Topsun Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 (Редактирано) ами като се самислиш са в полза (за който и да е струнен инструмент).аз съм пианист и знам че е удобно да свириш с далгите прастиимаш по-голяма възможност да хващаш акорди или каквото и да е било.за китарата мислиа че нещата се припокриват.мога да ти дам за пример алан холзуърт за китарист с голяма ръка и дълги пръсти...................... Редактирано Януари 4, 2005 от Topsun Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Естествено,че са предимство - който е с по-късички пръстчета(както бях аз в началото) бая зор ще види, трябва да е по-гъвкав и по-разтеглив, за да компенсира, а това не е от най-лесните неща. Сега съм си с дълги пръсти, а пък вече се и теглят и като локумчета, така че вече съм се оборудвала отвсякъде Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Както убеден съм и Снежанка ще се съгласи дългите неща по принцип са удобство... а специално за дългите пръсти и свиренето (пък и не само) определено са по-добре. А лично аз имам доста дълги пръсти, но имам проблема, че тъпият ми малък пръст е страшно малък в сравнение с другите... хаха тва ме ебава яко, ама мега яко. А Снежанка говори все едно си е направи операция за удължаване... на пръстите (щото всичко друго си е идеално дълго де хахахахах) хахаах... Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Трябва да намеря снимка на дланите на истинския Вай в реален размер - адски дълги и тънки пръсти!!! Така че... :think: Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Имах предвид,че когато започнах да свиря на китара бях на 5 години и всичко ми беше мъничко - и ръчичките също.После,с течение на времето,а и на свиернето се удължиха и сега дори имам яка разлика в дължината на пръстите на едната и на другата ръка.Та така... Цитирай
Spaz Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Ако са ти дълги пръстите и имаш талант ставаш Стиив Вай, ако са ти къси пръстите, но пак имаш талант ставаш Ингви Малмстиин което не е от най-добрите опции... Иначе разбирасе, че е по лесно и по-добре с дълги пръсти понеже имаш по-голяма лекота на движение и де да знам ...обхващаш по-голям диапазон ноти така ... Имаше едно упражнение на Петручи за раздърпване на пръстите ... Абе по-голямото винаги е по-добре :green: Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 аз в една предишна тема бях казал нещо, сега ще го повторя - музиката е изкуство а не спортна дисциплина. важна е идеята в главата а не разкрача в ръката. това е моето мнение. а иначе и при мен пръстите на лявата ръка са по-дълги от тези на дясната в следствие свиренето на китара. Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Ама при мен в началото по-дългите бяха на дясната.. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 ми да, и аз съм десничар, нормално а пък джо пас беше висок 1.50 буквално и пръстите едва ли са му били по 20 санта, пък си остава най-гениалния китарист и до момента... пръстите модела на китарата ефектите и кво ли още не са само подробности покрай онова в кратуната Цитирай
synchu Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 ми да, и аз съм десничар, нормалноа пък джо пас беше висок 1.50 буквално и пръстите едва ли са му били по 20 санта, пък си остава най-гениалния китарист и до момента... пръстите модела на китарата ефектите и кво ли още не са само подробности покрай онова в кратуната Сори за безмисления пост, просто исках да изкажа силната си подкрепа по това мнение. Браво. Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Така,де - аз да съм казала,че са важни дължини някакви?!?Точно това ми е идеята - аз като почнах нямах "уж" нужните данни и параметри,пък това изобщо не ми попречи.Трудно ми беше докато станах на 6 и нещо-после всичко си текна като по мед и масло!!! Цитирай
MDFk Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 (Редактирано) момци и моми,не мислите ли,оба4е,4е дължината на пръстите се компенсира когато имаш по гъвкава ръка и особено китка(особено при китаристите)? не размера е важен все пак,а това дали си способен да изстискаш максимума от него големи двусмислия излизат от тая тема оба4е :green: :green: сори4е бъркам..късно е,ама аз още не съм пил кафенце.. Редактирано Януари 4, 2005 от MDFk Цитирай
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Аз затова сега правя шпагат с показалец и малък пръст - докато да ми пораснат пръстите и станаха прекалено гъвкави, за да е от значение дължината!!! Цитирай
Elmo Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 музиката е изкуство а не спортна дисциплина. важна е идеята в главата а не разкрача в ръката. Напълно съм съгласен с това. Аз самият имам мнооого дълги пръсти (което се обуславя от факта че съм висок 2м) и много тънки (понеже тежа към 75 кила), но съм самоук и не мога да кажа за себеси, че съм добър. Даже хич. Цитирай
Recommended Posts