Jump to content
Българският форум за музиканти

Volume Pedal


Recommended Posts

:beer: Разчиствайки някои боклуци в къщи ми изпадна кутия от руски уа-педал със потенциометъра и със жаковете отстрани и с една съмнителна платка която мисля да изхвърля и да си направя Volume pedal ако може да стане :greenangel: ...Някой може ли да даде схема на такъв ако има, че нещо в нета се затрудних да намеря.... :ph34r: Благодаря предварително. :ph34r::beer::ph34r::ph34r:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да си направиш Volume Pedal ти трябва само един потенциометър 100KOhm на пътя на сигнала ... Но пък можеш да си намериш някоя схема на CryBaby и да си направиш :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:P Предпочитам да си го купя когато имам възможност....мерси за инфото..само 100 килоома потенциометър ли се слага?...мислих че има и други елементи някакви да слагат. :D ..досега не съм отварял такова чудо. :P:D:D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може и по-голям потенциометър, ако ползваш лампов амп, защото те са с по високомен вход.

 

Между другото продаваш ли педала, защото от много време си търся стар педал, за да си направя Дунлоп Кръбабъ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем кво повече да има в педала, при положение, че върши същото, което и волюма на китарата ти :metalist:

И в тоя ред на мисли, при положение че волюма на китарата стандартно е 250 или 500КО (съответно за сингъл и хъм адаптери), би следвало и на педала да е такъв. Поне според мен :metalist: Най-добре 500, по-голямо съпротивление не пречи, понеже през повечето време си свириш на МАХ. Имай предвид че има различни видове потенциометри - линейни, логаритмични, обратно логаритмични, които определят как ще се усилва/намаля звука.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не знам да ти кажа чудя се...трябва ми Volume pedal...пък на това чудо повече от 15 кинта като го гледам е срамота да му се иска..а за тия пари не знам...ако не ме изкефи как ще се борави с него ще ти го дам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да знам че логаритмичните най плавно усилват... аз имам един 500килоома такъв 6те се пробвам с него....китарата ми е с хъмбъкери и свиря с лампови усилватели.. :metalist: мерси за инфото още веднъж :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

посочения педал е с пластмасова корда и с макаричка

 

истинските волюм и уа педали са със зъбна рейка и зъбно колело или със лостова система....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е от тези с кордата знам ги и тях. :metalist: Тоя си е точно със зъбната рейка дето си зацепва с зъбно колело дето се слага на потенцометъра и е доста масивен педала..иначе кутията си е тенеке някакво. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи педалът е готов и си работи много добре скоро ще сложа и снимки..за всички които искат да си направят подобен ще кажа, че потенциометъра който им трябва обаче е обратнологаритмичен - или както там се води, защото руснаците както винаги са обърнали потенциометъра да е от другата страна, не както е стандартно - нещо съвсем нормално за един руснак. Така че не се набутвайте като мене да си купува те логаритмичен първо - това е. ;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.