Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Днеска си купих струни за китарата ми- Stagg Homemade Classical Guitar обаче се оказаха всички метални а на китарата са ми три найлонови и три метални а ми е скъсана само 4-та струна.Дали може да сложа 6 метални на та кава китара? това е китарата 3130573o.jpg

Отговорено

6-та 5-та и 4-та, ми скъса се 4-та и реших да си взема нови ама не разбирам много, да махам ли?, смисъл ще ми стане ли нещо на грифа?

Отговорено (Редактирано)

Махай ги! И следващия път като си купуваш струни споменавай изрично найлонови! Тези който си купил са или за акустична (тип уестърн) или за електричаска и са целите от метал. Тези дето си махнал са с найлонова сирцевина и метална намотка и оказват по малко напрежение на грифа! Тези дето си сложил сега го натоварват повече и могат да нанесат непоправими последици!

С топченца ли са накрая? Че малко може и на изуст да говоря!

Редактирано от Георги Тотев
Отговорено

Махай ги! И следващия път като си купуваш струни споменавай изрично найлонови! Тези който си купил са или за акустична (тип уестърн) или за електричаска и са целите от метал. Тези дето си махнал са с найлонова сирцевина и метална намотка и оказват по малко напрежение на грифа! Тези дето си сложил сега го натоварват повече и могат да нанесат непоправими последици!

С топченца ли са накрая? Че малко може и на изуст да говоря!

да с едни кръгли накрая ама наистина са със метална сърцевина

Отговорено (Редактирано)

Сваляй ги и утре отивай и си купувай найлонови! Доста време ли е седяла китарата с тези струни? Ако не е много е добре, ама ако я оставиш с тях ... не ми се мисли ... но китарата си твоя, както и решението ;)

Отговорено

Сваляй ги и утре отивай и си купувай найлонови! Доста време ли е седяла китарата с тези струни? Ако не е много е добре, ама ако я оставиш с тях ... не ми се мисли ... но китарата си твоя, както и решението ;)

Стоя с тях някъде 1 час?

Отговорено (Редактирано)

Ми вече ти се изясни картинката, ако има нещо на лични, защото усещам, че темата скоро време ще бъде затворена!