Jump to content
Българският форум за музиканти

tonton

новаци
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от tonton

  1. Е, може, само че грифът на зебрите е по-широк от стандартните 42-43 мм. при нъта, съответно струните са по-широко разположени. Ако сложиш стандартен локинг-нът, ще събереш струните и ще ти останат по-големи разстояния м-у първа и края на грифа и съответно м-у шеста и другия край. Но целта, която искаш да постигнеш, определено се достига по по-прост начин - обяснили са го хората преди мен. Мериш точно и слагаш. Може и сам да си направш нът, ако старият не става. Можеш дори да обърнеш стария под ъгъл 90 градуса и да направиш нови седла с пиличка върху необработената страна.
  2. Наистина страхотна работа! Единствено не ми хареса оформлението на коронките на прагчетта след 15-то (или така изглеждат на снимката). Това обаче не омаломажава останалото ни най-малко. Човекът просто е възродил китарата. Не знам защо, обаче много ме кефят такива китари с окаян вид (така, де - преди интервенцията) - има дух в тях.
  3. Ще се лепи челно без дибли, защото не носи такова голямо натоварване. Ще бъде сандък. Боята ще се полага след оформянето на конструкцията. Външният вод на сглобката не е критичен.
  4. Много благодаря на всички за информацията. Да, естествено, дървото ще бъде лакирано или боядисано, няма да бъде оставено незащитено.
  5. Колеги, имам въпрос, насочен към хората със сериозни познания по дървообработване: Какво лепило да използвам за челно залепяне на дървени плоскости - представете си челно залепяне на среднодебели дъски. Преди да си позволя да задам този въпрос, прегледах доста от писаното дотук. Резултатът беше: PVA лепило. Добре, обаче каква марка, модел? Има ли различно твърди, по-еластични, по-здраво залепящи и т.н? Не искам пълен разбор, естествено, а препоръка. На едно място срещнах Henkel Super Wood 3. Добре ли е? Търся здравина и устойчивост на атмосферни условия - чудото ще е на открито. Благодаря предварително.
  6. tonton

    Dylon

    Колеги, имам един въпрос: Знете ли нещо за тази марка китари? Никъде в интернет не съм срещал нищо за тях. Притежател съм на такава - копие на стратокастер, а преди много време - мисля, е беше 1993 - в магазин във Варна мярнах китара от същата марка с глава - човка и остри рогове.
  7. BБлагодаря на всики и най-вече на Диката. Относно търпението и упорството - аз не се отказвам лесно :-)
  8. Защо, един контрабас или чело пръскат ли ги? Повърхностите са по-големи, а не им личи да е мацано.
  9. И все-пак - ще препоръчате ли някакъв лак?
  10. Всъщност - ще използвам четка - с по-разреден лак и няколко минавания.
  11. Здравейте, колеги. Имам въпрос към знаещите в областта: Бихте ли ми казали какъв лак да използвам за китарата си - ще лакирам направо върху дървото, за да се вижда фактурата. Между другото - имам един яхтен лак на Оргахим - какво ви е мнението за третиране с такова чудо?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.