Jump to content
Българският форум за музиканти

Zstefanov

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Zstefanov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Zstefanov

    Помощ

    checho : Радвам се, че си ме разбрал. Ами не аз нямам проблем смисъл в началото ми звучеха само 5,4,3 и 2 струна ама усещам, че още 2 дена и ще си го правя перфектно, защото безименния ми пръст е много гъвкав. И аз така си мислех имам 4 тона и акорда си звучи добре, но би било още по-добре да си звучат всички струни. А относно копирането... никога не съм искал да стана "китарист", които се води такъв само по таблатури и няколко песни . Просто се замислих, че така може да ми е по-лесно и си поговорих с учитела и той каза, че няма никакъв проблем стига да си звучи акорда.
  2. Zstefanov

    Помощ

    Не просто си уча някой друг акорд и просто този ми дойде малко гаден та за това. Все пак мерси за помощта
  3. Zstefanov

    Помощ

    Между другото съм отишъл на повече от 2-3 урока и още ходя. Еми не знам аз няколко дена опитвах по няколко часа да почна да го хващам този акорд и с трите пръста в прагче и не стана. Смисъл ставаше ама не ми беше гладък като другите акорди. А сега този До диез мажор, който съм го показал ми е много по лесно да го хвана със показалеца и безименния пръст и си звучи перфектно. Не виждам нищо грешно в това...щом си звучи. Btw мисля че и Кърт Кобейн ги свиреше така (блед спомен от някое Live видео може би някоя песен от Unplugged )
  4. Zstefanov

    Помощ

    Е мисля, че в първото още мнение казах. Всеки във втора позиция от до диез (включително) надолу http://www.all-guitar-chords.com/index.php?ch=C%23%2FDb&mm=&v=1 . Дори и да си побера пръстите един или два тона не звучат.
  5. Zstefanov

    Помощ

    Не си ме разбрал правилно. Ла мажор си го ловя с 3те пръста. Си мажор си го ловя с 3 те пръста. Но надолу по грифа като стигна До диез мажор просто 3 те пръста не могат да ми се поберат в прагчето и ми трябва 4-5 секунди докато ги наглася и пак някой друг тон не излиза. За това ако има начин тези 3 тона да ги хвана само с 1 пръст тъй като не мога и с 3те.
  6. Zstefanov

    Помощ

    Доста търсих и такава тема не намерих. Проблемът ми е, че като ми се налага да свиря акорди като До диез от втора форма тоест от Ла (където има 3 пръста в едно прагче) и ми е доста трудно да ги хвана (направо не ми се побират пръстите). За това реших да се науча да хващам и 3те струни със безименния пръст. Та ако има някой, който свири по този начин ако може да помогне да ускоря процеса. Благодаря предварително.
  7. С много зор с клещите си напраих струната на РЕ. Благодаря на всички.
  8. Не просто си отидох в нас и китарата остана у дядо ми (негова си е). Утре като отида у тях ще пробвам тва имах предвид.
  9. Благодаря много на всички. Утре ще го опитам.
  10. Нямам си и на идея как ще стане със вилица, ако може малко по-точно обяснение?
  11. Благодаря много за съвета. Нямам с какво да я залепа тая стотинка ама ще опитвам дано стане . То е ключа на 4 струна и не ми трябва много да дигна, че в момента звучи като До диез. Все пак благодаря
  12. Проблемът е, че превъртът клещите. Правилно правя всичко (дядо ми е бил 15 години механик и той не успя)
  13. С плоски клещи съм пробвал.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.