Jump to content
Българският форум за музиканти

Calando

новаци
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    пиано

Calando's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте. Дано съм уцелил раздела... В момента съм пианист в стадий на учение и развитие. Интересува ме всичко, което е свързано с акордьорството. Това е само като идея. Може и да ставам акордьор? Интересува ме - къде може да се учи акордьорство на пиана и рояли? Всичко свързано с ремонт, акордиране, монтиране и т.н Тук-там в някои градове се намират акордьори, но така и не знам къде са учили. Има ли някакви курсове, учебни заведения? В България, а може и в чужбина. Някакви частни лица за обучение? Какво е нужно, за да бъдеш акордьор - може би някакви сертификати, дипломи? Въобще не ми е ясно, а се интересувам.
  2. Сега ще съм 10 клас. Смятам да уча в София след 12-ти
  3. 70 години Аз имам Рапсодия в синьо, имам и I Got Rhythm Variations - мислех си за тях, хубави са. Но предпочитам втората рапсодия. Пратих и-мейл в София със запитване, ще видим какво ще ми отговорят. Иначе нотите вече са поръчани и ще ги донесат до месец
  4. Тъй като смятам да участвам в прослушването за солисти на ОФД Пловдив през 2010 и искам да свиря това произведение, искам да намеря ноти за разучаване. За две пиана. И да се явя, като при записването е нужно да се напише къде се намира оркестровия материал. Та... знам, че е свирено в София от Тео Мусев, така че нотите трябва да ги има там. Какво трябва да направя, за да разбера? В библиотеката на Пловдив ги няма. Ако закупя тази транскрипция: http://www.music44.com/X/product/PS0166-D дали ще ми е от полза? И наистина... как стоят нещата с авторските права в България? @Ludwig, казваш че си я свирил, как така без ноти?
  5. Благодаря ви на всички за полезните отговори! Не си и представяте колко са ми полезни! Времето показва всичко...
  6. На бас, че никога не сте чували за това произведение... George Gershwin - Second Rhapsody Повечето са чували Rhapsody in blue, но не и тази. Търся спешно ноти за пиано, две пиана, оркестър... каквото намерите, все ще ми е от полза. Не знам каква повече информация да дам. Благодаря!
  7. От коментара ти май разбирам, че напълно трябва да се отчая, да нямам надежди за нищо, защото всичко, което са ми казвали са празни приказки и всичко, което правя е на вятъра и няма смисъл. Не се смятам нито за Моцарт, нито Рахманинов и Владигеров, но мисля, че за сегашното ми ниво имам реален шанс за реализация в музикалното поприще. Това, което мога трябва да ги използвам. А аз мисля, че го мога, затова търся път, по който да тръгна и да си върша работата. Виж, благодаря ти, че ми обръщаш внимание, може всичко това да ти се струва много глупаво, може и на мен да ми се струва глупаво след време, но смятам, че е нужно и е за добро
  8. От първия ми пост май съм всял впечатлението, че просто искам да си намеря професия, каквато и да е, просто за да имам някаква работа и "за да се занимавам там с нещо". Не знам, може и така да изглежда, но не е съвсем така. Ще прозвучи нескромно, но думата "музикален" е заложена в кръвта ми, от малък съм искал да стана "диигент" със солетите в ръка, от малък съм си измислял мелодийки на пианото, макар никой да не ме е научавал на нищо, имам предвид, че не съм знаел какво е "до, ре и ми", но съм си композирал мелодийки, терцички, изсвирвал съм си песничките, които съм пял. Майка ми е цигуларка, завършила е консерватория, била е шеф на катедра в Стара Загора, преподавателка в Пловдив. Има връзки (познава Йовчо Крушев, предложи ми го?) Тя ме е насочила към музиката, защото е видяла, че от мен ще стане музикант. Така и стана, сега съм много добър пианист. Не съм печелил някакви конкурси, защото не съм се и явявал, не смятам за нужно, а и това не е критерий. Преподавателя ми е отличен, най-добрия, при когото мога да бъда. Тя постоянно ми повтаря, че съм много талантлив. Постоянно ми щвъкат идеи за композиции, мелодийки, даже съм тръгнал да пиша една пиеса за цигулка и пиано, но ми е изключително трудно, имайки предвид факта, че не съм учил композиция, правя всичко на база това, което съм учил през годините на пиано. Мразя такива изказвания, не обичам да се хваля, не съм продавач на пазар, за да си продавам стоката, но в такъв случай просто е необходимо... явно. Просто търся нещо, в което ще съм добър, щастлив. Мисля, че човек на моята възраст вече трябва да се е осъзнал, да знае какво иска да прави. Аз горе-долу знам, въпросът е какво точно... и как.
  9. Здравейте, в момента съм 10 клас в пловдивското музикално училище със специалност пиано. Тъй като не искам да се оставя по течението на вятъра, реших да си търся реална професия, която ще мога да върша. Да се боря за концертиращ артист - немислимо, не че съм лош инструменталист, просто не е за мен, а и са малцина тези, които успяват. Та... реших да се насоча към нещо по-реалистично. Досега се сетих за няколко варианта - композиция, дирижиране, тонрежисура... нещо такова. Компютрите ми вървят, така че може и да е нещо, което е свързано с тях - например работа с някакви програми - Sibelius, Sony Sound Forge, сещате се. Да правя някакви аранжименти на песни, за това също се сетих. Нотопис? Все още не съм избрал окончателно, търся варианти, затова пиша тук. Какво можете да ме посъветвате, към какво да се насоча, кое е интересно, доходно, не искам да остана на улицата, както се казва. И още по-важно - къде може да се учи и при кого? Композицията много ме влече, предложете нещо... Очаквам мненията ви, благодаря!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.