Jump to content
Българският форум за музиканти

chamie

новаци
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

chamie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. chamie

    Pro Tools

    т.е. външна звукова карта?
  2. chamie

    Pro Tools

    Какъв по-точно хардуер трябва да се закупи, за да може да се бачка с Pro Tools? Имам клавир M audio Oxygen, с който пробвах да подкарам PT M Powered 8, но номера не мина за съжаление... А програмата доколкото съм разпитвал е най-добрата за мастеринг на PC.
  3. Не съм посочил бюджет, защото искам да взема нещо, което да ми върши работа, дори ако се наложи да почакам няколко месеца докато го взема (все пак веднъж се купува подобна техника). От добри студийни монитори не разбирам, Genelec ми ги бяха препоръчали като добри монитори среден клас. Забелязах го този проблем с ниските честоти... Неприятно, но перфектни спикъри няма никъде. Мога да си помагам с някакъв спектрален анализатор или да използвам комерсиални песни за сравнение. Някакви алтернативи ако има, моля пишете (ако може с малко инфо).
  4. Функцията edit на поста вече я няма. Питам за монитори, които да изкарват възможно най-равен звук, за да може проекта да се мастерне по-точно (трудно ми е да го формулирам на бг ). Мхм, много е неприятен този номер на ASIO драйвъра. Цената на картата ми изглежда добра (ако сравняваме с други на космически цени) - ако наистина върши прилична работа ще взема такава. Все още обаче мисля да заложа на Genelec 8030a - срещам добри отзиви за тях. Тук дори намерих пост, в който потребител се оплаква, че били много плоски: http://www.community.genelec.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=48
  5. Не използвам никакви VST, каквото ми трябва го правя на Reason и нямам проблеми с тази част (компютъра има 2 гб рам, дуал коре 2,6 гх) до сега не е крашвал за разлика от Live и FL st. За акустичното третиране на стаята ще поразгледам youtube да видя как и къде точно се поставят изолацииките.
  6. Аз лично правя музика изцяло със софтуерни синтезатори и готови гласови семпли - не записвам вокали и други инструменти с микрофон. Та значи Genelec 8030a стават - ОК. Като звукова карта какво можете да препоръчате? Presonus Firebox добра ли е? За друго нещо ще трябва ли да се събират пари?
  7. Само един въпрос, че взе да ме гложди - какво ще рече това "хубава стая"? Има ли някаква отделна тема с по-подробна информация по въпроса?
  8. Не ми се разтягат локуми и това ще ми е последният коментар по темата. Ами просто приемам, че в този форум пишат различни видове хора - някои свирят професионално, други за удоволствие (отделяйки по-скромни средства за техника) и просто давам съвет. Като изключим китайските стоки, в 2011 година едва ли ще се продават чак такива боклуци, които да не стават за нищо, щом тръгнеш да миксираш на тях.
  9. Малко преувеличено ми се струва. Ако всичко опираше само до парите, Челси трябваше да са шампиони всяка година. Този човек например беше писал в един форум, че не използва монитори, поради парични съображения, въпреки това миксовете му не ми изглеждат некачествени.
  10. Ех тази обосновка...
  11. За тия флат респонс колони в колко ли магазина не попитах и как ли не обяснявах, че не ща да има по-силно чуващи се честоти - не ме разбраха хората, тука поне гледам пичовете разбират за какво става въпрос. Според мен обаче не е задължително да пръскаш супер много пари за студийни монитори, само и само да извадиш микс, който звучи добре на всяка система. Ако си имаш нормални колонки, на които си чул определен брой комерсиални песни, с времето започваш да усещаш кое колко трябва да увеличиш, за да се чува добре както при тях. Преди да мастернеш микса, изтегли няколко песни със сходно звучене и ги използвай за ориентир - това е моята логика.
  12. Какво ви е мнението за Genelec 8030a? И друго да попитам, да речем, че имам качествени спикъри. В момента нямам звукова карта и звука ми идва от някакви входове вградени в дънната платка на компютъра. Каква е ролята а саундкартата и на какви цени мога да си взема нормална такава (не ми трябва да пръскам супер много пари за някакви супер изпипани детайли, които така и няма да усетя). В OP съм писал за каква работа ще ми трябва.
  13. Каква аудио техника използвате, за да уравновесите честотите на вашите песни? Някакви препоръки?
  14. За този мъник става въпрос: http://cdn.synthtopia.com/content/wp-content/uploads/2010/03/korg-monotron-synthesizer.png
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.