Tim1 Публикувано Април 25, 2011 Публикувано Април 25, 2011 Здравейте,трябва да си направя кабел от апаратурата към тонколоните с буски/мисля,че се казват спидиш/.В буклсата им следното 1 /-1 ...2/-2 Въпроса ми как да определя от кабела кой край е минуса.Да кажем,свървам единия край на кабела в 1,но как да определя кой да е в минуса,кой е положителния.Благодаря Цитирай
presly Отговорено Април 26, 2011 Отговорено Април 26, 2011 Казват се спикон. Няма значение кой кабел е минуса, важното е от двете страни на кабела да са еднакви. При боксове с вградени филтри се ползва единицата. Двойката е за двулентово свързване. Цитирай
Tim1 Отговорено Април 26, 2011 Автор Отговорено Април 26, 2011 Това е добре,че няма значение за минуса,но какво да проверя от другата страна където е жака ? Моля Ви да ми напишете два реда,какво да бъде еднкавото ? Забравих да кажа,че колоните ги свързвам с моно жак.Значи от едната страна имам спикон,от другата моно жак,какво би следвало да внимавам.Благодаря Цитирай
presly Отговорено Април 27, 2011 Отговорено Април 27, 2011 (Редактирано) При моно жак - спикон връзката е 1+ към "главичката" на жака, 1- към "масата". В предишния ми коментар "двулентово свързване" да се чете "биампинг" - ужасно ми се спеше, докато го писах Редактирано Април 27, 2011 от presly Цитирай
Recommended Posts