Jump to content
Българският форум за музиканти

geniya

новаци
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

geniya's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Взех си едно евтино китайче, с два сингъла и един хъмбъкер.Бръмчеше с доста брум и малко шум.Отворих я да и видя екранирането, навсякъде е мината с графитена боя, но някак е малко тъно намазана, китайците са я пестили.Замасяването беше тип "звезда". Тъй като не можах да намеря "латун" с лепило реших да пробвам с алуминиева лента на "ТЕСА" с лепило.Облепих всички кухини на потенциометрите, на тремолото и на жака, който нямаше никаква боя.По метода с видиите навити през фолиото си пуснах замасяващите проводници до корпуса на "volume" потенциометъра.Проверих с мулцитета върху алуминиевото фолио как е връзката между отделните парчета фолио, беше 2-3 ома, явно лепилото е проводящо.В крайна сметка резултата беше възможно най-добрия с тези китайски адаптери, китарката направо заспа.А преди интервенцията пукаше, като се завъртиш променяше доста брума и шума, но за тези пари толкова.Сега просто е друга, не мога да я позная.Не намерих бутона да постна някоя снимчица...
  2. Може я запоиш там докъдето стига зеления проводник.Можеш и да ги разпоиш всичките и да ги запоиш в една точка, внимавай само да не прегрееш с поялника корпуса на потенциометъра.Ако имаш опит в спойките, няма да имаш проблем.Успех.
  3. Здравейте, искам и аз да се намеся в темата за екранирането , маси, нули и т.н., защото виждам, че нещата масово се бъркат.Искам да обърна внимание, че МАСА в контакта НЯМА.Има "НУЛА" и "ЗЕМЯ", но земята я няма в нашите социалистически инсталации, тъй като не са залагани трети "ЗАЗЕМИТЕЛНИ" проводници.Допълнително, че изградените захранващи системи от енергото са тип 'звезда', което ще рече че няма как да очаквате 'енергото' да Ви заземява контакта и оттам да намалят шумовете в китарата.Към цитирания по-горе колега, дали проблема се дължи на 'незамасен контакт', може да се окаже, че цялостно инсталацията е стара и връзките и са лоши, особено ако е стара къща с неоразмерена инсталация.От лошите връзки в инсталацията се губи доброто захранване в контактите, натрупват се 'хармоници', смушения, пукания, които после през трансформаторите на усилватели ''хвърчат'' във въздуха около инструментите и се доусилват отново от усилвателите.Може да се случи, че например отдолу под апартамента или в близост да има вграден трафопост от енергото, ама никой да не се е загледал.Тогава има магнитни силови линии с голям интензитет създадени от трафопоста, пресичащи адаптерите на китарата и всичко наоколо.Е в този случай няма спасение, ама тва е друга тема.В крайна сметка моя извод е, че всички смущения като брум, пукания и т.н. в 98-99% от случаите пристигат по захранването от контакта, поради лоши мрежи и т.н.Когато се сумират с проблемите от лоши връзки и неекранирани инструменти, тогава какафонията е пълна.Най- просто както Ефтим спомена е да се пробва да се смени мястото на захранване на апартурата от друга контакт в друга стая, и или от разчни контакти.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.