Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Привет на всички!

Доста се колебаех дали да пусна такава тема тук, т.к. имах опасения че се е писало по подобни въпроси.

Ето това е китарата, която събуди интереса ми:

http://www.thomann.de/gb/gibson_les_paul_studio_worn_ebony.htm

Търсих в доста сайтове/както и на Томанн/ и в Google, но ми излизат само оферти в онлаин магазини. Учудва ме липсата на информация за нея, поне аз не попаднах на такава(не съм от най добрите в търсенето). Въпроса ми е някои чувал ли е за тази серия на Гибсън, дали някой е чел статия свързана с производството им, и какви са разликите със стандартното LP Studio Ebony освен адаптри, hardware, finish(макар и да не виждам много от тях)?

Какво значи "carved maple top "!?

Виждам че в последно време от Gibson доста разширяват производството си в ниските класове с нови модели за различните китари. Например отскоро излезнаха всевъзможни Melody Maker-и, както и Faded и Limited - SG и LP китари.

На кратко какво качество се очаква от една такава серия, която странно е "exclusive made for Thomann"..?

Също се интересувам и от SG и LP лимитираните китари, търсих с търсачката на форума и попаднах на няколко други теми, където също имаше доста противоречиви коментари за тях, затова ми се иска да коментират предимно хора, който вече разполагат или са свирили с такива инструменти. За мен е важно да се консултирам с по опитните музиканти от форума,т.к. обмислям да купувам качествен инструмент с по универсално звучене.

Препоръки?

Поздрави :cheers2:

Отговорено

Гибсън си е Гибсън и винаги можеш да разчиташ на доброто им качество. Смятам че тази цена си е направо супер.Мейпъл топа представлява парче от ясен около 5 мм дебело което се залепя върху махагоновото тяло (цялата лицева част под адаптерите).Този елемент е типичен за повечето (ако не и за всички ) Лес Пол модели.

Отговорено

Благодаря за уточнението :thumbs_up:

Всъщност отново неуспявам да открия въпросния модел(дори в част от коментарите).

Но намерих ето тази страница, в която са изложени всички продукти за 2011-та:

http://www.gibson.com/press/usa/index.asp#GOTM

Оказва се, че само 50's и 60's Tribute китарите имат Worn-Honey Burst, Gold Top и Ebony Finish каквито са

от Томан серията. Любопитно ми е има ли място за сравнение между тези китари и например 60's tribute-a..,

поне по отношение на акустичните им качества /чувал съм добри неща за Тribute-ите/ ?

Предполага се, че за звука като цяло би била субективнa разликата, т.к. едните са с P-90, а другите с хъмбъкери.

:/// Жалко че няма къде да се посвири на такива китари, сърбят ме пръстчетата :virtuoz:

Чувал съм, че във Фактор имало единични бройки на по скъпите модели..., някой може ли да ме упъти,

къде в София мога да пробвам и други ЛесПол китари ( Епифони и други лицензни )?

Благодаря предварително, както и за търпението :thumbup:

Отговорено

^Мисля, че в случая е по-скоро клен, тъй като явор е sycamore.

Явор или клен (Acer) е род дървета и храсти, класифицирани в семейство Sapindaceae, а според някои класификации в самостоятелно семейство Aceraceae.

Отговорено

Охо, Роска, ще ъпгрейдваш явно :) Да се похвалиш после!

Иначе за София освен във Фактор не мисля, че има някъде. Не съм бил от доста време там, и не знам какво има в момента. Ако идваш към София драсни някой ред да се видим за по бира, и да направим един тур из музикалните магазини.

Отговорено

Охо, Роска, ще ъпгрейдваш явно :) Да се похвалиш после!

Иначе за София освен във Фактор не мисля, че има някъде. Не съм бил от доста време там, и не знам какво има в момента. Ако идваш към София драсни някой ред да се видим за по бира, и да направим един тур из музикалните магазини.

Ем, кво да се прави.., много ми е стара операционната система :girl_cray2:

Инак благодаря за предложението, ще разчитам на теб ;)