Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за DOD YJM 308 ?


Recommended Posts

Направих си YJM 308 по тази схема: http://img71.imageshack.us/i/yjm308dh3.gif/ но когато усиля гейна докрай се получава едно гадно свистене и го връщам малко и е добре но много малко изкривява трябва му още гейн, тъй като го включвам в чист канал. Eфекта е близък до distortion plus и бях гледал модификация където се сменят стойностите на 2 резистора за да криви повече какво мога да променя по схемата за повече гейн по точно кой резистори мога да променя ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефекта ти се самовъзбужда! За увеличаване на гейна можеш да намалиш 4.7K резистора до потенциометъра за гейн и да увеличиш малко кондензатора до него , но това още повече ще влоши сегашното състояние.

Самовъзбуждането може да е от много неща - кофти разположение на платката , проводниците (особено на вход и изход), при мен един ефект се самовъзбужда , защото връща сигнал от изхода към входа през футсуича, проводника от входния жак до платката е хубаво да е екраниран.

 

Задължително си оправи ефекта, така че да не осцилира и ако тогава не те задоволява кривенето пробвай да го увеличаваш. Имай предвид, че дисторшън от такъв тип не може да звучи като Mesa Dual Rectifier и се ползват предимно като бустери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.