Jump to content
Българският форум за музиканти

muri4ka

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    клавишен

Contact Methods

  • ICQ
    322013081

Profile Information

  • Gender
    Male

Последни посетители

413 профилни разглеждания

muri4ka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. C3 има в Ловеч, притежателят съм аз. Ясен има моднат А100 - Бургас, А102 в Търново - Радо, C3 на Кукубенд. Органа на Щипко Мерев модела е L100, също е toneweel, не го знам къде е и дали е жив. Варна - Нелко Коларов А100 в окаяно състояние и с Трек II, който май не е оригинален (treka). За В3 не знам някой да има. Логично трябва да се постави въпроса с качествени леслита в БГ. На Ясен мисля беше модел 51. Моето лесли е 147RV Други не съм виждал.
  2. muri4ka

    Hammond organ rental

    Евгени, няма да се засегна, мнението ти е обективно и знам, че цениш истинските неща. Въпросът, който по-скоро не е въпрос, а тема за размисъл и лека реклама е, дали са останали музиканти, които биха си направили гъдел, естествено с подходящ бекграунд.. Ето, Радо Хамонда и Ясен са май последните останали мохикани. Напълно ми е ясно, че хората, които биха го наели, ще го направят повече за собствено удоволствие. Причината да го придобия е същата. А дискусията е добре дошла. Семплите, невероятните емулации и софтуерни възможности (и тяхното приложение) не мисля, че трябва да бъдат сравнявани с първоизточника си; те са чудесни и неоспорими, индустрията е без коментар, приложението им е проникнало 99,99%. Толкова е трудно да избереш, правилната свирка, която ще е същата като другата. всичко е субективно. Но по никакъв начин не могат да заместят и емулират усещането нито на хамонда, нито родеса, нито стейна. Не само от към клавиатура, усещане и възможности. Ако си достатъчно вещ да "ядосаш" Леслито, точно това усещане и звук ще го емулираш евентуално някой друг път Апропо, днес писах на Lachy Doley за джаз феста в Банско, и е заинтригуван :)
  3. muri4ka

    Hammond organ rental

    Здравейте пичове. Във форума има някоя и друга тема за Хамонд орган - стари са темите, но по-верните форумци вероятно се сещат. Точно към тях ми е въпроса, разбира се и към всички преминаващи. Кажете какво мислите за наемане на Хамонд? Бихте ли взели под наем за ваш сериозен гиг/ записи/ репетиции (клубните участия едва ли ще си заслужават) истински хамонд във формат и звучене 1 към 1 с този на Jon Lord? На линка по-долу е моя орган, на който свири Ясен от Сънрайз. Участието е преди малко повече от месец. Клубно е, но на него няма как да откажа... Същия орган се дава под наем, но предварително се извинявам, че условностите са много и трябва да се договорим за подробности. Хамондът е C3 Леслито е 147RV Темата е отворена и за всякакви обсъждания и въпроси относно Хамонд орган. За съжаление музикантите в страната, които притежават и свирят на истински toneweel Хамонд орган са твърде малко. Ужасно скъп е. Няма поддръжка. Най-добрите модели надхвърлят 50 години. Някои ще кажат, заслужава ли си? Има ли смисъл да се мъкне един 300 килограмов бивол, само за да го хванеш за рогата за да заръмжи. Други ще възразят, че е прекалено олдскуул и няма място в невероярната съвременна музика. Нека всички, които се интересуват от материята споделят каквото мислят. Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.