Viara Ivanova Публикувано Май 7, 2011 Публикувано Май 7, 2011 (Редактирано) Сетих се за като слушах представянето на албума на Лот Лориен Понеже "Ясен месец" за хората от странджанския регион си е нещо като химн и носител на българщината и желанието за независимост. Дотолкова, че са склонни на агресия ако някой им загатне, че песента е доста популярна и в други култури, особено една... Редактирано Май 7, 2011 от Viara Ivanova Цитирай
valitchy Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Интересно се е получило, няма да ме учуди накрая ако се окаже, че песента е еврейска. Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Май 10, 2011 Автор Отговорено Май 10, 2011 Мисля, че в такъв случай си пропуснала смисъла на филма ... Цитирай
valitchy Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 (Редактирано) ^ Не знаех, че има цял филм. Аз лично за пръв път чувам тази песен и е абсурдно да разбера, че има хора, които могат да те пребият с камъни заради това, че и други етноси я пеят... Адела Пеева - авторка на този филм обобщава накрая ето това като смисъл: http://www.youtube.com/watch?v=eOWsGg1mD_0 добавка: Мерси за линка! Заинтригувах се много от тази история ще потърся филма. Редактирано Май 10, 2011 от VALITCHY Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Май 10, 2011 Автор Отговорено Май 10, 2011 Ами да де... а ти след като си го гледала този клип, тръгваш да предполагаш, че най-накрая ще се окаже на еди кой си...Т.е. не си вникнала в замисъла и целта на филма-да ни накара да се замислим, че не е важна нито националната, нито етническата "принадлежност" на музиката. Цитирай
valitchy Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Не ти ли е достатъчно, че ти си вникнала в замисъла и целта на филма?! 2 Цитирай
Heartman Отговорено Май 10, 2011 Отговорено Май 10, 2011 Бря какъв женски спор. Аз лично не бих се натискал да е българска тая песен,а на балканите всеки е вземал и взима от всеки и е толкова омесено, че няма значение на кого е първоначално,щото всеки я прави според неговото виждане и им харесва на хората. в една друга тема беше писано че химна ни е еврейска песен което е по-интересно от това дали тази е такава. 1 Цитирай
misterj Отговорено Май 11, 2011 Отговорено Май 11, 2011 Хахахахаха - последните кадри са велики. То затова и България е най-зле от всички Балкански държави. 1 Цитирай
Viara Ivanova Отговорено Май 11, 2011 Автор Отговорено Май 11, 2011 @ VALITCHY "Въй въъъъй!" @ Heartman +1 Цитирай
Recommended Posts