Jump to content
Българският форум за музиканти

Ivory-то не тръгва


bo_yan

Recommended Posts

Всичко друго подкарах, че и Хиперсоник, но Айвъри-то не баца. Не тръгва гадта и това е. Работи само, ако отворя DAW-а като администратор. Обаче, тогава част от другите плъгини ги няма. Ако го ъпгрейдна с Италиан Гранд, дали ще стане?

Дайте плс идеи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С какъв DAW работиш, да не е някой 64-битов? Щото айвърито (поне версията, която се досещам, че ползваш ;)) е 32-битова. Мисля, че поддръжка за 64-бита има от по-скоро. Подобен проблем има и с Фотошоп и плъгините - 32 битовите плъгини не работят в 64-битов Фотошоп, то затова инсталира и двете версии на Фотошоп, а ти си стартираш 32 или 64-битов Фотошоп. Виж дали си копирал самия плъгин на правилното място. На Уиндоус 7 64-бит има две директории:

 

Program Files - за 64-битови приложение

Program Files (x86) - за 32-битови приложения.

 

Провери си в коя от двете са ти разположени VST-плъгините.

 

Иначе аз 64-битов Уиндоус 7 имам на работата, но в момента не съм и в България, иначе като се върна и ако ми остане време може да пробвам да инсталирам айвъри да видя какви са проблемите. Аз имах такива при инсталация на Mac OS X 10.6.6, но в крайна сметка с много четене в Интернет + експериментиране с изваждане на определени файлове от ъпдейтите на официалния им сайт успях ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсталирал съм Кюбейз 5.1(въздух), доколкото знам- 32 битов; имаше качен 64 бит Кюбейз, но го махнах. ОС-то е Уин 7 64 бит. Четох по форуми, че Синтъджи не са правили ъпгрейд на ВСТ плейъра от повече от година, като предлагат вместо това някакви файлове, с които да се риплейснат съществуващи стари, като решение за 64 битови платформи, а именно: Ivory.dpm и Ivory.dpm.rsr. Обаче, в моята инсталацията не съществуват стари версии на тези файлове.

Ivory-то се води 1.5- сиреч, първата версия, която, според мен си е 1.0.

Нямам Италиан Гранд, който се води някакъв ъпгрейд май.

Пак да спомена, че в режим Администратор свири без никакви проблеми! При нормално стартиране пак се появява, но със закрит като с перде прозорец на плъгина, който трябва да хванеш и да размърдаш нагоре-надолу с мишката, че да се разкара пердето. И като най-накрая се покаже- не може нищо да се зарежда- ни презети, ни.. т.н., съответно - не свири.

 

На твоя въпрос относно ДИР- не съм в момента на машината, на която се опитвам да го подкарам, но мисля, че имаше DLL-ли и в двете PF VST директории.

Може пък да трябва да разкарам DLL-ът от PF(64) и да остане само този, който е в PFx86?

 

TNX :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.