Jump to content
Българският форум за музиканти

Nibiru

новаци
  • Мнения

    4
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Nibiru

  1. Това за което говориш е като 3D-то на игрите, ако си фен. Никакво 3D не е, а обикновена 2D перспектива Не знам дали си учил перспектива. Същото е и в микса, за който говориш. Истинско 3D може да получиш или само от много говорители, като споменах в поли или пълно сферично разположение или със слушалки като записите и смесването трябва да са направени специално за това. Същото като да сложиш 3D каска или ония специфични цайси дето nVidia започнаха да произвеждат. Весела Нова година на всички! Няма да поствам в темата вече.
  2. Това е глупаво. Имам въпроси например: - защо английската азбука ами не гръцката например, откъдето е произлязла самата теория на европейската музика? - къде е разликата със сегашните приети букви на ладовете в C мажор: C, D, E, F, G, A, B D, E, F, G, A, B, C E, F, G, A, B, C, D F, G, A, B, C, D, E G, A, B, C, D, E, F A, B, C, D, E, F, G B, C, D, E, F, G, A - все същата канонада от букви - ето пример и със сегашните в Bb мелодичен минор: Bb, C, Db, Eb, F, G, A C, Db, Eb, F, G, A, Bb Db, Eb, F, G, A, Bb, Eb... и т.н. манджа от букви и символи - ето друг пример: α, β, γ, ∂, ε, ζ, η, θ, ι, κ, λ гърците не биха имали проблеми, както и всеки средно-интелигентен ученик минал уроците по физика и математика, даже са 12, колкото са тоновете. - ето друг пример: - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8... и т.н. с това пък всеки е свикнал дори като иде да си купи хляб от магазина И само да те светна, че това не е теорията на музиката, а означението на нейните елементи, така като азбуката не е теория (граматика) на езика. Цифрите също не са математика, а само символи за числата.
  3. Надявам се, че има хора тук които се интересуват от звукозапис, музика и звуци за игри, филми, не непремено филмова музика, а самите ефекти за тях. Нали се сещате. Нямам творчески неща все още, защото други пишат музиката, аз само смесвам по принцип и давам тук-там някоя идея. На почти 20 г. съм и слушам всякаква музика. От класическа до най-модерен метъл.
  4. Здравейте, интересувам от звукозапис и музика за игри най-вече и филми може би някой ден Аз не че разбирам кой знае колко, но съм запомнил нещо от това което съм слушал и чел и искам да кажа, че не може с два монитора да се пресъздаде 3D звукова картина. Простата причина е, че човек слуша с двете си уши тези два монитора обикновено пред него самия поставени. Най-удачна 3D картина може би би се постигнала с повече от 5-6 монитора поставени в полусферична конфигурация и нали се сещате как се прави съраунда, но с колони и отгоре и въобще, колкото повече толкова по-добре. Тези китари от парчето звучат много яко като запис, макар че като микс не са добре като цялостен микс. Доста преки са ми, нямат нужната за мен "глътка въздух" така да се каже. Но това може и да е търсеният ефект. Ако се направи качествен стерео запис с по два микрофона проблемите с дефазирането в моно ще са минимални, защото може това дефазиране да се възприеме и като един вид еквалайзер. особено за високите честоти с дефазиране и това придава "мекота" на звука в доста случаи, ако се направи както трябва. Това е и основното при звукозапис - да коригираме така записаните сигнали, че наслагването на честотни характеристики да се суперпонира контролирано. Този запис е много добър. Миксът обаче би могъл да се подобри силно.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.