Jump to content
Българският форум за музиканти

TytusPulo

новаци
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от TytusPulo

  1. Бих искал да вляза тук с въпросче. От два-три месеца се уча да свиря, купих си китара и т.н. Досега правих разни уроци от интернет, научих 3-4 песни на някакво прилично за мен ниво сред които Батальона и "Dust in the Wind" само на акорди. Бих искал ако може да ми препоръчате други такива песни, които се свирят замо с акорди и които мога да науча от youtube.
  2. Благодаря, за тубата не се бях сетил А иначе за теорията в уроците ги дават и имената на акордите, тях ги понаучих както и струните. Имаше и няколко урока за свирене по ноти, тях ги пропуснах. Моите познати, които свирят не знаят ноти и са се научили да свирят добре, аз не горя от желание да ги уча. Бих ги научил само ако е наистина необходимо, какво мислите за това?
  3. Може ли и аз да се включа с въпрос? Първо да кажа три реда за себе си. Запалих се да свиря от преди два месеца, отделям си стабилно по час и половина два плътно всеки ден, свиря докато пръстите ми могат да държат струните. Първо започнах с две-три сола и една песничка с трите "пиянски" акорда. После си купих китара и си дръпнах едни уроци от които съм доста доволен, там изсипаха всички акорди наведнъж и мисля, че след ден два упражнения на акордите бих могъл да науча някоя песен с тях. В упраженинията има една две примерни, които не ми харесват изобщо. Имам Guitar Pro, но там в табовете откривам само сола. Могат ли по някакъв начин да се дръпнат табове за акорди, да се учат през програмата? Искам да науча някоя песен с акорди, а незнам как...в интернет ги намирам само написани на текст, но така не мога да хвана ритъма на дясната ръка. Може и да ми е твърде рано за това което искам... не съм сигурен.
  4. Преди две седмици си я купих от Динакорд в Бургас. Аз свиря от два месеца и не мога да твърдя, но няколко човека, които са на по 3-4-5 години казаха, че е доста добра според тях. Ако си начинаещ като мене сигурно поне няколко години няма да ти трябва по-добра Твоята оферта звучи доста добре, аз си я взех за 283 лв. без калъф и екстри.
  5. Здравейте на всички. От месец започнах да се уча на китара и ми е доста забавно(поредния кандидат китарист, нищо ново под Слънцето). Честно казано имам голям късмет понеже в момента около мене има доста хора които свирят. Баща ми свири от доста години, но за съжаление не умее да обеснява, но пък съседите ми имат китари и също свирят. В началото ми казаха да се уча на акорди, дрънкам си разни работи и се опитвам да науча една две песнички, отделно заучих няколко прости сола. Тука има няколко китари, никоя от тях не е особено хубава, но предвид нивото ми предполагам това няма значение. Сега работата е следната...в края на месеца заминавам на плаване 3 месеца, най-вероятно ще мога да си взема китара и най-вероятно няма да има нокой който да свири там, следователно ще трябва да се оправям сам. Можете ли да ми дадете някакви насоки какво да упражнявам, доколкото усещам не е добре да се прекалява с Guitar Pro и цифричките. Колкото и да не мога, се стремя да усещам нещата, които дрънкам вместо само да наизустявам. Незнам дали на този етап има значение, но не съм много надъхан на метъл музиката и повече ми харесват по-испано звучащи мелодии(например като работите, които Антонио Бандерас свири по филмите си), дори електрическата китара не ме влече особено(и такава имаме тука, подрънквам някое и друго соло на нея). Ще се радвам ако получа съвети как да се упражнявам само, някакви уроци които да изтегля... Извинявам се ако това е написано другаде, прочетох разни теми за начинаещи, но не намерих точно това, което ме интересува.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.