Jump to content
Българският форум за музиканти

Zstefanov

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Zstefanov

  1. Zstefanov

    Помощ

    checho : Радвам се, че си ме разбрал. Ами не аз нямам проблем смисъл в началото ми звучеха само 5,4,3 и 2 струна ама усещам, че още 2 дена и ще си го правя перфектно, защото безименния ми пръст е много гъвкав. И аз така си мислех имам 4 тона и акорда си звучи добре, но би било още по-добре да си звучат всички струни. А относно копирането... никога не съм искал да стана "китарист", които се води такъв само по таблатури и няколко песни . Просто се замислих, че така може да ми е по-лесно и си поговорих с учитела и той каза, че няма никакъв проблем стига да си звучи акорда.
  2. Zstefanov

    Помощ

    Не просто си уча някой друг акорд и просто този ми дойде малко гаден та за това. Все пак мерси за помощта
  3. Zstefanov

    Помощ

    Между другото съм отишъл на повече от 2-3 урока и още ходя. Еми не знам аз няколко дена опитвах по няколко часа да почна да го хващам този акорд и с трите пръста в прагче и не стана. Смисъл ставаше ама не ми беше гладък като другите акорди. А сега този До диез мажор, който съм го показал ми е много по лесно да го хвана със показалеца и безименния пръст и си звучи перфектно. Не виждам нищо грешно в това...щом си звучи. Btw мисля че и Кърт Кобейн ги свиреше така (блед спомен от някое Live видео може би някоя песен от Unplugged )
  4. Zstefanov

    Помощ

    Е мисля, че в първото още мнение казах. Всеки във втора позиция от до диез (включително) надолу http://www.all-guitar-chords.com/index.php?ch=C%23%2FDb&mm=&v=1 . Дори и да си побера пръстите един или два тона не звучат.
  5. Zstefanov

    Помощ

    Не си ме разбрал правилно. Ла мажор си го ловя с 3те пръста. Си мажор си го ловя с 3 те пръста. Но надолу по грифа като стигна До диез мажор просто 3 те пръста не могат да ми се поберат в прагчето и ми трябва 4-5 секунди докато ги наглася и пак някой друг тон не излиза. За това ако има начин тези 3 тона да ги хвана само с 1 пръст тъй като не мога и с 3те.
  6. Zstefanov

    Помощ

    Доста търсих и такава тема не намерих. Проблемът ми е, че като ми се налага да свиря акорди като До диез от втора форма тоест от Ла (където има 3 пръста в едно прагче) и ми е доста трудно да ги хвана (направо не ми се побират пръстите). За това реших да се науча да хващам и 3те струни със безименния пръст. Та ако има някой, който свири по този начин ако може да помогне да ускоря процеса. Благодаря предварително.
  7. С много зор с клещите си напраих струната на РЕ. Благодаря на всички.
  8. Не просто си отидох в нас и китарата остана у дядо ми (негова си е). Утре като отида у тях ще пробвам тва имах предвид.
  9. Благодаря много на всички. Утре ще го опитам.
  10. Нямам си и на идея как ще стане със вилица, ако може малко по-точно обяснение?
  11. Благодаря много за съвета. Нямам с какво да я залепа тая стотинка ама ще опитвам дано стане . То е ключа на 4 струна и не ми трябва много да дигна, че в момента звучи като До диез. Все пак благодаря
  12. Проблемът е, че превъртът клещите. Правилно правя всичко (дядо ми е бил 15 години механик и той не успя)
  13. С плоски клещи съм пробвал.
  14. Точно така само пластамасата се е счупила, но как със вилица аз пробвах със клещи и не стана?
  15. Здравейте. Днес сменях струните на китарата на дядо ми (Кремона Зорница) и единият ключ се счупи. Проблемът е, че няма как да си купя ключове в близката 1 седмица, а много ми се иска все пак да настроя струната. Може да е малко тъп въпрос, ама има ли как да се настрои без ключ. Благодаря предварително на всички.
  16. Здравейте, казвам се Здравко и съм на 15 от Ботевград. От доста време се навъртам ама чак сега си наравих регистрация. Интересувам се страшно много от музика. От музикален род съм...Баба на акордеон, дядо на китара, майка на барабани. От два месеца и половина ходя на уроци на китара и сигурно защото много искам да се науча доста усилено се упражанвам. Музика...The Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Pink Floyd, Cream, Jimi Hendrix, The Who, Kinks, Nirvana, R.E.M, Pearl Jam, The Ramones, Clash и още многоооо ама не ми се занимава . Много съм повлиян от следните китаристи: Jimi Hendrix, Jimmy Page, Eric Clapton, Jeff Beck, Mark Knopfler, George Harrison, Kurt Cobain, Keith Richards и още многооо. Проект пред родителите е един Фендър Стратокастър , а по натам и групичка . Интересувам се и много от футбол. Еми тва е общо взето, надявам се в бъдеще да се окажа полезен на форума П.С. Извинявам се ако има грешки, все пак още ходя на училище
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.