Jump to content
Българският форум за музиканти

thrawn

Members
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно thrawn

  • Рожден ден 01/23/1992

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Любимец/Хасково

thrawn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. @rockfire, Хах Израдва ме! Ама как не спомена дините... Щом толкова те интересува, родом съм от Любимец, завърших математическа в Хасково, сега съм студент в София... story of my life Акаунтът ми е от когато учих в Хасково, а тогава през седмицата бях на общежитие в Хасково(почивните дни в Любимец) и в младежкия дом свирих в група, наречена Black Horizon(беше готино ;D, тепърва се учих да свиря), та затова съм отбелязал Любимец/Хасково... От доста време не съм в група, но си посвирвах в къщи, а сега в София с един приятел сме решили да си наемем репетиционна и да свирим... Ей тъй, да ни е хубаво. Ако намерим и още хора ще е чудно, но всичко с времето си. Та ще си домъкна китарата у Софията и реших да си сменя кубето с малко по-сериозна апаратура и от тук вече си чети първия пост... За момента не мога да ти дам видео, не познавам съфорумници, не съм много активен във форума, за това приеми "твърденията" ми на доверие... P.S: Защо реши, че съм анонимен? Какво лошо намери в това човек да е любезен, че трябваше да иронизираш? Все тая, хейт да има (: Нищо, че си измиваме ръцете накрая. -------------------------------------------------------------- Благодаря на останалите! Изградих си мнение. Ще се насоча към лампово комбо на първо време и след това ще му мисля за процесор или камиончета. Поздрави, Христо Владев.
  2. @7thString, обърна ми представите... Ще се замисля над казаното. Ще си набележа и процесор и ще пробвам всичко как звучи на място и ще реша... Благодаря!
  3. Очаквах да бъда нахранен (: Че става с четене, то е ясно... "Доста съм неориентиран откъм техника, тъй че всяка помощ, препоръка, линк към четиво е добре дошла." Но също така очаквах линкове с по-тясно свързан материал, за това, което търся. Както и да е... Благодаря за "помощта" и със здраве! @Vodafona, Аз ще го махам кубето така или иначе, но съм решил да взимам "камиончета", а не процесор. Свирил съм с на приятел процесора известно време(някакъв behringer беше) и ми се струваше доста сложно като цяло ;D
  4. Здравейте, Начинаещ съм и до момента свиря с кубе Roland Cube-15x, но реших да сменя "апаратурата". Проблемът е, че въобще не съм запознат как стоят нещата с техниката. В момента знам само да си бутна кабела в китарата, в кубето и почвам да свиря... Тъй като звукът от това кубе не ме удовлетворява вече, реших да си взема някои ефекти, като съм се ориентирал към следните: - Boss DS-2 Turbo Distortion; - Electro-Harmonix Big Muff Pi USA(след известно време); - някакъв chorus на boss, може би BOSS CE-5 Chorus Ensemble. След това осъзнах, че не знам какво трябва да си взема като усилвател... Говорител с отделен усилвател или пак комбо(не съм и много наясно с терминологията) ? Мъсилта ми е, че аз като си имам ефекти едва ли ще ползвам вградените ефекти на някакво кубе... А не знам въобще как стоят нещата с говорителите и усилвателите... Какво трябва да съобразявам и т.н. ? Ватове, омове, инчове... Като цяло търся звук подобен на Фрушанте, Кобейн... Знам, че нещата са доста относителни, но мисля, че всякак ще е по-добре Roland-а. Та общо взето въпросите ми са: - Какво да търся като усилвател и говорители и какво да съобразявам при търсенето ? - Как се свързват ефектите във веригата към усилвателя/говорителя ? Какво е значението в наредбата ? Доста съм неориентиран откъм техника, тъй че всяка помощ, препоръка, линк към четиво е добре дошла. Едит: Свиря както в домашни условия, така и в репетиционна, затова ми трябва нещо по-силно от 15W... предполагам... Поздрави, Христо Владев.
  5. thrawn

    Heavy Metal фен!

    още нещо на The Zimmers.
  6. Песента е Arling and Cameron - Shiva's Rock 'n' Roll Dub(Becks Beer Ad) - от рекламата на becks е. Незнам, но мен мн ме кефи тая песничка. Много ще съм благодарен ако някой даде линкче с таблатура или ноти... Начинаещ съм за да я извадя сам(да не казвам, че сега се уча да свиря). Поздрави, Христо.
  7. Да, дори ми е учител по музика. Но вече съм се взел ел. китара. А стиловете, които искам да свиря са рок и траш(предимно). ПП: Някаква литература може ли да дадете. Някаква школа(бг или ен)... Нещо за начинаещи.
  8. Трябва ми учител по китара(електрическа), гр.Хасково. Става въпрос за рок, хард-рок, траш... ПП: Вече се отчайвам, защото не мога да намеря такъв, а разпитах доста хорица.
  9. Ако е от switch-a какво да правя ? Да го сменям или трябва да видя дали е добре свързан ?
  10. Незнам откъде идва проблема, но когато сменям м/у адаптерите на китарата (Джаксън ДжС1 Динки) - на едната позиция на switch-a свири чудесно - на позицията в средата се появява някакъв шум (като размърдам switch-a, се оправя, но за малко и после пак така...) - а на третата позиция на switch-a - само шума(като пращене нещо) и китарата не свири. Why ? Адаптери ли трябва да сменям или нещо не е изолирано както трябва(може би switch-a) ?
  11. Нямам нищо против, че е от преди време. Просто се чудих дали няма нещо актуално и по-добро. Мисля да я взимам, но първо ще ви попитам каква е разликата м/у "Рок китара For Dummies" и "Китара For Dummies" ? За различни стилове ли става въпрос ? Аз съм напълно начинаещ и почвам от нулата. Имам ел. китара и слушам рок, алт. рок, траш и др. Мисля че "Рок китара For Dummies" е по-подходяща, но не съм сигурен...
  12. Мислите ли че тази литература е подходяща за начинаещ ? Четох доста позитивни мнения, но те са от 2007 год. Та ако има нещо по-добро сега - да ме посъветвате.
  13. Мхм... Благодаря на всички за отговорите, ще ги сваля максимално без да браждят. ПП: Ползвах търсачката и въпреки това имах въпроси. Keep rockin'...
  14. Оправих ги, но долу при тремолото (бриджа) вдигнах ония неща май прекалено много. Това лошо ли е ? ПП: Ама наистина доста ги вдигнах и се притеснявам....
  15. Благодаря за ориентацята. ПП: Ммм... "пръщят" - мого съм умен. Rock on...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.