trendkiller Публикувано Април 4, 2011 Публикувано Април 4, 2011 J.S. Bach - 1007 Suite No.1 Prelude По някое време ще кача и останалите части. Цитирай
trendkiller Отговорено Април 4, 2011 Автор Отговорено Април 4, 2011 Ами не съм ги записал още. Мързи ме, един вид... Цитирай
Tozi Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Бравос. Я го запиши (ако не те мързи много разбира се) същото малко по-бързо и увеличи динамиките (амплитудата между тихите и силните моменти). Цитирай
trendkiller Отговорено Април 4, 2011 Автор Отговорено Април 4, 2011 Мерси! Абе и мен ме кефи малко по-бързо и с повече динамика и рубато, но сестра ми ме навика, че барок и по-специално Бах, не се свирило така (тя е цигуларка от много години), та за това така се получи. Също така пльоснах един компресор накрая, защото много ми изкачаха определени моменти и това сигурно допълнително е притъпило динамиката. Нищо де, ще го презапиша във видео формат след някой друг ден и тогава ще видим. Цитирай
MiroLambov Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Звучи много добре! Страхотен тон! Не знам, защо мнението на сестра ти е такова, но лично според мен изразителната динамика е плюс във всяко едно изпълнение, независимо какъв стил се свири. Поздрави! Цитирай
Tozi Отговорено Април 5, 2011 Отговорено Април 5, 2011 Не ти трябва компресор. Ако ти "изкачат" някои моменти поработи върху контрол на звукоизвличането за да се изравни. Допускам че сестра ти е права, макар че има доста различни мнения в зависимост от страната където се намираш и съответната школа (руска, немска, австрийска, френска и т.н.) как би трябвало да звучи барока и музиката на конкретните композитори. В класическата музика има доста стриктни правила. Това обаче не би трябвало да те спира да експериментираш и пробваш различни неща (освен ако не ти се налага да свириш строго класически концерт на съответната класически ориентирана консервативна публика). Цитирай
trendkiller Отговорено Април 5, 2011 Автор Отговорено Април 5, 2011 Хм, ще пробвам и по твоя начин и ще пиша пак. Благодаря, за съветите и за отделеното време! Едно от любимите ми изпълнения на този прелюд - http://www.youtube.com/watch?v=zaW3j-YCg8k&feature=player_embedded#at=39 Гледайте го, видеото е готино също. Цитирай
Recommended Posts