Jump to content
Българският форум за музиканти

Ледник

новаци
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Ледник

  1. Здравейте, имам въпрос относно записите в домашни условия. Имам електро-акустична китара и наскоро ми подариха външна саундкарта Behringer UCA202. Нуждая ли е от някаква друга техника, за да записвам с китарата на компютъра си, или няма да се размина без миксер, предусилвател и т.н.? Благодаря предварително!
  2. http://vbox7.com/play:bc2b5c99 Взех песента "Отличен 6" на Тони Стораро и я презаписах с помощта на Берлинската филхармония. Звучеше ми като нещо напълно логично. Прочее, тук използвам термина noir chalga, за да обознача едно дълбоко цинично и мрачно-интелектуално музикално течение, което тепърва набира скорост. Кръв, пот и смърт за каузата!
  3. Пусни няколко твои неща, сподели някакъв опит.
  4. Потърсих в Гугъл името на певеца и производителя на китарата и открих, че наистина неговият модел е S6. Просто ми направи впечатление, че вече десетина години момчето ползва все тази китара на концертните си изяви, а не е беден, да кажеш че не може да си позволи по-нова. Китарата наистина е страхотна от това, което съм видял/чул от нея, но ако погледнеш например това видео, ще видиш, че е някакъв електро-акустичен модел. Благодаря за подробната информация, Бицев. Ще обикалям магазините в София тези дни, дано разполагат с тия канадски творения.
  5. Точно, благодаря много!
  6. Темата е леко безсмислена, просто се надявам на бърз отговор от форумните познавачи и да я оставим да потъне. Става въпрос за електроакустичната китара от това клипче - Ще съм много признателен, ако някой разпознае какъв модел е или поне кой е производителят, а аз нататък ще се ровя в каталозите за да открия точния модел. Благодаря предварително.
  7. ПОЗДРАВЛЕНИЯ за това, което правиш. Не искам да казвам голяма дума, но определено спечели уважението ми. Дори не толкова с конкретните два текста, колкото с цялостното си разбиране за това, което съвременната поезия в музиката трябва да бъде. Нещата, които казваш, изглеждат простички и очевидни, но на твърде много хора им убягват. И макар че се занимавам с писане на текстове от няколко месеца вече, мога само да се уча от теб, признавам. Стига гъзоблизане, казах си приказката. Продължавай да пишеш, ще се радвам да чета още твои неща.
  8. Моля за коментари и критики по първия ми текст за песен. Това в скоро време ще се яви като кавър на ето песен, само че преведена на български, та засега можете да чуете ако не друго, то поне мелодията. ========================= Няма смисъл да бягам, любима, ти знаеш, ще ме заловят. Любовта е безсмислена сякаш щом е обречен светът. Няма смисъл да вярвам, любима, когато не вярваш че аз съм намерил в сърцето искрица за обич в последния час. Можем само да плачем, любима, защото децата край нас ще искат напук да живеят дори и лишени от глас. Няма смисъл да молиш, любима, ти знаеш че глухи са те, и че от омраза и алчност вълнува се всяко сърце. Nowhere to run, nowhere to hide in this world. No dream to have anymore in this world. No reason to stay that we can believe in. No place for us, no place for us... Но свършва поемата вече, любима, ти виждаш сега - угасват живота и болката, изгрява за нас свобода! Заедно ще поемем по пътя, ще намерим онази звезда!... или ще слугуваме вечно на някоя мъртва душа... Nowhere to run, nowhere to hide in this world. No dream to have anymore in this world. No reason to stay that we can believe in. No place for us, no place for us... ============ Предварително благодаря за всяка градивна критика и съвет! Поздрави!
  9. Похвално усилие, но римата като че ли е леко разколебана, използваш конструкция която не следваш през цялата песен. Сигурно когато добавиш музиката ще изгладиш този проблем, но засега те съветвам, ако си твърдо решил да пишеш на един чужд за теб език, да поработиш повече върху мелодичността на текста. Поздрави!
  10. Из нета пълзи така, покрито, информацията че песента е на група Аркадия. Не съм слушал нищо тяхно и не знам истина ли е това, но съм сигурен, че не е на "Епизод" или "БТР".
  11. Аз не търся точно "наистина добра" техника. Тепърва ще се уча да свиря на бас, затова си търся нещо за начинаещ... учудвам се че басовете са по 500 лева, при положение че един пич в този форум продаваше петструнен + калъф+ кейс за 300. Мерси все пак, ще се отбия тия дни да видя какви са им офертите.
  12. Въпрос: Утре-вдругиден отивам в Dynacord/xxxx. Ще си взимам пакет Баскитара+Усилвател за начинаещ. С колко пари в джоба да се явя?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.