Jump to content
Българският форум за музиканти

valvesonfire

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Последни посетители

262 профилни разглеждания

valvesonfire's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Честно казано не знаех че е опасно. Мислех че в най-лошия случай някоя волтова дъга да прехвърчи и опече половината устройство (без мен де ). За трика с лампи по двойки си помислих, и даже смятам че е бил прилаган при инфиниуми (в чуждата тема за 1960). В интерес не истината, ще взема да го пробвам след като прочета малко, че този цокъл ми напомни за апокалиптични (и с фатален край) истории с лампови радиостанции разказвани от баща ми. Като цяло усилвателя съм го отписал. Очаквах че ще изкара една -две години поне, ала изглежда това са били утопични мисли. Голямо главоболие е тая бугера. Ако бях в София, до сега да съм побъркал динамичните акорди с нея...
  2. И така. Вероятно това ще е последният ми пост в тази тема, освен ако бугерата не извърши някакви пиро ефекти в съвсем близко бъдеще, които с удоволствие ще докладвам и този път разкрася както подобава. Преди няколко поста споменах за смяна на бушон (даже с нормален такъв - не се поддадох на изкушението да сложа пирон!). Честно казано, очаквах запалване/взривове и прочее сценични ефекти още с пускането. За известно разочарование обаче, бугерата взе че не гръмна. Последните дни гледах да я натоварвам колкото ми е възможно в домашни условия. Слуха и мазилката са ценни. Не съм я пробвал на "10" както си трябва, защото не съм сигурен че говорителите ще издържат. Ако бях взел 4х12, вероятно и този експеримент щеше да бъде направен, въпреки риска от полицейска намеса. Противно на всякакви очаквания усилвателя работи безпроблемно, унищожавайки шанса да се отърва от него. Получих и отговор от берингер относно мигането на инфиниума - според тях това било нормално. Мигането означава че се проверява състоянието лампите и/или регулира биас-а. Единственото което остава към момента е цокъла. Ако ми се случи да отида до София за нещо в скоро време, вероятно ще го отнеса именно заради това. Ако ли не - докъде изкара (така и така ще се търси по-издръжлива машинка!). Малко снимки на 1990 (копие на jcm 900 dual reverb) отвътре. Може да са полезни ако някой желае да види изработката. Коментари на по-запознати ще са интересни. http://imageshack.com/a/img31/1062/6rpy.jpg http://imageshack.com/a/img547/8329/hxnr.jpg http://imageshack.com/a/img12/8143/ipwe.jpg http://imageshack.com/a/img200/5812/23z9.jpg Благодаря на всички от темата.
  3. Да поясна - 4 ома вход, моно. Впрочем, дори си направих труда да проверя кабинета за лоши кабелни обувки. За моя изненада, такива няма - всичко е запоено. Тестван е и с други усилватели, и с мултицет. Някой хора имат късмет с бугерите, някой не. Явно попаднах във втория лагер. А ламповите усилватели че са капризни знаех. Но не очаквах да са толкова крехки, честно казано съжалявам че се насочих към тях а не към някоя транзисторна глава, макар и дори китайска.
  4. Наистина бугера се споменава, но детайлно... рядко. Дори в чужди форуми, реални ревюта, а не рекламни боклуци или директно плюене се намира трудно. http://forum.metroamp.com/viewtopic.php?f=49&t=40447&sid=e7aae97649479a3ad2110cd8cd643486 бе може би най-доброто което открих като аудио, информация и снимки. Впрочем, това бе което ме убеди че бугерите не са чак толкова лоши. За срокове... Не смятам че има какво да се изпуска. По скоро става дума за желание да се отърват от мен като ме насочват към сервиза. Обратно към усилвателя. Петък вечерта смених едни изгорели бушони. Усилвателя тръгна, въпреки че при изгарянето им твърдеше че четири лампи са за боклука. Направих това поради опасението че в точно това ще се състои ремонтът като го закарам (и дам стотина лева за път). При последният разговор със сервиза, научих че именно това + смяна на лампи е бил първият ремонт. Проблемът към момента е че инфиниума, така както правеше и като го получих, си светва на случаен принцип по време на работа, и особено при вкл/изкл, като точно тогава има навика да гори. Усилвателя работи два дни, като и днес ще бъде изпробван. С изключение светлинните ефекти, други проблеми, поне видими - няма. Вече изпратих писмо до ъъ.. къстъмър съпорта на Берингер, с въпрос относно това ала-коледна елха тип мигане, тъй като от сервиза не можаха да отговорят нормално ли е или не. Ще опиша как го експлоатирам и връзвам. Ако някой вижда проблем, нямам нищо против да виня себе си. Връзки и стартиране; Китара – кабел за инструмент – бугера на 4ома – кабел за аудио – бугера 2x12 на 4 ома (моно). Power on за три-четири минути – stand by on и усилвателя тръгва, като му давам още около минута да загреят лампите преди да пускам сигнал (понеже издават стъклени звуци). Изключването е на обратно, със около 15 секунди в stand by преди да спра захранването. Главата не е пускана без товар. Ако берингер ми кажат че мигането е нормално, то тогава така и ще си остане и ще се наложи да си взема много бушони за резерва. Може евентуално с много разправии да бъде заменен счупеният цокъл (всичките... на платка е). Но честно казано не ми се дават повече пари на вятъра. Открих схеми на 333xl classic, докато търсех тези на 1990. Ако някой ги иска нека каже.
  5. Лек ъпдейт Изглежда ще се наложи да пътувам до София (аз съм от дивия северозапад), за да правя рекламация която да ми даде шанс при жалби към КЗП. От магазина отново ме препращат към сервиза, а управителя изглежда е зает със обедни почивки, вечери, експедиции в Африка и прочее действия и не може да бъде открит по телефона. Така, а сега относно усилвателя Опитах да снимам счупения цокъл, но за жалост снимките излизат размазани и не се вижда съвсем ясно какво е положението, за това ще го опиша. Бакелитеният/керамичен цокъл е разчупен на две-три части, и си хлопа при допир, като се вижда разстояние между пукнатините. Самите крачета на цокъла не са повредени и си стоят на място, вероятно защото са поени към платката под тях. Не съм сигурен колко това влияе на работата на устройството, но не мисля че е хубаво да си остане така, особено при високите 400-500 волта при които работи. Нещо интересно за инфиниума, вероятно свързано с моя случай. От това което открих като информация, изглежда че биас схемата (infinium) е свързана към захранването на предусивателя - и неговите бушони. С други думи, ако те изгорят, както е станало при мен, съдейки по наработещите светлини отпред, лампите си остават без биас и резултата е "red plating". Не съм особено технически запознат, но подобно решение за такава важна част ми се струва особено малоумно. Другото е, че практически всички връзки в усилвателя са направени с конектори подсилени с негово величество силикон - дори трансформаторите. Уж бугера спрели да правят това след най-ранните си модели, но изглежда са върнали тази практика за Infinium серията. Ще видя как ще протече ремонта, и след това може да постна цялостни снимки. Смятам, че ще е добра идея да има малко повече информация за тези усилватели в БГ нет пространството.
  6. Лек ъпдейт за усилвателя. Един от цоклите, "номер 3" е счупен. Пукнатината минава през центъра и цялата структура си хлопа. Вероятно може да се извади с пинцета или... ако усилвателя бъде обърнат наопаки. Трагедия пълна. Как е било пропуснато подобно нещо в сервиза си нямам ни-най-малка представа. Хайде, фабриката - да... ама сервиза? Ха. Както и да е. В Понеделник реших да се свържа с дилъра за възстановяване на сумата (а ако не иска културно ще има кзп-та, искове и т.н), нямам и намерението да ми го сменят с друг "работещ“. То, тая бугера ме отврати от идеята за лампи като цяло. Ако нормален усилвател е 20 пъти по-издръжлив от тая барака, това му дава феноменалните 20 до 200 часа работа без сервизна поддръжка. И то при домашна употреба - където условията са си същински рай в сравнение с тези в които би трябвало да работи. В ретроспект, бе огромна грешка да предпочета бугерата пред един виетнамски маршъл, но пустият му Infinium, който спестява нуждата от мачнати сетове лампи, биас-ване и куп други работи в комбинация с почти двойно по-ниската цена се оказаха коварен капан от който тепърва ще се види дали ще се измъкна без загубен крайник или два. Един въпрос относно Галин (garland amps), или ако не се лъжа известен с името Gregg във форума. Някой знае ли дали той прави транзисторни усилватели? Лампови е ясно. Но както споменах, след все още продължаващата бугерова одисея, доверието ми в тая техника е отрицателно. Върти ми се една идея в главата за работна машина на която да се разчита че ще работи и след атомна бомба (или след бугерова такава ). Бих предпочел да е нова и направена от майстор, защото алтернативата е да търся старо устройство в ebay изискващо ако не ремонт то поне смяната на всички елетролити поради възрастта си. Благодаря на всички за отговорите до сега.
  7. До колкото ми е известно, поправката за трите неуспешни ремонта е само предложена - не е в закона. Поне не успях да я открия в публикувания текст на ЗЗП. Тоест, към момента, теоретично човек може да бъде мотан с ремонти докато не изтече гаранцията, не се откаже, или полудее и убие някой в пристъп на умопомрачение. Споменахте Parni_Valjak. От прочетеното във форума изглежда работи изключително добре, но не съм сигурен дали ще ми обърне внимание след като е толкова популярен и вероятно има друга работа? Както и да е, ако е възможно да предоставите още имена като информация ще е чудесно. Още нещо, какво мислите за следното; Премахване на инфиниумът и заместването му с нормална биас схема (която да не праща лампите в инфиниума през ден)? Въобще, възможно ли е, и струва ли си да се прави подобна алтерация? Или просто не си заслужава и е по-добре да се кара докъдето може, след което право в контейнера?
  8. Здравейте. Усилвателят е 1990 infinium страдащ от хронични проблеми, вероятно свързани с infinium технологията в него, следяща биас-а и здравето на лампите. Инфиниумът алармира че четири лампи са за смяна, след което последва горене на вътрешни бушони и почервеняване на лампите. Това се случва за втори път. Въпреки ремонт в гаранция само седмица преди повторната смърт на устройството. Наистина, да се възползвам от гаранцията би било най-добре, но поради опит с една голяма верига за техника и епичните саги свързани с тяхното сервизно обслужване, не съм особено радостен да се занимавам с подобни неща. Особено взимайки в предвид краткотрайният резултат на предишният ремонт. Цялата ситуация е трагична, и не ми хрумва как да я опиша освен с... Бугера.
  9. Здравейте. Регистрирам се с надеждата да намеря информация и да се консултирам с хора които разбират от техника и могат да модифицират/правят китарни усилватели. За предпочитане в София и с известен опит с огнените Bugera. Бих искал да науча кой, къде, и въобще дали е възможно да бъде поправен и модифициран един проблемен bugera усилвател. Споменатата Bugera дефектира първия час след покупката, последвано от ремонт в гаранция който успя да я закърпи за титаничните 8 дни преди ламповата и душа(soul of valves) да литне от кутията за да се срещне с безброй нейни сестри от семейство берингер. Случилото се ме навява на мисълта че проблемът би бил трудно или по-скоро краткотрайно (седмица или две най-много...) решен чрез стандартен гаранционен ремонт. Ако може запознатите от форума да предоставят някаква информация за добри техници ще съм изключително благодарен.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.