Jump to content
Българският форум за музиканти

mad_season

Members
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About mad_season

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  Акустика
 1. mad_season

  Бисер Рачев

  да, този пич може. хубавото е, че не се ограничива само с неокласика. на колко години е? учили ли е някъде?
 2. mad_season

  Бисер Рачев

  дай видео линкове на поне един от тях. Атешкан го знам, но това не е рок музика. Запиши съседа си на видео и го постни. Това ще е интересно
 3. mad_season

  Бисер Рачев

  Има голяма разлика между нашите стари и техните. У нас е имало завеса, хората не са могли да си купият читави инструменти, тука явно не е била меката на китарната техника и умения. Не разбирам желанието да сравняваме две напълно различни неща. Не съм чувал първите китаристи на Уайтснейк да са наричани виртуози или изобщо да са отбелязвани с нещо. Факта е, че след 87 нещо не станало и там се наемат само световни имена, известни именно с китарните си умения. Хубаво е да имаш висок стандарт и да се стремиш към него, безспорно. Но реалиите са други. У нас няма китаристи на ниво Reb Beach и това просто трябва да се признае и да се работи по-нататък. Пак виждам някакъв неправилен извод. Никъде не казвам, че китаристие от 80-те не стават. Вай и Биич са от там. Имате грешни представи. Нито слушам грайнд, нито кросоувър. Но едно изпълнителско ниво мога да оценя. Изобщо е добре да оценяваш безпристратно спрямо стил, защото колкото и да не обичам brutal death metal там има умопомрачителни изпълнители. Ние не обсъждаме тук вкусове. Аз много се радвам, че има хора, които могат да изобразят риф в стил Whitesnake. Проблема е, че това не е изобщо причина някой да го забелязва или подобно, защото такива като него има стотици хиляди. Аз самият обичам 80-те като период от рок музиката.
 4. mad_season

  Бисер Рачев

  Колега, извинявай, но ми показваш видеа от преди 30, почти 40 години. Явно не искаш да приемеш факта, че след това стандарта за китаристи в тази група явно се е повишил МНОГОКРАТНО. Не забелязваш ли, че всички ми говорите за 87 и до там? Кои са хората СЛЕД 87-ма? Хайде, малко да се напънем и да проверим кои са Doug Aldridge, Reb Beach и нужно ли е да говорим за Вай. Нещо май не улавяте, че стандарта там е много по-висок от просто добър изпълнител и човек "който, не свири зле". Аз някъде да съм казал, че в БГ няма изобщо китаристи на ниво? Не, аз казах за един определен и нелепият слух. И няма какво повече да обсъждаме, в този форум има една прекрасна тема, посветена на БГ китаристи и там името на г-н Мънзов не се споменава никъде. Малко е подозрително, че в БГ има такъв голям талант, за който не се говори никъде, който не е отбелязан никъде в собствената му страна, но ИЗВЕДНЪЖ, видиш ли, някакъв си румънец е забелязал точно пък него. Къде са тези видеа ПРЕДИ 2013, които толкова се впечатлили въпроснят търсач на таланти? Как така е пропуснал другите, споменавани тук МНОГОКРАТНО? Наистина, какво ми поствате видео от 80-та година??? Прогреса е явен и видим. Желанието ви да вярвате в чудеса е наистина мило и наивно. И има разлика просто да помечтаеш, и друго е да пускаш нелепи слухове, неподкрепени с нищо. Аз съм виждал Вай на живо, Реб Бийч е всепризнат виртуоз, Ванденеберг също се води такъв, Хукстра......абе, добре, че има Youtube, защото хората могат наистина да проверят и да се убедят за какво ниво става дума. Разбирам, че всички искате да се гордеете. Напълно обяснимо е. Но е хубаво да се гордеем с факти, а не със слухове за "вътрешно ползване"
 5. mad_season

  Бисер Рачев

  ^ забавно, че бъркаш 1997 и 1987, но ми правиш забележка, че списвам в един пост. освен това, постовете на Евтим също са списвани почти всичките.
 6. mad_season

  Бисер Рачев

  ^ мисля, че той по-скоро се ебава, и по това видео си личи. или може да е безумен. и в двата случая няма смисъл от коментар, да не говорим, че на видеото няма свирене
 7. mad_season

  Бисер Рачев

  искам само да оставя този линк тук робуването на старите кучета никак не е полезно за обективността. даденото видео е старо - вярно. но нивото е просто отчайващо. хубаво чуйте всички участници и ще видите колко криви изпълнения има. то не се заглушават струни, то не са криви бендове, то ее някаква нелепа фразировка. просто е хубаво да се знае нивото и да има прогрес. мога да намеря и други линкове, като уроци на г-н Гюзелев в музикална къща Фактор, където той показва hammer on и pull off, и то така, че съседните струни кънтят и се получава какафония и мазало.
 8. mad_season

  Бисер Рачев

  въобще не приканвам някого да се рови и да прави запитвания. видях, сетих се, сравних и това е. разбрах, че тези, които са били скептични просто са си премълчали. лошо няма. градски легенди и толкова
 9. mad_season

  Бисер Рачев

  никого не карам да е длъжен. аз зададох въпрос. и получих отговор, от който личи, че хората просто не ги интересува истината. само в случай, че е някой гаден чалгар. И да, когато Зак Уайлд обяви за раздяла с Ози, аз също им пратих мои записи, те ме поканиха, ама аз нещо се отказах (иначе ми беше мечта).....
 10. mad_season

  Бисер Рачев

  извинявам се много, че не всички са съгласни с това да сме избирателни. между другото, ако прочетеш нашият разговор, ще видиш, поне един човек се изказа по повод тази новина и нейната достоверност. единствената разлика е, че тук явно има такъв етикек. А г-н Рачев просто не е форумчанин, затова е лесно да му се надсмиваш. Разликата я схванах.
 11. mad_season

  Бисер Рачев

  а къде е отговора на Малмстийн към вашето запитване? не мисля, че разбирате, какво се опитвам да ви кажа. То ест, това, че Рачев е чалгар е единствената разлика. Та той също едва споменава за възможност за дуел.
 12. mad_season

  Бисер Рачев

  Няма значение, тази новина е тиражирана по всички издания и ако влезеш в ютьюб канала на г-н Мънзов, ще видиш как си е направил клипче с цитати от различни медии. Google още не е блокиран. И тука ми идва моят въпрос - щом г-н Рачев е смешник с неговите изцепки за Малмстийн (предполагам вие не сте питали г-н Малмстийн дали това е вярно), защо към изцепките на друг някак си има нейтрално отношение
 13. mad_season

  Бисер Рачев

  Не виждам някъде да казва такива неща. Дай линкове, ако намериш. http://skandalno.net/legendarnite-uajtsnejk-vzemat-na-pro-120936/ Имало един румънец, после имало и един арабин.....аха. "Whitesnake са харесали наш китарист за кастинга, който ще организират в Цюрих. Драгомир Мънзов привлякъл интереса на музикантите, след като чрез румънски промоутър им изпратил свои записи. Кастингът за китаристи на Whitesnake ще се проведе този месец, но Драгомир все още не е сигурен дали ще замине." Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/stsena/uaytsneyk-kanyat-nash-kitarist_news1 Супер забавно е това. То ест, те са му мечта, но той НЕ БИЛ СИГУРЕН ДАЛИ ЩЕ ЗАМИНЕ. да бе......офффф, просто нелепо е. Това е като "Много исках да гласувам, ама нямах желание" Г-н Мънзов е щял да издава солов албум, но вместо да направи реклама, просто е пуснал слуха и някак си ей така, между другото е споменал и за албума.
 14. mad_season

  Бисер Рачев

  извинямам се много, но КЪДЕ АЗ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ ТОЙ Е НАЙ-БЪРЗИЯТ КИТАРИСТ? Той е казал друго. Кой пусна слуха за Whitesnake? Прочетете новините от 2013 и как се споменава, за предстоящ солов албум на въпросният Мънзов и ще разберете какво е целял.
 15. mad_season

  Бисер Рачев

  От простата позиция, че това за поканата, може да го каже всеки човек. От позицията, че такива заявления изискват някакво доказателство. От позицията, че така човек само си прави евтин PR. От позицията, че професионалист никога няма САМ да си създава тема само да се хвали. Говорим за световни имена, искаме да сме на едно ниво с тях. От позицията, че свиренето на Драго не е на ниво Whitesnake та да се пускат толкова нелепи слухове. Пак казвам - погледнете кой свири там сега и ще видите явно несъответствие. Да не говорим, че ако потърсите новината за така наречено прослушване, ще видите, че Драго дори споменава, че му били казали, колко са щяли да му плащат за концерт. Също така, ако този г-н беше наистина добър отдавна щеше да си намери работа, а не да пуска нелепи слухове. Интересното също е, че на този форум скепис относно тази новина не е имало, но пък в други ресурси хората са се посмяли на тази откровенна измишльотина. Предполагам става дума за някакъв кодекс или етикет на форума.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.