golfabitch Публикувано Април 11, 2011 Публикувано Април 11, 2011 (Редактирано) Нямах какво да правя и записах едно кавърче. Песента е на The Pretty Reckless. Китарата е Кремона тип "джаз бас" Струни D'Addario EXL165 Записът е направен с дисторшън от Guitar Rig 3 . Мисля,че е по-добре от предишните ми опити. http://www.4shared.com/audio/Ade_CYZE/The_Pretty_Reckles Редактирано Април 11, 2011 от golfabitch Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Април 11, 2011 Отговорено Април 11, 2011 Не знам от дисторшъна ли е, ама на места е яко фалшиво. Евала за избора на песен, ама май имаш голяма грешка във ваденето на песента..Слушай я по-внимателно! Цитирай
golfabitch Отговорено Април 11, 2011 Автор Отговорено Април 11, 2011 Възможно е да има някакво разминаване,защото Guitar Rig-a ми бави леко,но не разбирам за какво фалшивеене става на въпрос?Ще я запиша клийн,че този дисторшън омазва работата. Цитирай
golfabitch Отговорено Април 11, 2011 Автор Отговорено Април 11, 2011 Намерих си грешката.В таблатурата настройката е стандартна(GDAE).Песента се свири в Drop D. Ето запис без дисторшън. http://www.4shared.com/audio/rGJMrsnC/opit22.html Чува се доста басово на 4-та струна,от звуковата карта е.Накрая резнах песента,че кабела ми се разбуча. Не си е работа през компютъра. Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Настройката си я оправил, така е..Песента си я научил. Пак те поздравявам за избора! Пак има фалшиви тонове на моменти..Ама това е явление при всички басисти имам чувството.. Не съм професионален басист, не знам на какво се дължи - мога да предполагам, че не хващаш тоновете точно на място (спрямо прагчетата).. С тунер ли се настройваш и на колко херца? Или дебелината на 4-та струна не е подходяща за drop d. Не знам, това вече ще си го видиш сам.. Успех и само напред и нагоре! : ) Цитирай
golfabitch Отговорено Април 12, 2011 Автор Отговорено Април 12, 2011 Ами може да прозвучи смешно,но си настройвам китарата с AP Tuner.За момента нямам пари за истински тунер.Фалшивите тоново могат да се крият в много работи.Убеден съм,че една от тях е леко гривият гриф на китарата.Все пак е стара българска летва.Мерси за мнението. Цитирай
Viper-X Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Ааа не обвинявай баса си за своите грешки Цитирай
golfabitch Отговорено Април 14, 2011 Автор Отговорено Април 14, 2011 Ами не виждам какво да обвинявам като проблема не виждам как да е в мен при положение,че си натискам прагчетата както трябва не ги бъркам?Акустичната ми китара грифа и е доста крив и дава големи отклонение и фалшиви тонове. Цитирай
Recommended Posts