Jump to content
Българският форум за музиканти

TubeFan

новаци
  • Мнения

    27
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от TubeFan

  1. ^Би било супер интересно да качиш снимки на тия стари тупалки, както ги наричаш, аз имам един Орфей на около 20 години, лично съм го купувал, в момента съм го разглобил за някои козметични процедури. Понеже често се говори, че грифовете на Орфейките измятали гадно, моят е перфектен, явно всичко си зависи от отношението към кирата - като си я пазиш и експлоатираш разумно, китарката си се запазва чудесно, разбира се, има си части, които се износват и периодично се подменят като прагове, потенциометри и прочее.

  2. Този модел на Босс често има странно поведение, има много такива случаи с неговите странности, описани и коментирани по форумите, според мен e най-ненадеждният от серията GT, но дано си решил проблемите му с това почистване :cheers2:

  3. Орфейките са легендарни китари, така че си заслужава да хвърлиш колкото е нужно средства за възстановяването й - дори да не свириш след това на нея, може да я продадеш за доста солидна сума на някой ценител или колекционер.

  4. Аз бих предложил едно искорико-географско обяснение на факта, че все още нямаме световноизвестна група или изпълнител - почти половин век България, като част от соц-блока, беше изолирана от световната поп и рок музика и на нас все още се гледа с неуважение, високомерие, студенина, съмнение и прочее, тоест западняците изобщо не им минава през ум, че имаме потенциал и възможности да правим качествена поп и рок музика, въпреки че у нас със сигурност е имало, има и ще има талантливи певци, инструменталисти, композитори и музиканти изобщо. Просто е нуждо повече време, за да почнат да гледат на нас с уважение и постепенно и българските музиканти ще пробият на световната сцена. Лично аз съм убеден, че след около 50 години ситуацията ще е доста по-оптимистична, тоест до края на 21 век съм сигурен, че ще има български звезди на световната сцена.

    • Like 1
  5. На мен ми се струва, че този тип шоута се поизчерпаха и имат все по-малка аудитория, така че е под въпрос дали организаторите ще си избият разходите, чудно ми е кой изобщо в тази криза ще се набутва със скъпи смс-и...

  6. Брей, тая джаджа наистина кърти - имам версии 1 и 2 на ОгненЗвук, но версия 3 дава доста по-различен саунд, определено ще стане култова сред бг-китаристите, а защо не и в по-интернационален мащаб :cheers2:

    • Like 2
  7. Здрасти колега, пробвал съм много фузз-педали и според мен най-доброто съотношение качество/цена предлага You Dirty Rat на Pro Co :

     

    http://www.procosound.com/effects-devices/you-dirty-rat

     

    У нас този педал може да си го поръчаш ето тук:

     

    http://www.musicworld.bg/bg/m_2790000/i_24381/Pro_Co_You_Dirty_RAT.html

  8. Доколкото имам представа от обща култура, ако намалим номиналния колекторен ток на крайния транзистор, напр. чрез включване на товар с по-голям импеданс, това ще внесе някакви изкривявания, които би трябвало да са нежелателни, защото изкривяването се постига в някое от предните стъпала, където умишлено транзисторите работят в нелинейния участък от характеристиката си и всичко е разчетено да се получи качествен дисторшън, така че допълнителното изкривяване, породено от крайното стъпало ще доведе до някакво мазало в саунда - предназначението на крайното стъпало е да усили колкото е възможно по-чисто вече изкривения звук, затова мисля, че включването на озвучително тяло с неноминален импеданс е безсмислено и в случая на транзисторни усилватели.

  9. Подкрепям напълно мнението на Парния Валяк, крайно време е българите да се научим, че отмина времето, когато бяхме специалисти по всичко и се смеехме на американците, че се обаждат на ел-техник, като им изгори крушката.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.