Jump to content
Българският форум за музиканти

perkele

новаци
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

perkele's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Ами това със сигурност ще го направя. Щото открих че ситуацията ми е точно все едно съм в някоя чужда страна. Имам техниката и знам как се говори, знам какво искам да кажа, но нямам ни най-малка представа от езика. Та идеята ми беше преди да почна да дълбая в теорията да ми кажете някои основни "изразни средства" за свирене на рок(ладове, акорди и т.н). Сигурно ще кажете да прегледам песните на любимите си групи, но аз попринцип почти не слушам рок. Просто китарата като усещане което създава ме кефи много. Изобщо положението ми е някво объркващо :Д XAS, това което написа е достойно човек да си го сложи в рамка. Като го каза се сещам, че всъщност главно експериментирам, почти не уча разни неща камо ли да ги анализирам. Май ще трябва да преосмисля начина си за навлизане в музиката. Изобщо едно голямо мерси за краткия и много полезен пост.
  2. Здравейте! Ами имам един може би глупав, може би не чак толкова, въпрос. (5 минути размисъл да се сетя какво точно искам да питам...) Та.. Пиша китарата на някое парче, която е наполовина фрази в определена тоналност но има моменти из цялата работа в която просто няма как да няма някой акорд(а тия моменти са доста често). И за това чувство което се опитвам да прибутам тия с петичките на края(power chords) са ми крайно недостатъчни. Та как ви идва музата кой точно акорд би бил подходящ? Попаднах на някакъв сайт в интернет в който пишеше, че за хард рок(той най-много се доближава до това което мъча) са подходящи sus4 и 6 акорди. Но аз като свиря всякакви отворени акорди излиза някакво мазало от колоните(нямам кубе). А и отделно, че с тия новите(за мен) акорди ми стана прекалено сложно да налучкам каквато и да било прогресия. Та след като написах някакво полу или изцяло безсмислено есе, мога все пак да си задам въпроса. Дали ще може някой с повечко свободно време и желание да обяснява елементарни глупости да ми обясни същността на прогресиите и как се измислят, изобщо как да стане така, че да вържа акорди към и да звучи. Май написах някаква пълна глупост ама мисля че се схваща основната идея :] Айде приятно писане ако въобще на някой му се занимава :]
  3. Мда от Guitar Pro е. Аз преполагах, че е някакво легато щото така звучи ама се чудех как се прави легато на една и съща нота. Пък то просто било към следващата.. Благодаря П.П. легато и хамър он са едно и също според моите скромни познания, така че ще ме извините ако съм се изложил нещо с тва изказване
  4. Здравейте, значи сигурно е глупаво, но понеже почти не разбирам от ноти и тези ме хвърлиха в усърдно (и неплодотворно) мислене реших накрая да попитам тук как се свирят.. Та въпросните са тези, които съм оградил с някакви подобия на кръгчета(елипси примерно). Тази малката нотичка дето звучи като някакво легато ама е само на 1 нота.. И онова отдолу с tr~ към него. Мерси предварително.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.