Jump to content
Българският форум за музиканти

Enira

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Enira

  1. Благодаря на всички за помощта! Вече от две седмици се радвам на красив Kawai CN33 вкъщи, та забравих за тази тема... която, все пак, след всичките мнения и сравнения се надявам да е полезна на много новаци в страната на дигиталните пиана. Съгласна съм с Евгени, че Кавай съвсем не е за подценяване, ако се търси аналог на акустично пиано: и клавиатурата, и звукът са много близки до акустичното, а от дампер-резонанса му съм във възторг! Така че CN33 е точно каквото търсех в едно дигитално пиано, но ако все пак имах по-широк бюджет, не бих се двоумила за CА63 - звукът е "по-роялен", а и дървените клавиши са си изкушение (макар че, ако не знаех за тях, нямаше да направя разлика при пробата). За другите дигитални опции на пианото още нищо не мога да кажа - свиря само класически произведения за сега. Единствено, при доста намален звук (полезно ако ви идва музата да свирите към 2-3ч сутринта) се усеща нотка на елекронност, но пък акустичното пиано няма отделна регулация на звука, така че няма за какво да се вталявам. Нямам сравнителния опит на Евгени с пианата, но ще се радвам да помогна на всеки с моя опит от точно този модел на Кавай. Та, започнах с търсене на сайтове за поръчка на Роланд и Ямаха, а завърших с покупка на Кавай от магазин. Препоръчвам и на тези, които се замислят за Кавай (пък и за други дигитални пиана), първо да пробват наличните в Камертон (те са официалните представители на Кавай тук), дори ако са решени да поръчват от сайт: освен наличието на човешки фактор (което може да е голям плюс) и възможността да се пробва, и цените са по-ниски от тези на Томан, например. Успех на всички!
  2. Благодаря за изчерпателния отговор, Георги! Изпробвах практически всички пиана, които са в наличност в Динакорд и в Камертон. След много четене и сравнения (и имайки предвид, че съм свирила само на Ямаха), се бях спряла на Ямаха CLP330 и 340, при които по описание звукът не би трябвало да се различава много, но в реалност разликата е огромна и не бих препоръчала по-ниско от 340 за тези, които търсят аналог на акустично пиано. Обаче пробвах и Кawai, и останах доста изненадана от модели, които са на значително по-ниски цени, а не отстъпват по качество (i.e. клавиатура и звук) на Ямахата. Спрях се на Kawai CN 33, който обикновено сравняват с Yamaha CLP330, но аз бих сравнила със CLP340 (макар че разликата в цената е доста осезаема). По повод сайтовете за поръчка - най-достъпни са и двете марки в сайта на Томан, обаче цените и в Камертон, и в Динакорд са аналогични, така че за моделите, които са достъпни в тези два магазина не виждам смисъл да се поръчват от инт. сайт. p.s. За тези, които те първа се замислят за дигитално пиано, има едно "помагало", ковто най-малкото разяснява терминологията (и е особено полезно за Ямаха): http://www.ukpianos.co.uk/7-things-you-must-know-before-you-buy-a-digital-piano.html (изисква се регистрация).
  3. Много мило! Да, мина ми през ума да погледна други постове - за поръчки да, но въпросът ми е доста конкретен, а не от сорта "препоръчайте ми дрънкало". Повечето рекомендации за избор на пиано са "Отиди и опитай", а как като пианата, които харесвам, ги няма в България, само могат да се поръчат?! Дадено чуждо мнение няма да накара отделен човек да си купи веднага пианото, но поне ще разшири търсенето - не само една серия от една марка все пак. Регистрирана съм от скоро, може би нямам опит с "правилата" ви тук, които нещо не са от рода на заповядайте-нови-членове, съдейки по поста по-горе.
  4. Благодаря много за изчерпателния отговор! Остава само да избера пианото, само че от дигиталните са ми познати само Yamaha Clavinova и веднъж съм се докоснала до Roland (а и тук е пълно с положителни коментари за двете марки). Но ако ми трябва просто дигитално пиано за вкъщи, което да е възможно най-близко по звук и усещане до акустичното: хамър-клавиатура, чувствителност на клавишите, педали, без никакви особени екстри; какво бихте ми препоръчали, ако имате опит с такива?
  5. Здравейте! Какви проверени/препоръчани сайтове за поръчка на дигитални пиана има в/за България? Става дума за дигитални пиана, които не могат да се намерят в музикалните магазини в София, а именно Roland и Yamaha Clavinova (или поне аз не знам за такива). Всякакви коментари и мнения за сравнение на двете марки пиана са добре дошли.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.