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 (Редактирано) Е как иначе? В Старата Загора обаче, в София - не. едит: мястото - на "стъргалото" Редактирано Април 21, 2006 от qbodp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 Кво пя? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ronia Отговорено Април 21, 2006 Share Отговорено Април 21, 2006 Кво пя? Защо питаш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
docc Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 Преди много години... Варна, Морската Градина. След репетиция на един театрално-музикален спектакъл с акустичен Soundtrack, вървим с инструментите(3-4 човека) + някои от артистите и на една алея виждаме малко странна гледка.Възрастен мъж с леко необичаен вид и облекло(доста "Арт") свири на китара,пее на странен език(много прилича на Италиански),а край него се виждат още бузуки и мандолина.Естествено спряхме и установихме контакт.Човекът поясни, с помощта на Гръко-Англо-Италианско ръкомахане,че е от Гърция и че пътува из Европа,като посвирва "на шапка",но това е предимно,за да си прекарва добре,а не for living.Той,на свой ред ни запита:"А вие музиканти ли сте...? Ами сядайте тогава тука,да свирим!" .....Последва около 1ч. чуден хепънинг с музика и танци(от актьорите)...Много забавен момент беше,че следвахме репертуара на колегата,без да имаме и най малка представа от парчетата и през цялото време той,всъщност пееше с думи хармонията,за да ни насочва ..."Соооол Маджорееее....Рееее Минорееее......" и.т.н. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sa6tiat Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 Кво пя? Защо питаш? С научна цел... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 ох, пустааа младооостт... 4 години подред във Варна - беше страхотно. Свирихме в подлеза на гарата, пред операта, в подлеза пред църквата... Запознавахме се с невероятни хора всеки ден.. А станахме ужасно добри в свиренето, пеенето и импровизациите. Наистина най-умното нещо, което ми е хрумвало да направя. Свирил съм и в София, но не толкоз много. И винаги с приятели. А понякога и с бутилчица.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BlueZone Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 Ами аз съм свирил само в Прага на улицата и за един час изкарвах по около 20-30 лв. Иначе тука не виждам смисъл от такива практики, щото на уличните музиканти малко или много се гледа с презрение, което е безкрайно глупаво, ама кой може да промени обществото? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kitaratapesho Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 (Редактирано) най-яката случка беше преди няколко години - свирехме с Бо Ян на Графа с две кухарки и един чичко ни даде 5лв., за да спрем да свирим докато отмине хахахахах Редактирано Април 22, 2006 от kitaratapesho Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Април 22, 2006 Share Отговорено Април 22, 2006 Сега си чета глупостите имам предвид на колко човека им се е случвало а не кви пари се вадят - б.а Не се праЙ,майна,до там ли го докара,да свириш по улиците.. Иначе си спомням как в Созопол в края на 80-те дрънчахме хипарии до "Пъци бар"-пияни деца-кво да ни праиш,и събрахме шапка пари,преди да ни откара "милицията"-кво да ги праиш.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts