Jump to content
Българският форум за музиканти

J.S. Bach - 1007 Suite No.1


trendkiller

Recommended Posts

Бравос. Я го запиши (ако не те мързи много разбира се) същото малко по-бързо и увеличи динамиките (амплитудата между тихите и силните моменти).

 

:bravo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси! Абе и мен ме кефи малко по-бързо и с повече динамика и рубато, но сестра ми ме навика, че барок и по-специално Бах, не се свирило така (тя е цигуларка от много години), та за това така се получи. Също така пльоснах един компресор накрая, защото много ми изкачаха определени моменти и това сигурно допълнително е притъпило динамиката. Нищо де, ще го презапиша във видео формат след някой друг ден и тогава ще видим. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи много добре! Страхотен тон! :thumbs_up:

Не знам, защо мнението на сестра ти е такова, но лично според мен изразителната динамика е плюс във всяко едно изпълнение, независимо какъв стил се свири.

 

Поздрави! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ти трябва компресор. Ако ти "изкачат" някои моменти поработи върху контрол на звукоизвличането за да се изравни. Допускам че сестра ти е права, макар че има доста различни мнения в зависимост от страната където се намираш и съответната школа (руска, немска, австрийска, френска и т.н.) как би трябвало да звучи барока и музиката на конкретните композитори. В класическата музика има доста стриктни правила. Това обаче не би трябвало да те спира да експериментираш и пробваш различни неща (освен ако не ти се налага да свириш строго класически концерт на съответната класически ориентирана консервативна публика).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, ще пробвам и по твоя начин и ще пиша пак. :) Благодаря, за съветите и за отделеното време!

Едно от любимите ми изпълнения на този прелюд - http://www.youtube.com/watch?v=zaW3j-YCg8k&feature=player_embedded#at=39 Гледайте го, видеото е готино също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.