Jump to content
Българският форум за музиканти

Лепене на горно мостче на китара


maxim09

Recommended Posts

Здравейте!

Отлепило ми се е горното мостче на китарата, пластмасово е, на уестърн китара. Дайте някакви идеи с какво е най-добре да го залепя. Предполагам, че лепилото има значение за тона.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

What?! Защо ще го лепиш? Не би трябвало да има разлика в звука, стига да стои на място като хората. На класическите китари nut-a никога не е залепен с лепило, както и на доста от акустичните. Да не говорим, че често се налага да се правят корекции, особено при смяна на времето - например аз снощи свалих малко материал от двата моста. По-скоро съветът ми е да я изхвърлиш тази пластмаса и на нейно място вземи нът от синтетична (или истинска) кост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

За сега няма да го лепя, поради необходимостта от сетъп на китарката. А относно предложенията за ацетоново лепило и нът от синтетична или истинска кост, някакви идеи от къде да закупя и колко би струвало?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм във Фактор при Кокала. Най-добре питай за графитен нът. Ако не е нарязан за струните се обърни към лютиер. Работата не е сложна, но ако не правил това преди може да развалиш нъта. От лепило нямаш нужда, струните го фиксират достатъчно стабилно.

Извинявай, сега видях, че си от В. Търново, магазините, за които говоря са в София. Така или иначе имат сайтове и телефони. Пък и не може при теб да няма поне един музикален магазин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.