Jump to content
Българският форум за музиканти

the_parasite

Members
  • Мнения

    82
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от the_parasite

  1. Понеже се заговори за кавъри. Точно тях публиката очаква да чуе в един клуб - евъргрийни, независимо от стила. Авторството толкова много се подценява от аудиторията, че доста голяма част от групите се преориентират и за да са актуални на клубната сцена свирят песни на други банди.

    :D Добре де, само на мен ли ми се слуша авторска музика? Аз лично имам голямо желание да слушам най-вече авторска музика, а не кавъри(свиря/пея си ги и сам). С интерес следя някои наши групи(дори и почти неизвестни), които свирят авторска музика. :punk_guitar: Кавър банди не слушам, освен ако свирят джаз стандарти или латино.

     

    И на мен ми се слуша авторско, но случайната публика (разбирай тази, която не е съставена от приятели на бандата) реагира положително точно на известни песни, независимо от стила. Такива са голяма част от наблюденията ми, а и в разговорите ми с приятели, които свирят активно в момента, тази тенденция се потвърждава за жалост. Не искам да генерализирам цялата сцена в страната. Наблюденията ми са от някои от рокбаровете в София.

  2. Нормално е новосформирани групи, особено събрали се по обява, да започнат с кавъри. На мен това ми се струва най-логичното стечение на обстоятелствата и не виждам нищо лошо в това. Като цяло мисля, че и трите свързващи фактора в този "бизнес" бъркат.

     

    Колкото и да си блъскам главата, не мога да приема, че една банда трябва да плаща за техниката, на която свири в дадено заведение. Да, в репетиционните това се случва, но там не идват хора да консумират напитки и ястия. За мен лично е редно входът да се поделя в съотношение две към едно в полза на групата. Не може да се очаква бандите да свирят без пари само заради каузата. Това е крайно демотивиращо. Вземането на по-големия дял от приходите за билети ще накара групите да рекламират участията си. Социалните мрежи дават достатъчно бърза и безплатна възможност за това. Това съвсем не значи, че съдържателят на рокбар трябва да стои със скръстени ръце. Наличието на личен сайт и публикуването на програмата на заведението трябва да е задължително условие за всеки един собственик. Колкото до публиката, според мен това е най-изостаналата част от пъзела. Понеже се заговори за кавъри. Точно тях публиката очаква да чуе в един клуб - евъргрийни, независимо от стила. Авторството толкова много се подценява от аудиторията, че доста голяма част от групите се преориентират и за да са актуални на клубната сцена свирят песни на други банди. Тук стигаме и до малко смешния по мое мнение въпрос за мениджърите. Какви мениджъри бълнувате при положение, че авторската музика остава недооценена и подценявана от публиката? Да не говорим и за покупателната способност на нашия пазар, което е съвсем друга тема.

     

    Някой беше казал, че трябва да се прояви гъвкавост от всички страни. Аз също съм на това мнение. Печалба от консумация и по-малка част от билетите за собственика на заведението, безплатна апаратура и по-голям процент от билетите за групата и поделени усилия в привличането на клиенти чрез реклама. Всичко друго ми се струва нереално. Колкото до аудиторията - да се надяваме, че хората ще започнат да ценят авторската музика повече, отколкото сега, когато отиват на участие на кавърбанда с нагласа, подобна на тази, с която посещават и караоке. Пък кой знае? Тогава може да има полза и от мениджъри.

  3. Здравейте, колеги. Искам да ви попитам дали имате някаква конкретна идея къде или при кого мога да наема барабани, барабани+чинели или само чинели. Става въпрос за единично участие със стандартен комплект барабани (каса, два тома, соло барабанче, флор том, фус машина, педал за каса, три стойки за чинели) и стандартен комплект чинели (два краша, фус капаци и райд). Най-вероятно ще се наложи да се наеме всичко, но има вариант да се набавят само някои от нещата и затова искам да ви помоля за по-конкретни отговори. Ще се радвам на всеки, които сподели личен опит, информация за цени на горепосочените услуги и т.н.

     

    Лека нощ от мен!

  4. Един приятел(вокалист) ми обясняваше, че мексиканските Shure са по-добри от американските. Така че офертата ми изглежда добра, имайки предвид доста приемливата цена и качеството на микрофона! Мисля, че приятелката ти ще остане доволна, а и ти също след това! :)

  5. Благодаря много за информацията. ;)

     

    Не мисля да си правя нищо. Просто гледах модели барабани, тъй като обмислям бъдеща смяна на моите стари и ми направи впечатлението наличието на тези дървесини като по-популярни (главно бреза и клен).

  6. Здравейте. Интересуваме ме един вероятно дискутиран въпрос. Става дума за дървесината, от която се правят барабаните - липа, бреза, клен и т.н. Ще съм благодарен, ако някой запознат с тези неща ми разясни техническите характеристики на тези, а и други дървета, които служат за направата на барабани.

  7. Неанам колко го мързи,ама като отвориш линка отгоре има едно активно надписче PRICE LIST.Какво ли ще стане ако го натиснеш? :unsure:

    :blush::hysterical::hysterical:

     

     

    Ако намериш точно тази конфигурация ще е чудесно...

     

    Аз поотделно може и да намеря нещата в листа, но ме интересува целият комплект накуп както е на снимката.

  8. Ае пич,що се чешеш там,дето не те сърби....:-) Или имаш свободни 2000 евро,без транспортните

     

     

    Интересувам се просто. А дали имам 2, 3 или 4 хиляди евро(без транспортните) си е лично моя работа! :)

     

    П.С. Благодаря за инфото все пак!

  9. Здравейте! Оказа се, че вече няколко месеца се навъртам из форума и не съм забелязал тази темичка. :hysterical: Та в тази връзка нека и аз се представя. Казвам се Валентин,на 20 години от София. С барабани се занимавам от 3 години някъде, но по-сериозно посвирвам от около една, тъй като сформирахме банда с едни приятели. НАЗДРАВЕ на всички и много успехи! :hysterical:

  10. :blink: Предвид това че има някаква годишнина и всички драм списания трабят за Бонзо и drum solo-то му в Moby Dick реших да пусна една темичка за един от най-добрите рок барабанисти.Списание "Ритъм"* го определя като рокаджийския вариант на Бъди Рич на барабаните а Джими Хендиркс казва че Бонзо имал "заешки крак" във връска със много бързия му десен крак./тъй като знаем че Bonham не обича да използва двойни удари на касата/

     

    Да припомня още нещо Бонзо се слави с това че доста често включва разни необичйни перкусии към сета си като например гонг,конги та дори и тимпани което ако е фрий джаз или world music би било по-приемливо но за рокаджийски сет вкючването на много перкусии е меко казано странно. :surprise:

     

    Та моето въпросче е: какво мислите за стила на Бонзо, както и вкарването на нетрадиционни перкусии към комплекта барабани?:)

     

     

     

     

     

     

    *Става въпрос за лондонското драм-списание Ритъм.

     

     

     

     

    За мен той е най-великият. Най-вече като мислене. Невероятно раздвижен и специфичен стил има. Да не говорим за техниката му. Адски го уважавам и затова, че свири с единичен педал на касата. Мисля, че той олицетворява перфектния барабанист, но това е моето скромно и субектiвно мнение.

     

     

    ПОКЛОН пред John Henry Bonham ! :blink:

  11. ^Еми и на мен това ми мина през главата, но реших, че щом човека търси текст, значи я е слушал. :greenangel:

     

    По темата: Защо не опиташ да го извадиш по слух и логика. Едно време така правеха с пиратските касетки :greenball:

     

    Ами аз разбирам смисълът на песента и основните моменти, но английският ми не е на такова ниво, че да я извадя дума по дума. Освен това ми се щеше да я изсвирим, а за тази цел е добре да имаме текста пред нас. :)

  12. Спред мен вашият барабанист трябва да седне зад двата сета и да види кой му е по-удобен, кой му пасва повече (дали по-малки томове и каса) и сам да вземе решение. Иначе и двете марки са сериозни. SONOR няма какво да се коментират, а MAPEX правят доста качествени неща според мен (харесвами и кожите им).Така че момчета както се казва "око да види ръка да пипне". В този смисъл засега сте свършили половината от работата.Хайде здраве и творчески успехи от мен.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.