demefan Публикувано Април 13, 2006 Публикувано Април 13, 2006 Някой да знае от къде мога да си купя ново бас комбо, защото в магазините които знам нищо не открих. Е те не че са много Освен xxxx, Dynacord и Faktor някой да знае друг магазин за бас апаратура? Цитирай
Mephistofel Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Разгледах ти мненията(няма да се сърдиш ) и останах с впечатлението ,че си начинаещ.Това да не се възприема като обида - никой не се е родил научен и всеки е тръгнал от някъде.Така,това за интродукция сега по същество - тук в България стои много кофти въпроса със сериозната бас апаратура - официално се прделагат само няколко марки("Fender","Behringer","SWR",май и "Marshall" имаше при Икономов в Благоевград).Не ти трябва нещо супер марково,така че за твоето ниво един "Behringer" е идеален за свирене у дома,пък и са най-евтини.Не се хвърляй на нещо с голяма мощ - няма смисъл за домашно свирене(20-30W са идеални).По-натам,ако продължава да ти е тръпка музиката,можеш да се замислиш за нещо по-сериозно. Цитирай
разбойник Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Не знам каква е разликата в цената между Bеhringer и останалите, но ако можеш да си го позволиш един Fender е доста по-добър вариант. Лично на мен Rumble серията много ми харесва. Можеш да видиш за някое комбо на Peavey и в "Гема Мюзик". Имаха модел с 8 инчов говорител т.е. ако е за домашна употреба - става. Магазинът им се намира на ул. Искър - ако вървиш по бул. Левски надолу към Сточна гара завий надясно на светофара при СМГ и след 100 метра ще го видиш. Цитирай
Mephistofel Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 (Редактирано) Не знам каква е разликата в цената между Bеhringer и останалите, но ако можеш да си го позволиш един Fender е доста по-добър вариант. Лично на мен Rumble серията много ми харесва. Можеш да видиш за някое комбо на Peavey и в "Гема Мюзик". Имаха модел с 8 инчов говорител т.е. ако е за домашна употреба - става. Магазинът им се намира на ул. Искър - ако вървиш по бул. Левски надолу към Сточна гара завий надясно на светофара при СМГ и след 100 метра ще го видиш. Няма спор,но финансовия въпрос винаги седи... Така и така сме зачекнали темата - да питам ,конкретно теб @разбойник - имаш ли информация дали се внасят в България и някои по-сериозни фирми за бас оборудване - конкретно "Ashdown","Hughes&Kettner"(за това знам,че VisiArts внася,но там момента е друг),"Ampeg","Gallien Krueger"? Или ще трябва да си търся нещо хубаво и запазено секънд хенд... Edit: А много се замислям дали да не си взема някаква конфигурация говорители "Eminence"(Динакорд внасят) и да търся само дървенията и остатъка от някой кабинет и да си спретна един? :think: Редактирано Април 13, 2006 от Mephistofel Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Ако си намериш кабинет на В100 - става идеално . Той е с четири 12'' ... Цитирай
Mephistofel Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Ако си намериш кабинет на В100 - става идеално . Той е с четири 12'' ... 4x12 не е комбинация за бас,офертата е 2x10 или един 15" с хорна. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 В какъв смисъл не е комбинация за бас ? Че не се използва ли ? Цитирай
AorA_Bass Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 (Редактирано) Ами вярно че 2х10' и един 15' е по популярно за бас..ама и 4х12' също е доста привлекателна комбинация било и за бас! Редактирано Април 13, 2006 от AorA_Bass Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Не знам защо доста често виждам 4х12 кабинети за бас : Цитирай
demefan Отговорено Април 13, 2006 Автор Отговорено Април 13, 2006 Начинаещ съм защото не мога да си намеря учител или някой, който да ми покаже за какво става въпрос. Гледах Fender Rumble, но си мисля че като клас е доста по ниско от серията Bassman, a те почват от 1000 лева(поне в xxxx). Бих си взел нещо малко и след време като почна да разбирам за про апаратурата, но ми се иска да намеря нещо с максимална мощност, пред гравирани на в.говорителя някаква марка била тя и "Tube & Co". Та благодаря за магазинчето, ще го посетя. Цитирай
Mephistofel Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 Малкия,престани да се изявяваш като капацитет,само защото знаеш къде да гледаш картинки из нет-а(и хубаво се загледай - ако е басов кабинет - комбинацията е 4x10" ,конкретно на Уоруика,който си посочил,Krank и Engl басова апаратура не произвеждат въобще!).Аз не се срамувам да се покажа незнаещ - като нещо не ми е ясно,питам! Та - популярните комбинации за басови кабинети са : 2x10";4x10";1x15"+1x8"+хорна,1x15"+хорна.Точка. Edit:това е към RockMan2005.Без лоши чувства. Цитирай
Mephistofel Отговорено Април 13, 2006 Отговорено Април 13, 2006 И конкретно за по-горните снимки - почни да правиш разлика между китарни и басови кабинети. Цитирай
niki123bg Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 Вероятно не са популярни, но да се отрича съществуването им няма смисъл: Gallien Krueger Neo 412 Bass Speaker Cabinet (4x12" + horn) AMPEG SVT 412HE (4x12") Messa 4x12" RoadReady™ Bass Cabinet + horn Marshall 400W 4x12" Bass Cabinet В днешно време, когато google е на една ръка разстояние е абсолютно безмислено да се водят такива спорове. Цитирай
docc Отговорено Април 14, 2006 Отговорено Април 14, 2006 12" Speaker е подходящ в конфигурация за bass cab,а и е доста популярен,макар и не колкото през 80-те и началото на 90-те.Продължава да се ползва интензивно от напр. Ampeg(4х12");Marshall(4х12" -те пък прекратиха 4х10");Аguilar(4х12");Carvin(2x12");Demeter(2x12");EBS(4х12" и 2x12");Eden(2x12");Gallien-Krueger(4x12")Genz-Benz(2x12");Glockenklang(2x12");Hartke(2x12") има и още немалко! Не ми е известно H&К или Warwick,да използват 12"за bass cab.Engl пък изобщо нямат Bass продукция. Що се отнася до "малкия" - доколкото има мнение по всеки въпрос - понякога улучва(засега,макар и случайно). Цитирай
Recommended Posts