Jump to content
Българският форум за музиканти

vessinka

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

Мнения публикувано от vessinka

  1. Здравейте, трудно е да намеря някой, който поправя мониторни колони. Бихте ли помогнали? 

    Моделът е Alesis M1 Active Mk2, на около 10 години, разботиха безотказно, докато едната започна  да бражди и накрая просто отказа. Поне да знам дали може да се спаси или направо да си търся replacement.

    Благодаря предварително! 

  2. привет музиканти! интересна е темата развита тук, хубаво е да се дискутират такива little nerdy musical things :)

    всеки си има отправна позиция. Моите впечатления от Бъркли (учих там известно малко време), е че колкото по-напреднал клас за теория, толкова повече отпадат всички правила и дори и за тоналности вече спира да се говори. Но има 4 нива на хармония и трениране на слуха които са задължителни за всички. Ориентирани са около джаза разбира се, защото след това всеки друг стил е по-лесен и разбираем. В тези нива правилата са твърди и своеволията забранени, точни както в класиката. Който и да е професор, едни и същи са основните неща, но някои ги обясняват по-добре. Всичко се учи с цел да може да се използва в практиката.

     

    Сигурно ги знаете тези неща, но има нещо много интересно, което ме шашна в началото - когато се пеят солфежни упражнения се изполва относителнат система а не абсолютната. Т.е. ако си в РЕ-мажор и имаш да изпееш D-E-F#, ще кажеш до-ре-ми. всичко е относително в зависимост от тоналността. Изглежда напълно безсмислено, но като се научи е много ефективен начин на бързо мислене.

     

    Хал Крук е невероятен авторитет, всеки духач се натиска да учи при него. Не съм му чела книгите (пропуск). Но това което пише е стандартно, в смисъл преподава се от повечето професори там, че 1 и 5 (без 3) са двата стабилни тона, скелета. Ако се замислите всички фолк музики на народите имат за най-устойчиви тонове 1 и 5, особено при т.нар. drones. Може би проблема идва от превода - stable сякаш е по-скоро "устойчив", отколкото "стабилен". Аз съм малко зле с теоретичните имена на български, така че ме поправете или коментирайте..

     

    Също когато се обозначават тоновете в скала, ако е доминантна гама, 7 е вече b7, видях че не го пишете и се обърках малко...

     

     

    И уан мор тинг, имам няколко много готини книжки, но как да ги постна като пдф тук?

     

     

    ако можех бих прекарала в бъркли още десет години - вярно че звезди от там не излизат реално - но излизат най-готините и широкоскроени музиканти. поклон..

    • Like 2
  3. Здравейте, чували ли сте за www.pianofiles.com

    Наскоро се регистрирах и е страхотно - търсиш кой има нотите които ти трябват и му предлагаш някакви твои в замяна, no money involved! Всичко е онлайн, разбира се.

    Има за всякакви стилове, и не само за пиано - доста songbooks, по универсални..

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.