Jump to content
Българският форум за музиканти

pebs

Members
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

pebs's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. @ CyberGene, казваш, че при Каваи тежестта се намира под формата на чукче в края на дълъг дървен клавиш, като връзката не е постоянно и това създава наистина усещане, че се "изхвърля" чукче. При Kawai CN23 и/ или Kawai CN33 такава ли е механиката или само при по-висок клас модели? И още нещо, моля всеки който се е докосвал до Kawai CN23 и/ или Kawai CN33 да сподели, клавиатурата близка ли е до GH3 на Ямаха или е по-"плитка"?
  2. Ако имах старо пиано бих се замислила над този вариант. В моя случай трябва да купя ново или втора употреба акустично пиано и след това да се вгради Silent – системата. Затова се спирам на варианта да купя направо ново дигитално. И двата варианта си имат положителни страни и недостатъци. Всеки сам избира с какво да направи компромис.
  3. Благодаря на Момчил за мнението. Аз живея във Варна, в Dynacord има в наличност единствено Arius YDP 140 и Yamaha P85. Що се отнася до Motif-а, който си препоръчал, сигурна съм че е страхотен, но аз търся нов инструмент и не е от особено значение колко допълнителни звука има. Поне на този етап не са ми нужни Явно ще се ходи в София, там ще направя избора, а след като се спра на нещо ще поръчам да ми го доставят. Благодаря още веднъж на всички - отговорили и неотговорили. Явно темата е доста тривиална, за да си направи някой труда да сподели А може би YDP 140 не е толкова предпочитан и няма впечатления за него... Все пак ходих с мой познат, който свири на Clavinova да погледне YDP-то. Каза, че са доста "плитки" клавишите. Клавиатурата е с хамер механика, но все пак не се доближава чак толкова до истинското пиано. Това окончателно ме накара да се откажа от този модел и търсенето продължава.
  4. Здравейте, Изчетох голяма част от темите в този форум, има доста полезна информация, но не намерих точен и конкретен отговор на моя въпрос, затова започвам нова тема. Свиря на пиано от малка, може би съм била на 7-8 години. На около 12 годишна възраст прекъснах (започнах с други инструменти, гъдулка, тамбура и спрях пианото). В пубертета, зарязах и тях. Никога не съм имала какъвто и да е инструмент - ползвах под наем. Сега ми предстои избор, това е важно за мен. След близо 20 годишно прекъсване (в момента съм на 30г.) реших, че е време да проверя има ли я все още тръпката ми към пианото. Други инструменти изобщо не могат да се конкурират с него, а разни софтуери и виртуални синтезатори още по-малко. Последните години се занимавам любителски с електронна музика и си правя разни ремикси за удоволствие, но нищо не може да замени пианото. В момента започвам точно оттам, където спрях преди години. Отново чета ноти (това е като четенето на книга на майчиния език, никога не се забравя). Сега обаче трябва да си върна техниката. Като начало загрявам с етюдите на Черни, гами, акорди, арпежи, хроматична гама и т.н. В момента се упражнявам в едно читалище, плащам на час, но по-голямото неудобство е, че трябва да ходя по определен график, постоянно си гледам часовника, чувствам се притеснена и не мога да се отпусна да свиря колкото искам, а колкото времето позволява. Ужасно е! Ще се радвам ако ми помогнете в избора ми на инструмент. Спряла съм се на Yamaha Arius YDP 140. Бюджета ми е около 1000 - 1500 лв. Мисля че тази Ямаха е добра за моите цели, а именно свирене на гами (важно е да има всички 88 клавиша), класическа музика (важно е да е с динамична хамер клавиатура), композиране (като плюс е това, че има различни инструменти и възможност за запис, а доколкото знам и за прехвърляне чрез миди изход на компютър). Важно условие също е да не вдигам шум, за да мога да свиря когато искам и колкото искам, точно затова се спрях на дигитално пиано. Не е за подценяване и външния вид. Благодаря предварително за мненията П.С. Страхотен форум !!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.