maxim09 Публикувано Май 11, 2011 Share Публикувано Май 11, 2011 Здравейте! Отлепило ми се е горното мостче на китарата, пластмасово е, на уестърн китара. Дайте някакви идеи с какво е най-добре да го залепя. Предполагам, че лепилото има значение за тона. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Май 11, 2011 Share Отговорено Май 11, 2011 Ацетоново лепило. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
trendkiller Отговорено Май 11, 2011 Share Отговорено Май 11, 2011 What?! Защо ще го лепиш? Не би трябвало да има разлика в звука, стига да стои на място като хората. На класическите китари nut-a никога не е залепен с лепило, както и на доста от акустичните. Да не говорим, че често се налага да се правят корекции, особено при смяна на времето - например аз снощи свалих малко материал от двата моста. По-скоро съветът ми е да я изхвърлиш тази пластмаса и на нейно място вземи нът от синтетична (или истинска) кост. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
maxim09 Отговорено Май 21, 2011 Автор Share Отговорено Май 21, 2011 За сега няма да го лепя, поради необходимостта от сетъп на китарката. А относно предложенията за ацетоново лепило и нът от синтетична или истинска кост, някакви идеи от къде да закупя и колко би струвало? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fats Отговорено Май 22, 2011 Share Отговорено Май 22, 2011 Виждал съм във Фактор при Кокала. Най-добре питай за графитен нът. Ако не е нарязан за струните се обърни към лютиер. Работата не е сложна, но ако не правил това преди може да развалиш нъта. От лепило нямаш нужда, струните го фиксират достатъчно стабилно. Извинявай, сега видях, че си от В. Търново, магазините, за които говоря са в София. Така или иначе имат сайтове и телефони. Пък и не може при теб да няма поне един музикален магазин. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts