metalista95 Публикувано Април 14, 2011 Публикувано Април 14, 2011 Здравеите имам проблем с един стаг с флойд роуз сложих му струни 11ки настроих китарата в Ре, но струните се повдигнаха доста опитах да ги сваля ,но без ефект. Да имате идея как мога да оправя височината на струните ????? Благодаря предварително.Извинявам се ако съм допуснал правописни грешки:Д :Д Цитирай
asparuh75 Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Аз не съм капацитет в областта на "флойдрозовите" истории но ми идват три решения ,никое от които няма да ти се понрави. 1.Слагаш 9-ки и свириш в ми. 2.Оставаш в такава настройка,и с тези струни и заключваш "розата",след регулиране на струните от металния прът в грифа,по указаните схеми във форума. 3.Събираш пари и купуваш по висок клас китара. Послепис: Не е ли малко смело да искаш да имаш китара за 200-300 лева и да и сложиш дебелите "телове" за твърда резачка,а навсичкото отгоре и да можеш да правиш "Стививайщини" на същия инструмент с "розата".Според мен трябва да прецениш кое желание ти е по силно и да избереш една от двете точки "1" или "2",в случай че наскоро нямаш рожден ден и не се очакват подаръци от стойност над 1000 лева Редактирано Април 14, 2011 от asparuh75 Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Най-напред, виж дали ти стои хоризонтален флойда, трябва да е в една равнина с тялото на китарата. После евентуално може да се регулира височината на струните от стъдовете. Разтърси се из форума, а и в интернет, има хиляди клипчета и статии как се настройва флойд. Еdit: Сега гледам че asparuh75 ме е изпреварил. Него доста го уважавам като китарист и много му се кефя на свиренето, но ще си позволя да не се съглася с него в момента. Почти сигурен съм, че след една проста настройка ще се оправят нещата. Редактирано Април 14, 2011 от Mairomaster Цитирай
metalista95 Отговорено Април 14, 2011 Автор Отговорено Април 14, 2011 Аз не съм капацитет в областта на "флойдрозовите" истории но ми идват три решения ,никое от които няма да ти се понрави. 1.Слагаш 9-ки и свириш в ми. 2.Оставаш в такава настройка,и с тези струни и заключваш "розата" 3.Събираш пари и купуваш по висок клас китара. Послепис: Не е ли малко смело да искаш да имаш китара за 200-300 лева и да и сложиш дебелите "телове" за твърда резачка,а навсичкото отгоре и да можеш да правиш "Стививайщини" на същия инструмент с "розата".Според мен трябва да прецениш кое желание ти е по силно и да избереш една от двете точки "1" или "2",в случай че наскоро нямаш рожден ден и не се очакват подаръци от стойност над 1000 лева Трябва да чакам до януари за DEAN ML.Какво е ''розата'' Цитирай
metalista95 Отговорено Април 14, 2011 Автор Отговорено Април 14, 2011 флойдроуза ok благодаря за помоща Цитирай
Heartman Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Щом е с флойдроуз натегни отзад пружините и трябва флойда да легне хоризонтално на китарата,или пробвай с по-тънки струни. Ако пък говориш за екшъна тоест разстоянието на струните от грифа това вече се регулира от стъдоветена флойда и тръсрода. Редактирано Април 14, 2011 от Heartman Цитирай
Recommended Posts