Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара Lag Arkane A66


Recommended Posts

Здравейте съфорумници. На 44 години съм, учител по китара. Искам да купя електрическа китара за сина си, за да се научи и той да свири. Свързах се с един магазин в София, защото видях, че там продават китари Lag. Като малък на мен ми бяха подарили такава китара и навремето беше голям престиж, много качествена изработка. От магазина ми направиха много добра оферта с доставка, която включва бъджетната китара Lag Arkane A66. Въпросът ми е някой свирил ли е на нея, ако може само да ми каже дали свири китарата като цяло, или марката е опорочена. За съжаление в следващите няколко месеца нямам възможност да пътувам, иначе с радост бих се разходил до друг град, а и все пак иструмента трябва да се опита, но нямам възможност. Ако сметнете, че въпросът ми е досаден, извинявайте и игнорирайте темата ми :):music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм фен на тази марка. Конкретният модел е от възможно най-ниският клас, насочен за начинаещи китаристи. Така, че изненади, както неприятни, така и приятни са напълно възможни. Наистина трябва да се пробва, за да се вземе решение за покупка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Накоро имах възможност да пробвам няколко Lag-a в ценовия диапазон 500-1100 лв. Да се призная, за начинаещи китаристи китарата може би ще е страхотна, но в този ценови клас /според мен/ е по-добре да се заложи на някои от класическите марки ... напр. някой Squier Strat от високия им клас или Ibanez. Lag ги произвеждат масово в Китай и качеството на изработката ми се струва, че е занемарено /ако сравняваме с истинския французин :)/ Имат добър дизайн и приличен баланс, но сравнително лоша акустика. Последното компенсират с по-мощни адаптери на EMG. Като цяло разбрах, че това не е моята китара...просто трябва да се пробва преди да се купи. Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах китара ЛАГ произведена във Франция и качеството беше на ниво!

В тази връзка бих ви посъветвал да купите китара след като я изпробвате и по добре да не е произведена в "пийпъл репъблик чайна"...

Ямаха от Тайван,или друга марка поне правена в Корея!

:cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ехе, благодаря ви, че се отзовахте на питанката. Успях да се добера до 1 магазин и взех едно пакетче за начинаещи с афинити стратче и едно 15-ватово усилвателче. Много е доволен синът ми, а и на мен ми хареса още в магазина, явно е до бройка, но все пак звучи страхотно, така, че за 330лв. се оказва, че всеки начинаещ може да се комплектова подобаващо:)) :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.