Jump to content
Българският форум за музиканти

Барабаните "Odery"


Recommended Posts

На музикалното изложение във Франкфурт бях буквално зашеметен от барабаните на марката Одери. За незапознатите това е най-елитната бразилска марка за барабани и перкусии, прочути със своята красота и звук. С най-голяма наслада посвирих на всичките им модели, влючително чисто новата им серия "Eyedentity". Общо взето цял ден след това не можех да сваля идиотската си доволна усмивка от лицето.

Интересното е, че цялото развитие на марката, разработването на нови серии барабани и части за тях са дело на Маурисио Одери - факт, който говори сам за това, какво внимание се отделя на детайлите във всеки един продукт на марката. Маурисио е страхотен човек, барабанист и дизайнер и за малко повече от час ме засипа с тонове полезна информация. Думите са неспособни да опишат желанието и таланта, с които този човек твори инструменти - без грам тъпо корпоративно поведение. В скоро време ще пусна повече информация за сериите на марката и техните качества. Сега от чист мерак просто ще постна няколко снимки от щанда на Одери във Франкфурт:)

 

 

023150445.jpg?r=0

 

 

 

 

 

Ето линк към всички снимки, които имам

 

http://borisraikov.snimka.bg/other/odery-drums.587143

 

Приятно гледане

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно вчера ги гледах в musicstore,има едно джаз сетче което ме впечатли,като цена и дърво.А м-у другото скоро попаднах на една френска марка http://www.prodipe.com/en/products/acoustic-drums/item/66-batterie-piccolina-jazz-salmiéri-drums-by-prodipe

барабаните доста сносни.Също така човека който отговаря за барабаните в фирмата,е барабанист и даже всички серии са кръстени на негово име.

 

А можеш ли да намериш някаква ценова листа за европа.Аз в момента си търся малко джаз сетче,обаче в мюзик стора има само един модел,бих желал и да видя и други варианти.Също така да ли може да се изпишат по някакъв начин до БГ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно да си призная, за пръв път чувам за марката Odery от твоя пост, но и на мен ми изглеждат зарибяващи още само от снимките. Някаква идея дали някой ще внася и предлага тези барабани в България? Хората на запад ядат каквото си искат, тук ядем само квото има в местната бакалия, баси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

boreto, ти си един щастлив човек! Благодаря за готиното инфо.

 

Да допълня,барабаните са handmade

Само не мога да си обясня ниската цена на Salmieri Drums. Иначе изглеждат страхотно наистин! А jazz-сета е бонбон.

 

Но все пак темата е за Odery.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се радвам, че темата ви харесва, това прави ентусиазма ми споделен и труда - смислен:)

 

Сега малко полезна информация.

 

Новата серия на Odery - "Eyedentity" - е средно-висок клас, с невероятно красиви ръчно лакирани и полирани финиши. В серията има комплекти от клен, бреза и бубинга - като всеки един вид има уникални звукови характеристики. На мен бубингата много ми хареса, защото поради липсата на дай каст обръчи не звучи "запушено", а напротив - има масивен и сочен звук. Между другото, червения комплект на снимката в темата е точно на бубингата - не мога да опиша, колко по-красиво е на живо.

 

Както винаги в крак с тенденциите, а често и преди тях, Одери предлагат и плитки корпуси за томове, които са изработени от 70% бубинга и 30% клен - комбинация, която съчетава солидни ниски с пробивна среда и високи - лично за мен значително по-удачна от бубинга/бреза.

 

Общо взето наслада за окото и ухото:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[Аз от една година имам мерак да си купя малко джазз сетче quote]

 

Зашо просто не си вземеш една 18х14 каса към твоя Oak Custom от същата серия и цвят на Yamaha и си готов. Слагаш по-малкия том и по-малкия флор том и voila!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Боре, признавам си - хич не съм ги видял тея барабани ! Къде бяха ? Иначе от неизвестните марки ме впечатли Lazer Drums !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ненчо, Одери се намираха точно срещу RMV drums, в зала 3.1 на алеята кдето бяха Зилджан, диагонално на премиер и Пърл. Учудвам се как си подминал тази красота, мислех че имаш око за хубавите неща:) Между другото предполагам не отнасяш Одери към "малките марки", защото са лидер на скромния 180 милионен пазар в Бразилия - където както знаям ударните са на особена почит:) Просто тепърва навлизат в Европа, но като гледам Били Кобъм из тубата как пори едно одери, чак ми потичат сълзи от умиление.

 

Цените са хипер разумни за това, което предлагат.

Редактирано от boreto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.

Ето цени на барабаните Odery.

http://www.wembleydr...Odery-Drum-Kits

има и други магазини в Европа, който продават марката, но този поддържа наличности. За Odery drums разбрах преди време случайно ровейки се в нета. Имат страхотни финиши и всичко при тях се изработва на ръка, като и селекцията на шеловете е ръчна.

Имат собствен фестивал, който е кръг от Modern drummer festival. ( за последното нямам инфо )

Самият Billy Cobham презентира нарката.... и страната ни.

Нямал съм възможността да свиря на тези уникални барабани, но пък се радвам, че наш колега е успял и споделя ценна информация с нас.

Поздрави и това е наистина един чудесен инструмент

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникална личност и музикант. Доста вдъхновяващо говори:)

 

Колегата @nosorozitemu заби доста интересна информация, благодаря му за което.

Пък кой знае, може скоро да ги видим Одери и в България?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да и аз благодаря.:cheers2: Това тяхно барабанче предизвика доста полемика и положителни отзиви на NAMM 2008г.

Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.