Jump to content
Българският форум за музиканти

Tannen

Members
  • Мнения

    117
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Tannen

  1. Китарата не е лоша, свирил съм на нея, макар че в крайна сметка си купих ЛП модела, поради по-дебелото дърво и по-добрия звук. За тези пари трудно ще вземеш нещо по-добро. Китарите им нямат дразнещи дефекти като евтините Стаг например.

  2. Сещам се за книжките на Юлиян Марков "С китара на купон".

    :lol:

    Има две книжки за кухарка с над 60 песни, повечето лесни и повечето готини, а някои - и двете. ;)

    Качил съм ги на сайта си. Успех!

     

    За съжаление линковете не ми се отварят, нито 6колите, нито таблатурите...

  3. Аз бих ти препоръчал да огледаш и моделите на Jack&Danny не са лоши китарите им а са наистина на добра цена. Верно е евтините Епифон са наистина кофти, наскоро си взех един модел на Jack&Danny пак лес поул формата и съм изключително доволен, нямам забележки. Конкретно сравнявани с най/евтините модели на епифон тези китарки наистиан са по/добри от тях и ги бият и по цена. Само не знам къде в България може да пробваш такава китара... за информация разгледай сайта на мюзик стор

  4. Ами то и с Диджитека е така- въпрос на настройка..на мен ми трябвасе известно време докато направя по-брутални бленди ама става...и верно всичко си зависи от китарата и от ампа инак е боза... В крайна сметка мацката да си пробва и едните и другите ма6инки и което иска да и го пратят от германия така 6те е най изгодно...

  5. Взимай Диджитек и не му мисли с тия зуумове. Разгледай теми от форуми толкова мн е писано за тия ефекти. Вземи си или на старо от германия са мн евтини, или от music store в Кöлн нов ако ти се дават кинти.

  6. имам един въпрос сега започвам да свиря има ли проблем ако почна на класическа, а не акустична китара

     

    Няма проблем, даже е желателно да почнеш на класическа китара и то с учител. После всичките тия мъки с големия гриф ще ти се отблагодаряват постоянно

  7. Да, може би само това не може да се прави с пръсти, да се стърже по струните. Това вече си е друг стил на свирене, но като оставим този "ефект" настрана, от техническа гледна точка с пръстите се постига по-разнообразно звучене. Май навлизам в офтопика вече, стана глупав спор, както каза kitaratapesho, за различни стилове се свири с пръсти или/и перо и това е. И двете неща са необходими. Аз лично на електрическата свиря основно с перо, но и с пръсти, а на класическата само с пръсти.

  8. Защо само на едната ръка? И на двете трябва. А и не ти трябват кой знае колко дълги нокти, защото ноктите не се ползвсат като 4 перца, ами се свири с пръст и нокът, ако свириш само с нокти не е правилно. Поне така са ме учили навремето :coolp: Освен това само с перце не може да се свири кой знае какво на (класическа) китара. Не мога да си представя как се свирят например децими с перо(може би само ако ги свириш хипер бавно). Както казваше даскалът ми по китара, "да свириш с перо е все едно да ходиш на куц крак" :)

  9. По-добре си вземи сънгъл-койл /тези дето са един ред точици/ адаптери. Хем, има по-голямо разнообразие, хем пък и уж по-добри.

     

    По-добри?? Моля?? Това е най-голямата глупост, която съм чувал. Особено пък сингъл коил на скуаер страт е най-голямата боза, която можеш да изпиеш. За кво разнообразие говорим? Просто звука е различен, но това не значи по-добър. Въпрос на вкус вече. Valnyr се е ориентирал към хъмбъкари, може би не случайно. Той си знае най-добре. Ам според мен тука трябва да пишат хора свирили на Харли Бентън, преди да се изказваме колко зле била. Заради цената ли? Мислите ли, че има няква разлика с боклуците дето тука ги продават, освен че от томан са по=евтини. Въпроса е че винаги има риск като купуваш нещо, което не си пипвал, защото може да не ти хареса като го вземеш в ръце. Valnyr, пробвай такива китари тип леспол, виж дали ти е удобна, понеже те са с по-дебел гриф който малко или много затруднява свиренето.

     

    аз карам на някакъв Стагг и мн по добре свирука от тоя прословут скуаяр.. green_angel.gif според мен Стагг са си добра фирма и правят надежни копия препоръчвам ти една таква дъска даже ако имаш повечко пари си земи некфа по яка , че аз си зех страт модел и не ме кефи ама кои кък се прее*е biggrin.gif

    http://www.camerton99.com/kitari/el.html ето от тука си взех моята дъска има 370лв ЛП копие wink.gif

    Ам въпросния Стаг ЛП пък според мен е таш*к. Такова невнимание са отделили за детайлите, че чисто на новата китара която пробвах в магазина й се искаше да и се разпаднат болтчетата в ръцете ми. Има визия но само до там. На снимка :thumbdown:

    Valnyr, потърси ревюта за китарата, която си избрал.

  10. Това нещо е много яко. Тука не става въпрос за начинаещи, а за сценични артисти. Както казва Крис, идеята е да не се променя визията на Фендър и Гибсън, не знам кои начинаещи свирят с такива китари ;) А и тази джаджа не само настройва в ми, ами има и различни други строеве, както и можеш да си правиш собствени такива. Това е нещо ново, иновация, не знам защо намесвате роботите и това че ще ни изместят от сцената...хората са расисти и ще искат да гледат други хора, а не роботи :) Та мисълта ми е че е хубаво да се правят такива неща. Това е просто едно улеснение, няма да замести часовете опити за настройване на китарата които всеки от нас е прекарвал започвайки да свири на китара. Ще трябва да мине доста време, докато всяка китара излиза с такава система от завода...ако въобще стане това. Лично мен това ме съмнява.

  11. Подкрепям. Най-добре си вземи Ямаха- C70, C40, C80, зависи колко ще дадеш. Мисля че С40 е 210 лв в Динакорд. C70 беше май 300 кинта. Разликата между двете е в ключовете- на С70 са позлатени и затова е по-скъпа...иначе са правени от едни и същи материали. За С80 не се сещам да съм виждал в наличност..

  12. В Диджитек РП 200 Артист има пресети на Дейв. Това, което мога да кажа е, че слага много ревърб. Има бленди както с много гейн, така и със среден. Настройките на еквалайзера варират...трябва да усетиш за коя песен как са сложени, има както с орязани среди, така и с мн среди. Използвал е кабинет с 4 12инчови говорителя и микрофон поставен в средата на говорителя. Ако използва компресор то не го слага на високо ниво. Усилвателите, които ползва, наистина са Маршали- ползвал е наподобяващи `78 Мarshall Master Volume и Marshall JCM900.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.