Jump to content
Българският форум за музиканти

the slash

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    kitara + vokal + drums

Profile Information

  • Gender
    Male

the slash's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

8

Обществена Репутация

  1. Аз имам ето такъв http://www.musicworld.bg/bg/c_257/i_21908/Mapex_T765A.html от около 3 години и е като нов, даже лепенките не са паднали, но аз пък съм 60 кила и предполагам, че това също е фактор. С Т570А ще се видиш в чудо докато го стегнеш и не дай си боже седнеш с по голяма инерция и е заминала настройката. По - добре отдели към 200 и нещо лева( или повече ) и си купи нещо, което ще е почти вечно. Лично според мен столчета е най - важната част от сета ( лично мнение ), така че си струва човек да даде повече за него. Успех
  2. Аз ги давам на майка ми и тя ги използва, за да си сади цветята. Слага ги за опора и около тях се овиват и им дават нов живот, хаха!
  3. Здравейте! Това е вторият клип на моята банда IMPADE. Режисьор е отново Боян Карамфилов. Клипът излезе преди около месец и е сингъл към предстоящия ни втори албум. Надявам се да ви хареса . http://www.youtube.com/watch?v=j6knfodbbCI
  4. Принципно няма много смисъл да се хвърляш на касите на slayer. От това можеш само да си навредиш.Както вече са ти написали всичко става много бавно и трябва да се бачка всеки ден.Като казвам бавно имам предвид години.Аз например правя едни упражнения на Дерек Роди, които са следните: той каза да се почне от 180 bpm, но това е нереално за начинаещ барабанист, затова си избираш темпо, което ти е максимално удобно ( 90, 95 100 или колкото ти е удобно)и започваш.Взимаш един метроном и нещо с което да си засичаш време от 2 мин.Правиш 2 минути 4-тини десен -ляв, после 2 минути 4-тини ляв-десен, след това правиш същото с 8-мини.След това правиш RLRRLRLL с 8-мини и пак обръщаш.Следва любимото ми -един такт 4-тини, един такт 8-мини, и един такт16-тини ( за по-удобно пускай си първо време на клика), и накрая 2 минути само 16-тини.Цялото нещо отнема около 20-25 минути.Разбира се, за да има ефект трябва да се прави ВСЕКИ ДЕН.Когато усетиш, че темпото, в което свириш ти е лесно , дигаш с 1 до 5 единици в зависимост от това колко бързо ти идва темпото.И колкото повече качваш темпата, толкова по-бавно ще ги усвояваш.За пример аз съм почвал няколко пъти различни упражнение стигам до някакво темпо и до там и след това трябва да ги почвам от бавно темпо отново(за да стане чисто изсвирено) .Тези започнах ги средата на декември от 100 и през май - на 150(същевременно записах едно парче с каса на 179).Ако си се насочил към екстремните стилове (както предполагам) е добре първо на усвоиш добре единичната каса и фуса и чак тогава да почваш с бързините.Друго, което забравих на кажа е че тези упражнения помагат и за кординацията, особено ако правиш и разни неща ръцете докато въртиш касите.Още веднъж казвам и други барабанисти ще ти кажат, че тия неща стават бавно и изискват доста време.Ето ги упражненията малко по-синтезирано: десен-ляв 4-тини X2 min ляв-десен 4-тини X2 min десен-ляв 8-мини X2 min ляв-десен 8-мини X2 min RLRRLRLL 8-мин X2 min LRLLRLRR 8-мини X2 min такт 4-тини; такт 8-мини; такт 16-тини десен-ляв X2 min десел-ляв 16-тини X2 min ляв -десен 16-тини X2 min ( може и без тях) Успех и не се ядосвай!
  5. Благодаря много за подробната информация, със сигурост ще ми е от полза.Жестоки сте!
  6. принципно си търся 18 инчов краш, но не съм си избрал модел,а за пари едва ли повече от 400 лева или в съответна валута.Но ако имаш някакви впечатление ще съм изключително благодарен ако ги споделиш.
  7. Здравейте съфорумници. Очертава ми се скоршно пътуване до Истамбул( след 2 дни) и ми се ще да си купя някой друг чинел, обаче не знам нито някой магазин ( принципно ще намеря), нито дали има смисъл да се занимавам.Ако някой може да сподели опита и впечатленията си (каквито и да са ) ще съм благодарен.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.