Jump to content
Българският форум за музиканти

Коя е най-лекия DAW software ?


emo_tion1

Recommended Posts

аз слагам още един глас за Reaper. някой спомена Fruity по-нагоре, но не съм съгласен, че е толкова лек. също така интерфейса му поне според мен не е никак юзър френдли и ако човек е работил с доста програми преди да се сблъска с него ще трябва да предвиди и време за свикване с програмата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tрябва ми възможно най-лекия софтуер за запис.Целта ми е да мога да мога да покарам колкото се може повече ви ес ти плъгини

 

Ето един лек софтуер за запис energy-xt 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Отговорено (Редактирано)

REPEAR е смазващ софтуер; лек, гъвкав и на всичкото от горе - shareware! :)

А за 32-битовия floating point съм 99%, че го поддържа.

Редактирано от mixman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Още един глас за Reaper. Лек, бърз и много постоянен. Всеки може да го свали от сайта и да го пробва демото всъщност е пълната версия на софтуера без да бъде ограничен. След като мине демо периода само те подсеща да го купиш.

Цитата от сайта на Reaper:

REAPER's no-compromises 64-bit audio engine and 64-bit end-to-end signal path offer the maximum in resolution and headroom.
Редактирано от Bay Van
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един глас за Ableton Live, ако компа ти не е достатъчно бърз или не намериш стабилна версия, пробвай с предния - Ableton Live 7. Една от най-стабилните програми, масово се ползва и за живи участия (това надявам се говори само по себе си).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С две ръце за REAPER!!! Много интуитивен за работа и дава добри резултати. Лекичък е наистина, което не му пречи да е страхотна програма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като стана дума за Ableton и Reaper сравнявайки звука на двете програми с една аудио карта NIAudio2DJ мпга да кажа че звука на първата е доста по смачкан и плосък някак си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

На мен ми се наложи да тествам две от изброените програми в полеви условия поради факта, че на лаптопа ми изгоря едната плочка на рама и останах с 256мб рам и не искаше да подкара Cubase SX3. Така ли иначе ми трябваше за запис... Процесора е Pentium 4 на 2,8 GHz. Сложих му набързо ХР, инсталирах му Reaper и Sequoia - благодарности на колегата @Presly - не го знаех този софтуер. И двете програми работят чудесно и вършат работа. Лично аз заложих на Reaper, тъй като по-бързо се оправих в менютата и наерих почти всичко каквото ми трябваше - имайки в предвид, че и двете програми ги слагам за пръв път и трябваше бързо да се оправя. При налични свободни 128мб рам на този стар лаптоп Reaperа ползваше само около 30 мб, просвирвайки 3 трака и записвайки четвърти. Процесора се товареше на 20%, и да - поддържа 32bit FP format- установих го със сигурност :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.