Telerig Публикувано Април 18, 2006 Share Публикувано Април 18, 2006 Разчиствайки някои боклуци в къщи ми изпадна кутия от руски уа-педал със потенциометъра и със жаковете отстрани и с една съмнителна платка която мисля да изхвърля и да си направя Volume pedal ако може да стане ...Някой може ли да даде схема на такъв ако има, че нещо в нета се затрудних да намеря.... Благодаря предварително. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Април 18, 2006 Share Отговорено Април 18, 2006 За да си направиш Volume Pedal ти трябва само един потенциометър 100KOhm на пътя на сигнала ... Но пък можеш да си намериш някоя схема на CryBaby и да си направиш Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Април 18, 2006 Автор Share Отговорено Април 18, 2006 Предпочитам да си го купя когато имам възможност....мерси за инфото..само 100 килоома потенциометър ли се слага?...мислих че има и други елементи някакви да слагат. ..досега не съм отварял такова чудо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Април 19, 2006 Share Отговорено Април 19, 2006 може и по-голям потенциометър, ако ползваш лампов амп, защото те са с по високомен вход. Между другото продаваш ли педала, защото от много време си търся стар педал, за да си направя Дунлоп Кръбабъ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Април 19, 2006 Share Отговорено Април 19, 2006 Ем кво повече да има в педала, при положение, че върши същото, което и волюма на китарата ти И в тоя ред на мисли, при положение че волюма на китарата стандартно е 250 или 500КО (съответно за сингъл и хъм адаптери), би следвало и на педала да е такъв. Поне според мен Най-добре 500, по-голямо съпротивление не пречи, понеже през повечето време си свириш на МАХ. Имай предвид че има различни видове потенциометри - линейни, логаритмични, обратно логаритмични, които определят как ще се усилва/намаля звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Април 19, 2006 Автор Share Отговорено Април 19, 2006 Ами не знам да ти кажа чудя се...трябва ми Volume pedal...пък на това чудо повече от 15 кинта като го гледам е срамота да му се иска..а за тия пари не знам...ако не ме изкефи как ще се борави с него ще ти го дам... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Април 19, 2006 Автор Share Отговорено Април 19, 2006 Ами да знам че логаритмичните най плавно усилват... аз имам един 500килоома такъв 6те се пробвам с него....китарата ми е с хъмбъкери и свиря с лампови усилватели.. мерси за инфото още веднъж Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Април 19, 2006 Share Отговорено Април 19, 2006 посочения педал е с пластмасова корда и с макаричка истинските волюм и уа педали са със зъбна рейка и зъбно колело или със лостова система.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Април 19, 2006 Автор Share Отговорено Април 19, 2006 Не е от тези с кордата знам ги и тях. Тоя си е точно със зъбната рейка дето си зацепва с зъбно колело дето се слага на потенцометъра и е доста масивен педала..иначе кутията си е тенеке някакво. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Telerig Отговорено Април 25, 2006 Автор Share Отговорено Април 25, 2006 Значи педалът е готов и си работи много добре скоро ще сложа и снимки..за всички които искат да си направят подобен ще кажа, че потенциометъра който им трябва обаче е обратнологаритмичен - или както там се води, защото руснаците както винаги са обърнали потенциометъра да е от другата страна, не както е стандартно - нещо съвсем нормално за един руснак. Така че не се набутвайте като мене да си купува те логаритмичен първо - това е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts