Lord Shredulous Публикувано Април 12, 2011 Публикувано Април 12, 2011 (Редактирано) Вчера сменям струните на експлоръра и викам айде ще махна всички , ще го почистя, махнах и бриджа(преди не съм го правил) ии после като почнах да слагам струните гледам - от едната има винтчета за сетъпа, от другата не... викам си айде ще си погледна бриджа на ЛП-то и там - винтчетата са обърнати откъм стоп бара... и така го сложих и на експлоръра...и така...сутринта като гледах някакви снимки в wikipedia ми излиза снимка на tuneomatic бридж с винтчетата обърнати към адаптерите...така че изглежда съм си сложил бриджа наобратно...в интерес на истината никога не съм пипал бриджа на лпто... и винаги си е бил обърнат... има ли значение дали е наобратно?не съм ги сетъпвал никога(лпто е на 3 години,експлоръра на 2,досега проблеми не са ми правили, като се изключи че G струната на лпто се разстройва , но е от ключа според мен ) ...Пууу написал съм наобартно Редактирано Април 12, 2011 от Lord Shredulous Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Ей тук, гледам, се срещат и двата варианта. http://www.google.bg/images?client=opera&rls=en&q=tune-o-matic&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=en&tab=wi Сигурно е дизайнерски избор, кой вариант да се ползва. Ако преди е бил с винтчетата към адаптерите, а си го сложил обратно, ще ти мръдне доста интонацията, така че все ще усетиш. Ако няма проблеми, всичко е екстра. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Април 12, 2011 Автор Отговорено Април 12, 2011 Ей тук, гледам, се срещат и двата варианта. http://www.google.bg...=N&hl=en&tab=wi Сигурно е дизайнерски избор, кой вариант да се ползва. Ако преди е бил с винтчетата към адаптерите, а си го сложил обратно, ще ти мръдне доста интонацията, така че все ще усетиш. Ако няма проблеми, всичко е екстра. Проверих за интонацията засега е добре( на тунера дава 1 чертичка sharp но после се връща в средата) Мислех че ще има значение нещо върху saddle-ите ,че сега дебелите струни стържат saddle-ите на тънките, иначе и аз срещнах 2те в google... ще видя в магазина как са ги сложили Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Уфф доста съм прост... Това не се сетих изобщо. Вярно, че при обръщането, дебелите струни немогат да легнат хубаво, а тънките има вариант да бръждят в леглата. Не ми се струва добра идея в този смисъл обръщането. Друго което ми хрумва е, че може при не доброто прилягане на струните, може да се късат по-лесно, ама не знам на практика дали ще е така. Ти в крайна сметка, обърнал ли си го или не? И викаш, имаш ли някакви проблеми? Ама най-добре според мен е да го сложиш както си трябва, не е много играчка, а по леглата лесно ще се ориентираш. Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Април 12, 2011 Автор Отговорено Април 12, 2011 Уфф доста съм прост... Това не се сетих изобщо. Вярно, че при обръщането, дебелите струни немогат да легнат хубаво, а тънките има вариант да бръждят в леглата. Не ми се струва добра идея в този смисъл обръщането. Друго което ми хрумва е, че може при не доброто прилягане на струните, може да се късат по-лесно, ама не знам на практика дали ще е така. Ти в крайна сметка, обърнал ли си го или не? И викаш, имаш ли някакви проблеми? Ама най-добре според мен е да го сложиш както си трябва, не е много играчка, а по леглата лесно ще се ориентираш. Преди малко ги разхлабих и по селски го издърпах лека полека и го обърнах.Затегнах ги,настроих ги ,че и оправих интонацията на първа и трета на ЛПто ще си го оставя с винтчетата към стопбара както си е "свикнало" Между другото искам да питам за този метод на поставяне Това огъване на струните не им ли влияе(в лош смисъл) по някакъв начин? Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Частта от струната с най-голяма сила на опън е при първата пригъвка, т.е. там където струната идва от седлата и почва да се навива около стоп бара. А такава първа пригъвка има и при страт тремолата примерно, така че не би трябвало да е проблем, ама и особен смисъл не виждам. Това са мои си разсъждения де, някой ако знае нещо по-конкретно, да каже. Цитирай
NoOne Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Между другото искам да питам за този метод на поставяне Поради по-голямата дължина на струните, малко омеква при бендове. И малко пада състейна. И малко се разваля тона Редактирано Април 14, 2011 от NoOne Цитирай
Recommended Posts